Bine v-am regasit dragi colegi. Revin cu niste update-uri cu privire la acvariul meu. Din pacate nu am reusit inca sa imi iau un filtru extern. Momentan am cam ramas somer si astept zile mai insorite sa revin in forta cu un filtru extern.
Pana una alta am facut modificari in filtrul intern, unde am incercat acum 3 saptamani o combinatie de filtru mecanic cu ceva bio. Stiu o sa-mi sariti toti in cap ca efectul este 0. Si va dau dreptate, pentru ca nici eu nu cred ca are un efect. In interiorul filtrului meu resun am pun un cilindru de burete (nu stiu cat este de grosier sau fin) Buretele folosit este intre burete grosier si cel fin, mai mult spre fin decat grosier. in interiorul buretelui am folosit ceramica de la fluval. Iar inainte de intrarea catre rotorul flitrului am mai pus un buretel sa nu-mi traga nimic in motor. Stiu ca filtrarea bio presupune o trecere lenta prin mediul filtrant, ceea ce la mine se realizeaza doar partial cand buretele se mai murdareste si scade debitul considerabil.
O alta bucurie a fost descoperirea motivului mortii pestilor mei de fund. Aparent dupa ce am instrainat pestii xipho (2), platy leopard (2), 2 masculi de molly si vreo 20 de pui, nu m-am putut abtine si mi-am luat 1 cory, un partener pentru Raphael Catfish si un pui ancistrus.
Aparent pestii mei cory de umflau cu aer si incepeau sa pluteasca anapoda, nemaiavand echilibru. Acest fapt determina rasturnarea lor cu burta in sus si probabil, subliniez probabil moarte. Asa ca la primele simptome, am scos cory cel nou, l-am scuturat un pic in mancioc, a socs aerul, i-a scazut burtica si apoi l-am pus la loc. De atunci si-a revenit perfect, e vesel, jucaus si nu a mai avut probleme. Tind sa cred ca asta era motivul. Dar nu pot garanta.
De asemenea dupa ce am schimbat filtrul asa cum v-am explicat mai sus si nu am mai pus perlon, scarpinatul a incetat. Acum nu i-am mai vazut scarpinandu-se deloc.
Va voi atasa niste poze noi, de unde astept cele mai groaznice critici, ca asa e util pentru cine vrea sa evolueze.
De asemenea am 30 de puiuti din care 18 de guppy leopard si 12 de molly. 
"Eu le numesc vicii,
Atata timp cat ACVARISTICA imi provoaca delicii."