Subiect: Regulament de baza

REGULAMENTUL DE FUNCTIONARE AL FORUMULUI "Acvarii de vis"
                  Forumul si calitatea de membru al forumului

   Inregistrarea ca membru impune asumarea si respectarea prezentului regulament.
   Calitatea de membru al forumului, pus la dispozitie de site-ul www.acvariidevis.ro, obliga la respectarea urmatoarelor reguli:

   - ESTE INTERZIS:     
     
     a) Folosirea unui limbaj agresiv, jignitor, necivilizat, vulgar, defaimator, rasist, cu orientare sexuala, religioasa, politica sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei, inclusiv prin intermediul P.M.-urilor sau mail-urilor.
     b) Inregistrarea userilor folosind drept "nick" denumirea paginii web personale sau denumirea unei firme.
     c) Accesul pe site/forum, folosind proxy-uri anonime.
     d) Cedarea contului personal de pe forum catre un alt user.
     e) Crearea de conturi multiple, pe forum (clone)
     f) Postarea mesajelor care nu se refera la subiectul aflat in discutie, in cadrul unui thread.
     g) Postarea inutila a replicilor de 1-2 cuvinte de genul: "super", "lol", "bravo", "de ce?", etc.
     h) Postarea sau repetarea informatiilor deja existente, in cadrul unui subiect.
     i) Atasarea fisierelor mai mari de 10 GB (fisier picture/video) si 3.000 caractere (fisier text), cu exceptia situatiilor denumite si aprobate de administratie, ca fiind "speciale".
     j) Folosirea abuziva in scrierea mesajelor de: litere majuscule, culori, iconite animate sau dimensiuni exagerate ale fonturilor.
     k) Flosirea limbajului de tip "chat"
     l) Up-datarea anunturilor de la rubricille tranzactii (schimburi, donatii, cumparari, vinzari, vinzari permanente), mai des decit o data pe zi, exceptie facind cazurile in care apar informatii noi si esentiale.
     m) Abuzul de functia "mesaje private".
     n) Postarea informatiilor care incalca legile copyright-ului.
     o) Comentariile negative la adrea altor site-uri de profil.
     p) Atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos.
     r) Ascunderea link-urilor cu referrer in posturi concepute special, pentru a induce in eroare sau postarea directa a acestui tip de link-uri.
     s) Postarea link-urilor directe catre alte site-uri/resurse, exceptie facind cazul in care acest lucru, este justificat si nu poate fi evitat.
     t) Postarea anunturilor persoanelor juridice, care fac referire la activitatea acestora, fara acordul adiministratiei site-ului "acvariidevis".
     u) Efectuarea oricarei forme de reclama explicita. Aceasta include imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, comentarii in cadrul posturilor, etc.
     v) Nerespectarea deciziilor administratiei site-ului, legate de buna functionare a forumului si de aplicare a prezentului regulament.

     - DREPTURILE MEMBRILOR FORUMULUI:     
     
     a) Sa devina membri cu drepturile depline, enumerate mai jos.
     b) Sa beneficieze in interes personal sau in interesul tertilor de informatiile primite pe forum.
     c) Sa activeze ca membri ai forumului, respectidu-li-se demnitatea si beneficiind de toate drepturile democratice ale societatii romanesti.
     d) Sa participe la toate activitatile, actiunile, manifestarile si competitiile organizate de administratia site-ului, in conditiile stabilite ocazional.
     e) Sa li se publice orice material/lucrare, cu tematica acvaristica, considerate valoroase si utile site-ului.
     f) Sa faca propuneri pentru imbunatatirea calitatii site-ului si forumului.
     g) Sa fie promovati in urma activitatii deosebite, atit ca profil in site, cit si ca functie (statut) in administratie.
     h) Sa fie recompensati material, la initiativa administratiei, in urma clasarii pe un loc fruntas, in cadrul concursurilor organizate de administratie.
     i) Sa faca comentarii/aprecieri despre site/forum, in mod civilizat.

     - SANCTIUNI
     
     In raport de gravitatea abaterilor de la prezentul regulament si de frecventa acestora, sanctiunile aplicate membrilor forumului "Acvarii de Vis", sunt:
     
     1. Avertizare verbala explicita, in cadrul subiectului in care s-a constatat abaterea sau prin intermediul P.M.-ului.
     2. Avertizare sub forma de statut vizibil/public, cu ajutorul cuvintului "AVERTIZAT", amplasat sub profilul in site al userului.
     3. Suspendare sub forma de statut vizibil/public, cu ajutorul cuvintului "RESTRICTIONAT", amplasat sub profilul in site al userului, caz in care userul nu poate activa sub nicio forma pe forum.
     4. Eliminare prin stergerea contului userului, astfel disparind toate datele/posturile acestuia de pe forum, mai putin eventualele contributii aduse prin articole, materiale, etc., considerate utile de administratie.

     - PRECIZARI IMPORTANTE:
     
     - Forumul utilizeaza cookie-uri care permit autentificarea automata a membrilor in forum. Aceste cookie-uri nu inregistreaza informatii confidentiale (date de contact sau alte informatii) despre membri. Recomandam membrilor activarea lor din browser-ul pe care il folosesc.
     - Publicarea de catre un membru a datelor sale personale si/sau de contact, in zona publica a forumului, este nerecomandabila si se face pe propria raspundere a userului.
     - Orice informatie introdusa de useri in timpul utilizarii forumului va fi stocata in baza de date si intra in proprietatea intelectuala a siteului.
     - Responsabilitatea pentru continutul mesajelor postate de catre membri apartine in totalitate si in exclusivitate acestora.
     - Desi incearca sa monitorizeze cat mai bine continutul mesajelor publicate, siteul nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii forumului. Datorita caracterului "real time" incalcari accidentale ale regulamentelor in vigoare pot aparea. In cazul in care detectati o asemenea anomalie sunteti invitati sa ne contactati in scopul clarificarii situatiei.
     - Datele d-voastra de identificare vor fi puse la dispozitia autoritatilor in cazul in care acest lucru ne va fi solicitat si argumentat corespunzator.
     - Toate drepturile de folosinta (copyright) a fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare! Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor.
     - Atunci cand doriti sa reclamati ceva, va rugam sa folositi un ton politicos si sa dati cat mai multe detalii.
     - Litigiile aparute intre useri se vor solutiona pe cale amiabila si cu ajutorul administratiei site-ului. In cazul in care se impune, administratia va aplica sanctiuni userilor care se fac vinovati de declansarea litigiilor nesolutionate pe cale amiabila.
     - In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, intotdeauna se va aplica decizia administratorilor forumului.
     - Necunoasterea regulamentului forumului nu absolva membrii acestuia de suportarea consecintelor generate de incalcarea acestuia.
     - Pentru reclamatii va rugam sa ne contactati exclusiv la office@acvariidevis.ro.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.