1

Subiect: Imi mor RCS

Salutare.
Acvariu 60l, filtrare Tetra EX700, fara aditie de substante (fertilizanti, CO2, etc). Schimb de apa 20-30% saptamanal, de la robinet, la care adaug 10 ml Biotopol. De doua ori am incercat sa cresc RCS si de fiecare data dupa o perioada scurta de boom au inceput sa moara. Ultima data am inceput cu vreo 80 bucati, dupa ceva vreme erau pui in acvariu, totul a intrat in declin. Acum vreo 4 sapamani, dupa un schimb de apa am uitat filtrul scos din priza cam 20 ore. Am observat abia cand am venit de la serviciu si apa era putin albicioasa.Am bagat filtrul in priza, am stors un burete dintr-un alt acvariu, in cateva ore apa redevenise curata.
Dupa acest eveniment crevetii au inceput sa moara in ritm de 4-5 pe zi. Dupa doua saptamani am constatat ca debitul la filtru era redus, am adauga si in Aquaball intern si dupa inca o saptamana am curatat Tetra.
Am testat acum NO2 si am obtinut un rezultat intre 0.025 si 0.05. Ritmul deceselor a continuat toata aceasta perioada si nu mai stiu ce sa le fac.

Re: Imi mor RCS

Salut ,
la ce temperatura ai apa din acvariu?
Consform spuselor tale este posibil sa fie vorba de o "usoara" deciclare a filtrului...eu zic sa continui cu curatenia si cred ca te-ar ajuta o aditie de bacterii.
Incerca Prodibio Bio Digest sau Seachem Stability
Bafta!

3

Re: Imi mor RCS

in jur de 24C acum de cand am pornit incalzitorul. M-am gandit si eu ca deciclarea ar fi de vina, totusi, dat fiind ca era partiala, cred ca efectele ar fi trebuit sa dispara in 4 saptamani. Teoretic si daca era acvariul nou intr-o luna as fi putut baga vietuitoare in el.

Re: Imi mor RCS

Da ai si tu aici putina dreptate cel putin la nivel teoretic!, dar vezi si tu...practica ne omoara!  neutral
Sincer si eu am patit asta in acvariul de la firma dar am scos-o la capat cu aditie de bacterii, iar acum o data la doua saptamani mai bag cate o fiola pentru intretinere si totul merge bine de un an de zile fara nici o alata interventie , desigur doar cu curatenia saptamanala de bun simt si schimbatul apei.
Bafta!