Subiect: Am revenit la acvaristica

Salut tuturor,

Postez acest mesaj, deorece nu am mai avut activitate pe acest forum de circa 5 ani, si consider de bun simt sa actualizez putin informatiile.

Cam in perioada in care m-am inregistrat pe acest forum (acum 6-7 ani) am inceput cu un acvariu de 80l ca orice incepator; mentionez ca m-am documentat amanuntit in prealabil (cateva luni de zile) despre tot ce inseamna lumina, plante, substrat, filtre pesti etc.
In, relativ, scurt timp am ajuns de la acvariul meu de vivipari de 80 l, la 3 acvarii:
- 300l - discusi + neoni
- 200l -scalari ( 4 perechi care depuneau regulat; acvariul era impartit in 4 compartimente separate cu geam sablat)
-80 l - zebre + barbus tetrazona + puntius conconius

Toate acvariile plus suporturile (cel de 300l -metallic) au fost confectionate de mine dupa informatiile de pe forumuri+site-uri
Recunosc ca cel mai echilibrat acvariu era cel mare; singurul care avea filtru extern; si cel mai bine plantat.

Spre final aveam o minicerscatorie de artemia saligna, si incepusem sa ma documentez despre un proiect de schimbare automata a apei in acvariu.
Bineinteles mai aveam cateva acvarii mici pentru puii de scalar;

Singura problema era ca toate acestea erau intr-un apartament de 35 mp, in care locuiam cu prietena mea de atunci si cu sora mea; abea terminasem facultatea si descoperisem acest hobby minunat si il aprofundam in continuu.
Eram absorbit de varietatea speciilor si de ce minunatii de mini-ecosisteme puteai creea; erau perioade cand stateam mai bine de o ora in fata acvariului si ii priveam in continuu, fara sa fac altceva.

Dupa multe discutii cu prietena si familia, (imi aduc aminte urma sa imi iau instalatie de CO2, si ma batea gandul sa incerc si un acvariu marin), pot spune ca am avut un moment de repaus, de cuget in care am spus "bine, gata, ok , am inteles......"

Au urmat cateva saptamani de zile in care am vandut si am donat tot, absolut tot, stiam ca daca opream ceva , orice era mult prea putin si doar ma amageam.

Toata activitatea mea a fost privata de acvaristica din acel moment; din cand in cand eram surprins de vanzatoare holbandu-ma la cate un acvariu din diverse petshop-uri, putin nostalgic.

....Pana cand anul acesta de revelion am fost la un prieten din copilarie, care s-a mutat intr-un apartament, nou procurat, si avea un acvariu....
Nevasta lui suferea de o tuse, si exista o disputa intre ei, cum ca din cauza acvariului .....
Am depanat impreuna amintiri despre pesti si altele si totul a fost frumos.

Acum 3 zile primesc un telefon de la el si imi spune ca vrea sa imi dea acvariul, ca nu mai poate sa il mai tina , ca nu se mai intelege cu nevasta.

Si uite asa am inceput din nou, de aceasta data mai domol, mai chibzuit, sper....; cu un acvariu de 80l; cert e ca am mai mult spatiu, tocmai ce am achizitionat la finele anului trecut un apartament cu 3 camere, impreuna cu viitoarea nevasta; pe care momentan il amenajez.

In momentul de fata trebuie sa fac cateva schimbari majore deorece , in acvariul meu este "putin" ciorba:
-2 pangasius
-1 blue dolphin (chiclid)
- 2 hoplo
-2 ancistrusi
-2 synodontis
-2 xipho
-2 barbus
-1 tertzi
- 2 rasbora

+substrat plin de scoici, trei plante de plastic, corali

Am reusit sa il conving sa dau 'chiclida' insa mai lucrez sa il conving ca cei doi pangasius ("febletea lui"), nu au ce cauta intr-un acvariu de 80l; au deja aprox 17cm.

Am in gand sa dau ce inseamna, pesti mari, sa schimb substratul, si sa pun cat mai multe plante natural; va mai tin la current.

PS: Multumesc moderatorilor ca nu mi-ati dezactivat contul

2

Re: Am revenit la acvaristica

Bine ai revenit.ape limpezi si pesti sanatosi.
Bine ca nu ne prezinti niste adidasi.