Re: Baby Shaq
Asteptam pozele :apl :apl :apl ^:)^
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Baby Shaq
Pagini « 1 … 8 9 10 11 12 … 15 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Asteptam pozele :apl :apl :apl ^:)^
Arata foarte bine acvariul tau ,imi place blyxa ,incerc si eu ceva in genul ala.Asteptam pozele ca promisiunea e dar curat !
Ca tot am promis o sedinta foto de sarbatori, am profitat de prezenta la colindat a colegului Clau Truta si l-am pus la treaba. Daca tot a venit sa se simta si el util; iata ce a iesit:
Plan general:
Nasurile rosi si blyxa
Parvula pusa la indesat:
Padure de didiplis:
O domnisoara gingasa: bacopa caroliana
:apl Foarte,foarte,foarte frumos,bravo :sok ^:)^
Remusica: pune mana pe carte, citeste si nu mai astepta totul mura-n gura. Pe viitor sincer iti doresc sa realizezi ceva si mai frumos.
Marius: a meritat, dar si fotograful are meritul sau la calitatea pozelor.
Bobi, am luat pozitia inclinata, specifica unei reverente! ^:)^ Sper sa nu ramin intepenit!
Superb! :apl
Si eu sper la fel, Radule, mai ales acum in preajma Revelionului. :noroc
Va doresc tuturor celor care cititi aceste rinduri un an nou mai bun cu sanatate, fericire si ......acvarii fara alge, sa ne auzim, vedem, citim si anul care vine cu multe realizari in plan acvaristic si nu numai!
Multumesc mult, ciuaua!
Unul dintre cele mai frumoase bazine de pe forum :apl
Sarbatori fericite si un an nou plin de realizari Bobi
Multumesc inca o data.
Am purtat adineaori o discutie cu colegul Claudiu care a descoperit in lungile sale ore de studiu mai multe afirmatii ale lui Takasi Amano si a doamnei Christel Kasselmann care combateau intr-un mod destul de vehement introducerea pauzei in perioada de iluminare la acvariile plantate. Dupa logica mea, aceasta pauza ar fi necesara pentru a simula perioada de timp de penumbra din timpul ploii amazoniene. Pina acum foloseam aceasta perioada de intrerupere, dar cum acvaristica este tot timpul plina de provocari am zis ca nu-l pot contrazice pe Amano si mi-am schimbat programul de iluminare dupa cum urmeaza: 14-22 -2 neoane, 15- 23- 2 neoane. In total 9 ore, dintre care 7 la putere maxima. Voi fertiliza micro dimineata si macro seara, dupa stingerea luminilor. Sa vedem ce va urma!
Am purtat adineaori o discutie cu colegul Claudiu care a descoperit in lungile sale ore de studiu mai multe afirmatii ale lui Takasi Amano si a doamnei Christel Kasselmann care combateau intr-un mod destul de vehement introducerea pauzei in perioada de iluminare la acvariile plantate. Dupa logica mea, aceasta pauza ar fi necesara pentru a simula perioada de timp de penumbra din timpul ploii amazoniene. Pina acum foloseam aceasta perioada de intrerupere, dar cum acvaristica este tot timpul plina de provocari am zis ca nu-l pot contrazice pe Amano si mi-am schimbat programul de iluminare dupa cum urmeaza: 14-22 -2 neoane, 15- 23- 2 neoane. In total 9 ore, dintre care 7 la putere maxima. Voi fertiliza micro dimineata si macro seara, dupa stingerea luminilor. Sa vedem ce va urma!
In mintea mea este mai degraba o problema de ratiune intre a alege o metoda sau alta. Intotdeauna m-am ghidat dupa "greutatea" celui care mi-o impartaseste si in cazul celor doi amintiti de tine, nu am obiectii, sint unii dintre cei mai "grei".
Incerc sa pun in balanta parerea celor doi cu parerea celor de la Dennerle si a Doctorului Bodo Schnell, de la Sera, care recomanda totusi o pauza in programul de iluminare (2-3 ore), aducind ca argument descurajarea dezvoltarii algelor. Trecind peste nerespectarea in totalitate a realitatii naturale (nu in toate zonele geografice se manifesta scaderea intensitatii luminii solare, in mijlocul zilei si oricum, nu in fiecare zi), tind sa le dau dreptate celor pomeniti de mine. Oricit de "grei" ar fi Amano si Kasselmann, nu au la dispozitie mijloacele materiale, tehnice si umane pe care le au Dennerle si Sera, care au compartimente de cercetare, la cel mai inalt nivel. S-ar putea sa gresesc dar asta este parerea mea.
Am analizat si parerea celor care afirma ca aceasta pauza contribuie la dereglarea procesului de fotosinteza si la cresterea stresului vietuitoarelor din acvariu si in consecinta, eu am ales metoda de mijloc: nu aplic nici complet, nici zilnic, pauza de iluminat, ci numai lunea, miercurea si vinerea (orele 12-15), prin reducerea considerabila, cu 75% a luminii. Sper ca luna viitoare sa pun niste poze cu cele doua acvarii, la care aplic acest sistem.
Unul dintre motivele pentru care m-am decis sa incerc experimentul a fost aparitia GSA pe sticla acvariului. Am eliminat cauza conform careia alga apare la PO4 mic, am testa si am undeva 1.4 ppm, deci nu e mic. AStfel, banuiesc ca e din cauza luminii si de aceea incerc si fara pauza, sa vad ce iese. Este posibil ca experimentul sa nu ma multumeasca si atunci voi reveni la vechea metoda de iluminat.
Bitanu: Claudiu asta e mare artist, nici nu banuiesti ce talente ascunse are
Radu: ce sistem de iluminare ai, daca il poti programa pe zile? cum faci asta?...banuiesc ca nu manual...ar fi chiar incomod. Exista posibilitatea sa ma intorc si eu la vechea metoda, pe care sa o iau in brate si sa o sarut cu foc inca nu stiu...Vom trai si vom vedea
Orice sistem de iluminare se poate programa pe zile si ore cu ajutorul unei prize programabile digitale Cred ca asta este marele secret folosit de majoritatea
Eu folosesc priza programabila mecanica, probabil asta e diferenta. Astept oricum si raspunsul lui Radu.
Eu folosesc priza programabila mecanica, probabil asta e diferenta. Astept oricum si raspunsul lui Radu.
Da Bobi, este vorba despre prize digitale, dupa parerea mea net superioare celor mecanice, au foarte multe facilitati in plus.
http://www.okazii.ro/catalog/59697484/p … many-.html
Pentru ca, comanda noilor tuburi Giesemann intirzie din Germania, iar cele actuale sunt pe cale de a-si da obstescul sfirsit, mi-am achizionat si montat azi 4 bucati reflectoare JBL solar reflect la care astept sa le vad efectul in zilele ce urmeaza. Cantitatea de lumina pare ochiometric mai mare acum, era si cazul cred, de aceea am scazut putin ph-ul la 6.4. Ma duc sa fac si o serie de teste sa vad cum stam cu fertilizantii....
PS: M-am decis sa va povestesc ce am patit asta noapte in jur de ora 4. M-am trezit din somn cu un zgomot de bataie in camera, asemanator cu lovitul unui perete cu ciocanul. M-am ridicat buimac din pat si am constatat ca zgomotul provenea de la filtrul JBL, care suna ca dracu si nu mai pompa deloc apa. L-am scos din priza si l-am desfacut. Am vazut capacul care tine rotorul cazut pe mediile filtrante, de aici provenea zgomotol destul de puternic. M-am chinuit ulterior sa-l bag la loc pret de 1 ora si n-am reusit decit dupa ce l-am uns cu ulei din tigaia pentru cartofi prajiti a lui maica-mea. Deci aviz celor care isi doresc curatarea rotorului, sau macar desfacerea acelui capac...:)
Nemaiputind suporta mizeria care se gasea in substratul meu, si pe care o banuiesc ca fiind cauza aparitiei din ce in ce mai multor smocuri de BBA pe sticla acvariului, doar la nivelul substratului, am decis azi sa dau reset fostului setup care oricum implinise venerabila virsta de 17 luni. Cu aceasta ocazie m-am hotarit sa incerc si eu noua si mult laudata jucarie a acvaristilor: filtrul de substrat. L-am construit din teava de PVC de fi 18, folosindu-ma de coturi de T-uri de PPR de fi 20. Teava intra fortat in elementele de conexiune, nefiind necesara folosirea unui aparat special pentru lipirea tevi de PPR. Am adoptat aceasta varianta din 2 motive: daca ai lipit teava si ai gresit- adio..., plus ca am iesit si mai ieftin asa. - vremuri de criza. Cu aceasta ocazie am renuntat la incalzitorul de substrat, care a ajuns in folosinta colegului Gyuszi care m-a ajutat la confectionarea dracoveniei. Va arat si ceva poze cu ce a iesit:
Grilajul, pe post de calorifer pentru incalzirea in pardoseala
Grilajul, gata de a fi acoperit cu pinza impotriva tintarilor
Rezultatul:
Galetile cu Dupla ground, folosite pe post de presa. Am lipit grilajul de fundul acvariului pentru a impiedica o eventuala ridicare a acestuia.
Nu plecati foarte departe, Bobi TV in direct si-n reluare va va prezenta noi episoade din celebra telenovela Baby Shaq.
Pagini « 1 … 8 9 10 11 12 … 15 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Baby Shaq