41 Editat de orly (2010-12-04 20:36)

Re: Radu va saluta pe toti!!

In primul rand "Felicitari pentru perseverenta "de care ai dat dovada. :apl
Nu stiu reactia Ramirezilor cu Scalarii , dar cu neonii chiar nu au nicio problema (din experienta proprie).
Este adevarat ca ceeace spune @Horia sunt frumosi , dar trebuie de retinut ca sunt si printre cei mai scumpi din specia lor (Coridorasii).
Referitor la bomba  = mie mi-a plecat cateodata si dupa 10 ore (reactie intarziata de gelatina si temperatura ambientala din zona unde era amplasata ).
Referitor la iluminare nu ai mai mentionat nimic  :-
Ar trebuii sa incepi sa te pregatesti si de aditie de micro si macro elemente , daca tot doresti sa incepi si cu bomba de drojdie.
O sa ajungi in situatia cand plantele prin fotosinteza nu mai au de unde sa absoarba nutrientii si imediat apar algele.
In final un rezultat frumos, ape limpezi si pesti sanatosi.

rabdare si tutun :smoke    0722.731.565 "Cosmote"

42

Horia A scris:
pelly67 A scris:

Horia primul este Corydoras Adolfoi nu Panda! Adolfoi este foarte greu de găsit. Corydoras Panda arata asa....

Scuze de inducere in eroare am cautat o poza  de panda si nu am mai fost atent. Din nou scuze  big_smile

Nu trebuie sa-ți ceri scuze! :sok Toți greșim!

43 Editat de Horia (2010-12-08 14:20)

orly A scris:

Este adevarat ca ceeace spune @Horia sunt frumosi , dar trebuie de retinut ca sunt si printre cei mai scumpi din specia lor (Coridorasii).

Da asa e acest mic amanunt am uitat sa il precizez big_smile. Dar a nu se intelege ca sunt exagerat de scumpi eu am vazut parca panda nu mai retin sigur in jur la 10lei. Sunt mai scumpi ca aia albi sau verzi la 3 lei.

ERRARE HUMANUM EST SED PERSEVERARE DIABOLICUM / A gresi e omenesc, dar a persevera  este diabolic

44 Editat de guppymaster (2010-12-06 22:25)

:apl  :apl lumina e putina : 15w si e un neon cumparat nu de la un magazin de specialitate(deci nu e pt plante cred) voi mai pune unul cat de curand (sper sa vina Mosu)
Tot ce aveau la petshop pt plante era Plantamin asa ca am cumparat o sticluta(nu stiu cat de bun e)
Bomba de co2 am vazut ca a inceput sa scoata niste bule (in sticluta de decantare) dar cred ca problema e la furtunul 2. o sa il inlocuiesc maine
ce ziceti: sa fac difuzor din filtru de tigara sau sa atasez furtunul la filtrul de la acvariu?
si cam atat...

Am scos furtunasul din apa pe timp de noapte...cred ca am facut bine iar imineata mergea...aprox o bula la 5-10 secunde(nu e constant) sa o las asa sau e totusi posibil sa fie de la instalatie? furtunul l-am atasat la filtru si vad ca scoate bule mici si fine.

verifica instalatia...trebuie sa-ti dea dupa aproximativ 2 ore o bula/secunda

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

47 Editat de guppymaster (2010-12-06 22:28)

ori e prea putina drojdie? am pus jumatate de lingurita ...drojdie la pliculet..

Acum am o alta problema..pe ceratopteris cornuta si siliquosa si pe glossostigma au aparut niste pete(unele portiuni din frunze devin transaprente) iar unele fire de glossostigma au capatat o culoare maronie..De la ce sa fie? HELP ! :pls  :pls

Oare daca returul filtrului bate in plante..iar plantele stau inclinate este vre-o problema?
Ce ar trebui sa fac?

49

Este o "problema" din punct de vedere estetic și în timp acele plante le vei pierde( asta dacă returul tău scoate apa foarte puternic)
Încearcă se poziționezi returul de asa maniera încât sa-ți valureasca luciul apei ușor, sau ajuta cu un spray bar orientat cu gaurelele spre peretele acvariului/sus.
PS. Unele alge se dezvolta al naibii de bine în curentul returului!

Mersi frumos Pelly..asta inseamna ca imi voi face un difuzor din filtru de tigara pentru CO2

51

guppymaster A scris:

Mersi frumos Pelly..asta inseamna ca imi voi face un difuzor din filtru de tigara pentru CO2

Tu întrebai de returul filtrului, nu de difuzorul de CO2. :omfg
In fine poate răspunsul era adresat altcuiva....

furtunul de la CO2 l-am atasat la returul filtrului si de-asta ziceam..dar am rezolvat-o ^:)^

Va salut din nou! SI am inca odata nevoie de sfatul vostru...
am citit zeci de topicuri si comentarii despre iluminarea acvariului..
Am la dispozitie un neon de 15w si unul de 18w...dar nu stiu ce sa aleg Osram 865/965 Fluora....Flora glo...etc.Ma intereseaza in primul rand sa le mearga bine plantelor..
Va multumesc anticipat! :hug

54

Denumire produs                      Flux luminos (lm)
15W T8 Osram Lumilux 865                  900
18W T8 Osram Lumilux 865                 1300
18W T8 Osram Lumilux 965                    1000
Ambele neoane sunt bune, diferența dintre ele e ca 965 are un indice de redare a culorii mai mare (acel 9 înseamnă un IRC de 90%), adică cu 965 culorile sunt "mai reale", ca sa zic asa.
Best buy poate fi considerat 865-ul datorita raportului calitate-preț.
Daca banii nu sunt o problema alege 965

deci unul din ele ar fi bine sa fie un 18W T8 Osram Lumilux 965 sau 18W T8 Osram Lumilux 865 Cu asta am rezolvat-o...dar cel de 15w? Am inteles ca T5 este mult mai bun DAR si mult mai scump..Sa optez si pentru un Osram Fluora77 T8?..dar am inteles ca acesta da randament doar in primele 4-5 luni..asa este?

56

guppymaster A scris:

deci unul din ele ar fi bine sa fie un 18W T8 Osram Lumilux 965 sau 18W T8 Osram Lumilux 865 Cu asta am rezolvat-o...dar cel de 15w? Am inteles ca T5 este mult mai bun DAR si mult mai scump..Sa optez si pentru un Osram Fluora77 T8?..dar am inteles ca acesta da randament doar in primele 4-5 luni..asa este?

Eu ti-am exemplificat vis a vis de tuburile T8. Nu uita un lucru T8 nu este similar cu T5, ma refer aici in special la dimensiunile lămpii, nu mai vorbesc de preț.
Cat despre Osram 77:
15W T8 Osram Lumilux Fluora 77          400
18W T8 Osram Lumilux Fluora 77             550

57 Editat de guppymaster (2010-12-08 14:09)

Lampa mea de 15w e de 43 cm adica T8 cred deci ar fi bine sa iau un 18W T8 Osram Lumilux 965 iar cel de 15w un T8 Osram Lumilux 865 oare fac bine?Pe unde ,prin Bucuresti se pot gasi acestea 2?

58

Tuburile T8 au urmatoarele dimensiuni/puteri:

http://img18.imageshack.us/img18/8462/15eiwyf.jpg

Tuburile T5HO si HOC au urmatoarele dimensiuni/puteri:

http://img707.imageshack.us/img707/8431/u0eg6.jpg

*sunt tuburi dedicate pentru acvaristica cu dimensiuni non standard. Se folosesc in special la capacele de acvarii Juwel.

Tuburile T5 câștiga din ce in ce mai mult teren, in dauna celor T8, datorita randamentului superior și faptului ca se depreciază mai greu. Se recomanda înlocuirea tuburilor T5 după circa un an de funcționare, in timp ce tuburile T8 se recomanda a fi inlocuite dupa
maxim 8 luni de funcționare in cazul celor daylight si dupa maxim 4 luni de functionare in cazul tuburilor horticole de tipul Osram Flora 77.

M-a ajutat foarte mult aceasta schema! Multumesc mult ^:)^  ^:)^ Cred ca in maxim 2 saptamani imi voi achizitiona si aceste neone :pls  :pls

60 Editat de guppymaster (2010-12-09 23:14)

Astazi dupa ce am citit toata ziua despre iluminat..m-am gandit si cea mai buna alegere a mea este Osram Lumilux 865 asa ca am dat comanda de 1 neon de 18w.Sper sa fi facut cea mai buna alegere :pls  :pls