1 Editat de luciano_a (2016-03-26 22:25)

Subiect: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

Salutare dragi colegi ! Sunt nevoit sa apelez la sfaturile si cunostintele voastre . Am pornit un bazin de curand si as avea nevoie de niste sfaturi. Bazinul are 250 l brut(net ar avea 225l) Dimensiuni bazin 160x40x40. Filtrare  ,2 filtre externe,un Sun sun de 1400 l/h si un Tetratec Ex 700. Iluminare 1 x 80 w T 5 Osram 865 , 2 x 39 w T5 Osram 865 ,2 x 39 w T5 830 ,1x 30 w T8 Ostam Fluora. Momentan ,datorita faptului ca bazinul are doar 2 saptamani de la start,merg doar pe 1x 80w 865 + 1x30 w Osram fluora. Perioada de iluminare 8 h /zi cu pauze de 4 h intre ele . Co 2 presurizat 3bps, am inceput fertilizare de 3 zile cu easy profito + easy carbo.Substrat Jbl manado+aquabasis plus  .Profito dozez 2 ml /,zi ,Carbo 6 ml/zi .Toate plantele o duc bine ,cresc vazand cu ochii,adevarat ca am mai mult plante easy, insa gazonul de cand am inceput fertilizarea au i ceput sa apara alge pe frunzele mai batrane . Gazonul este glosostigma , se intinde rapid insa am problema asta cu algele pe frunzele mai batrane si chiar . Nu ma intrebati despre teste de apa ca nu stiu sa va spun mai nimic. Am incercat baghetele de la Tetra dar am inteles ca nu ar fi exacte mai deloc. Tot ce pot sa spun este ca acum am un Ph de 6,7-6,8 ,iluminare 0,5 w/l si fertilizare cu ceea ce am mai spus. Intrebarile mele ar fi urmatoarele : de ce algele sunt doar pe gazon?? Sa fie oare datorita faptului ca inca bazinul nu este stabilizat?  Am sanse sa scap de aceasta alga dupa stabilizarea bazinului?  Ce alga este aceasta?Ca si fauna am in bazin 5 neoni ,15 endleri ,2 anymonieri, 1 Sae si 10 creveti rcs. Daca m-ati putea ajuta cu niste pareri sau sfaturi v-as ramane profund recunoscator,mai ales ca eu sunt mai nou in lumea plantatelor deoarece vin dintr-o alta dimensiune. Cea a ciclidelor.  smile  Va multumesc!

---------
0764320771 Lucian

Re: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

poze cu gazonul si algele despre care vb

---------
0764320771 Lucian

3

Re: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

BBA. incearca sa maresti concentratia de co2 si disbtributia in masa apei

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

Re: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

bobi A scris:

BBA. incearca sa maresti concentratia de co2 si disbtributia in masa apei

As putea sa maresc treptat ? Sa incerc sa aduc la 4bps si daca este nevoie sa mai suplimentez dupa. Difuzorul este pus sub spray bar astfel incat sa impinga bulele care se mai ridica la suprafata pe lungimea bazinului. Adevarat ca bazinul este foarte lung si poate ca nu se imprastie Co2 cum trebuie . Dar testerul permanent este pus pe capatul celalalt al acvariului si imi indica undeva intre 6,5 -6,8. Imi este frica sa nu pateasca ceva neonii si endlerii la un ph de 6,5. As putea sa il aduc si acolo.  Am uitat sa mentionez ca CO2 il tin non stop cu toate ca am electrovalva pe  butelie . Daca il opresc noaptea ,spre dimineata este deja spre albasstru(7-8). Ca sa nu am variatii de Ph am ajuns la concluzia ca numai asa il pot tine sub control si sa fie stabil.Sincer imi este frica sa mai si dozez cu ceva sau sa merg mai mult de 0,4-05 w/l ,cu toate ca ar cam trebui sa mai adaug lumina cred eu. O sa incerc sa cresc nr de bule sa vedem ce se intampla mai departe. Multumesc mult colegu! Apreciez ajutorul si promptitudinea de care ai dat dovada.

---------
0764320771 Lucian

Re: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

poate informatiile astea le mai lamuresc un pic cu privire la gazon

Glossostigma elatinoides este una dintre cele mai mici plante de acvariu, astfel fiind o planta foarte indicata pentru realizarea gazonului la care viseaza multi acvaristi. Este o planta foarte pretentioasa avand nevoie de multa lumina, iar in cazul in care lumina este insuficienta dezvoltarea plantei inceteaza. Din acest motiv asigurati-va ca alte plante mai mari nu o vor umbri. Cand o plantati, este indicat sa o asezati in substrat in grupuri mici (~ 3-5 fire) aflate la cativa centimetri unul de altul. Aditia de CO2 si apa moale ajuta semnificativ dezvoltarea plantei.

Glossostigma elatinoides creste in zonele mlastinoase si inundabile din Australia. In acvariu, iluminarea minima este de 0,5W/l. Sub aceasta limita planta va creste mult in inaltime. Pentru o crestere rapida si sanatoasa este necesara aditia de nitrati (NO3 >5 mg/l), fosfati (PO4 >0,5 mg/l) si fier. Carenta de nitrati duce la ingalbenirea frunzelor si caderea acestora. Carenta de fosfati va incetini mult cresterea, iar frunzele vor deveni verde inchis. Lipsa de micronutrienti va conduce la aparitia pe frunze a petelor si a gaurilor.

6

Re: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

eu nu inteleg de ce toti acvaristi tind spre un ph constant. si daca variaza ce se intampla? oare in natura el nu variaza?

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

7 Editat de luciano_a (2016-04-12 14:04)

Re: Putin ajutor va rog ....alge pe gazon

bobi A scris:

eu nu inteleg de ce toti acvaristi tind spre un ph constant. si daca variaza ce se intampla? oare in natura el nu variaza?

.  Intr-un set-up anterior acestuia am avut aceste oscilatii de ph . Pana sa imi cumpar electrovalva mergeam cu Co2-ul non stop si nu am avut probleme cu algele ,doar cu cianobacteria in faza de ciclare .Dupa achizitionarea electrovalvei am mers pe aditie doar ziua incepand cu orele 6 dimineata pana la ora 23 seara. .La ora 9 dimineata testerul permanent era inca pe culoarea albastra ,adica undeva pe la 7,4-8, Dupa cateva zile, vreo 3- 4 ,am dat in alge.  Atunci  am hotarat sa merg pe aditie non stop si in scurt timp algele au regresat. Dar asta a fost la un bazin mai mic de 160 l. Concluzia a fost ca cel putin la mine.. atata timp cat am avut oscilatii de ph am avut colectie de alge.  Oricum...colegul Bobi ,ti-am urmat sfatul si am marit aditia de co2 la 4bps. Sa vedem daca apar schimbari. O sa incerc si marirea dozajului de easy carbo,poate reusesc sa scap de scarbosenia asta de alga inainte de a se extinde mai mult. Iti dai seama ca si eu mi-as dori sa pot folosi acea electrovalva ca doar pt asta am achizitionat-o,dar din pacate se pare ca doar folosind co2 non stop reusesc sa tin algele si ph sub control. Chiar nu stiu ce sa mai zic . Unii recomanda non-stop ,altii doar ziua . La mine ,de cate ori am folosit nonstop nu am avut fluctuatii de ph si nici alge.

---------
0764320771 Lucian