Alexandrovici A scris:Deoarece nu am avut niciodata ciclide si nu am prea multa experienta legata de acesti pesti as vrea sa ma ajutati cu noul meu setup intr-un acvariu cu dimensiunile : L100-l40-h50 ...
Ca filtrare am un Tetratec EX 700 plin cu siporax (toate cele 4 sertare).
Lumina va fi de la 2 tuburi T8 20w Aquarele + Master 830.
Nu m-am hotarat ce substrat sa folosesc
am inteles ca e foarte ok spartura de coral si nici cu ce pesti sa il populez, aici astept sugestii...
Voi face un fundal 3D din poliestiren pe care vreau sa lipesc niste roci cu o forma plata insa nu stiu ce adeziv ar fi recomandat sa folosesc.
Astept sugestiile si propunerile voastre.
Am dedus ca este vorba despre ciclide africane (nu reiese din ce spui tu). In consecinta, iti spun urmatoarele: substratul facut in exclusivitate din spartura de coral, nu merge, vei avea un pH mult prea mare, chiar daca va fi vorba despre ciclide africane Tanganika, care au cerinte de pH mai ridicat decit Malawi. Substratul in exclusivitate din spartura de coral se foloseste la acvariile marine. Sfatul meu in ceea ce priveste decorul, este sa-l realizezi pe baza de pietre, al caror aranjament pate fi excelent si poate avea un efect mult mai frumos decit un fundal realizat din materiale sintetice. Simplul gind ca in acvariu exista material sintetic, intr-o cantitate destul de mare, ar trebui sa te tina la distanta de astfel de solutii. Oricum bafta! Orice varianta vei folosi ca numar de pesti, filtrul EX 700 este o gluma, in raport de necesarul pe care-l vei avea.
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!