161

Re: Upgrade de la 20 litri la 150

Edisonjohn86 A scris:
bradraqua A scris:
Edisonjohn86 A scris:

am si eu o intrebare, am bomba CO2, si o am conectata la filtrul intern eheim aquaball 2210 iar bulele le imprastie prin tot acvariu, unele ajung si la suprafata dupa care se sparg, altele mai musca pestii de ele. Sa il las asa sau sa iau altceva, am si o piatra de la pompa de aer foarte fina,scoate niste bule foarte mici dar toate ajung la suprafata.

Cum tu nu ai auzit de difuzoare si reactoare pentru CO2, nici eu nu am auzit de dispersia CO2-ului, in modul in care o faci tu! In felul asta, aproape toata cantitatea de CO2 se risipeste in aer.

Eu am auzit dar nu stiam daca merg si la bomba, daia am intreb si eu, si ce sa aleg, reactor sau difuzor ceramic, banuiesc ca difuzorul este mai ieftin :-

Da!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Asta-i ok? costa 44 de lei

Satul de Romania !!!

163

Un difuzor ceramic este cam 30-40 lei si merge de minune la bazinul tau si la o bomba; de vanzare avea la un moment colegul marian4232.
Uite si un exemplu :
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-G7SQsF3W6I[/youtube]

Multi vad, putini cunosc !

164 Editat de merlin21 (2011-06-17 02:38)

:fmad

165

Urmeaza citeva pagini despre difuzoarele si reactoarele pentru CO2..., asta daca nu cumva, colegul Edi isi ia soarta in propriile miini si se apuca de citit... lol

166

bradraqua A scris:

Urmeaza citeva pagini despre difuzoarele si reactoarele pentru CO2..., asta daca nu cumva, colegul Edi isi ia soarta in propriile miini si se apuca de citit... lol

Pai problema cu iluminarea s-a rezolvat.... lol

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

Rai mai sunteti, :sevil intreb si eu ca sa nu mai dau bani pe prostii care nu isi fac treaba, cu lumina nu am rezolvat pentru ca am cumparat un filtru extern, acu sa mai fac rost de bani ca ma ingropai in datorii cu noua firma deschisa. Initial am vrut sa fac un pet-shop,dar am ramas la domeniul IT. Si apropo de lumina , cred ca o sa plec in germania sa imi iau o masina , si sa dau o raita pe la acvaristica, stiu un magazin gigant in Stuttgard, dar acu 3  ani cand am fost sa imi iau masina nu aveam treaba cu acvarisitca, desi ce acvarii am vazut acolo ma tentat sa cumpar unul dar nu prea mai aveam bani.

Satul de Romania !!!

168

Edisonjohn86 A scris:

Rai mai sunteti, :sevil intreb si eu ca sa nu mai dau bani pe prostii care nu isi fac treaba, cu lumina nu am rezolvat pentru ca am cumparat un filtru extern, acu sa mai fac rost de bani ca ma ingropai in datorii cu noua firma deschisa. Initial am vrut sa fac un pet-shop,dar am ramas la domeniul IT. Si apropo de lumina , cred ca o sa plec in germania sa imi iau o masina , si sa dau o raita pe la acvaristica, stiu un magazin gigant in Stuttgard, dar acu 3  ani cand am fost sa imi iau masina nu aveam treaba cu acvarisitca, desi ce acvarii am vazut acolo ma tentat sa cumpar unul dar nu prea mai aveam bani.

Edi, m-ai incuiat complet:
   - ai vrut sa-ti deschizi pet shop, neavind cunostintele necesare in domeniu
   - ai ramas la IT dar ne-ai dat de inteles ca esti fotograf profesionist, ai pomenit chiar ceva despre un studiou
   - firma este ingropata in datorii, tu cauti sa cumperi numai lucruri ieftine pentru acvariu dar totusi te duci in Germania sa-ti cumperi masina
   Sunt problemele tale personale, nimeni nu are dreptul sa intervina in dezordinea care reiese din spusele tale dar mi se pare ca esti inconsecvent in declaratii si iti irosesti timpul si energia intr-un hobby care nu prea ti se potriveste, mai ales acum, cind ai atitea alte probleme de rezolvat.
   Inteleg ca nu mai ai timp sa citesti despre acvaristica, cind ai atitea probleme dar intelege-ne si tu pe noi, ni s-a cam acrit sa repetam pentru fiecare, lucruri care s-au mai spus de zeci de ori.

Domnule nu va mai bagati daca nu stiti despre ce este vorba.Am studio, pet-shop implica  mancare de animale,pisici,caini,pasari, etc. nu sa vand pesti de acvariu, si nu mai dati cu presupusul ca nu as avea idee de pet-shop, doar nu ma bagam in ceva necunoscut, Pana la urma am trecut pe IT unde nivelul meu de cunostinte este destul de ridicat, si firma nu este ingropata in datorii, de unde ati scos asta ? am zis ca am datorii ca am deschis firma. Ca sa va dau si raspuns in legatura cu masina, am vandut prapaditul de logan care dupa 30 de mii de km, pe langa ca trocane din toate inchieturile, iau iesit telescoapele prin capota plus multe altele. Fiecare isi gestioneaza banii dupa prioritati, iar acvariul nu este pe primul loc, asta daca nu investesc o galeata de bani in acvariu nu inseamna ca nu pot avea un acvariu.
P.S in loc sa dati sfaturi stiti sa luati peste picior, parerea mea este ca nu aveti de ce sa fiti moderator.

Satul de Romania !!!

170

merlin21 A scris:

depinde de presiunea la care merge bomba.. cam asta ar fi problemele legate de bomba si difuzoare, ca multe nu scot o presiunea necesara..
in functie de marimea acvariului poti folosi si reactoare pasive in genul jbl taifun sau dennerle fliper sau reactoare active.

totusi gabi de ce zici ca merge de minune? doar ca ies bulele din difuzor?
difuzorul ala din film are o problema destul de mare si anume rata de dizolvare a co2, care pare relativ mica (asta este o problema generala a difuzoarelor ceramice)

Ai mare dreptate cu dizolvat-ul, doar ca este o solutie low-cost buna, zic eu.

171 Editat de sTTTk (2011-03-30 18:38)

Edisonjohn86 A scris:

Domnule nu va mai bagati daca nu stiti despre ce este vorba.Am studio, pet-shop implica  mancare de animale,pisici,caini,pasari, etc. nu sa vand pesti de acvariu, si nu mai dati cu presupusul ca nu as avea idee de pet-shop, doar nu ma bagam in ceva necunoscut, Pana la urma am trecut pe IT unde nivelul meu de cunostinte este destul de ridicat, si firma nu este ingropata in datorii, de unde ati scos asta ? am zis ca am datorii ca am deschis firma. Ca sa va dau si raspuns in legatura cu masina, am vandut prapaditul de logan care dupa 30 de mii de km, pe langa ca trocane din toate inchieturile, iau iesit telescoapele prin capota plus multe altele. Fiecare isi gestioneaza banii dupa prioritati, iar acvariul nu este pe primul loc, asta daca nu investesc o galeata de bani in acvariu nu inseamna ca nu pot avea un acvariu.
P.S in loc sa dati sfaturi stiti sa luati peste picior, parerea mea este ca nu aveti de ce sa fiti moderator.

Colegu' Edisonjohn86 ar trebuii sa citesti mai bine ceea ce iti scrie Nea Radu si sa nu citesti printre randuri, daca nu intelegi ceea ce ti se spune nu inseamna ca este gresit sau ca are cineva ceva cu tine; iar acvaristica nu este un hobby ieftin, plus ca suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri proaste, parerea mea  :noroc

Nu contest cunostintele domnului Radu, mai ales ca este cel mai invarsta acvarist, dar si dansul mi-a zis ca am ajuns la pagina 9 la acvariul meu, pai sa numaram raspunsurile pe care le-am primit si cate glume sau facut pe seama mea, sau alte off-topicuri, daca intreb ceva domnul Radu trebuie sa tachineze un pic, , alte persoane imi recomanda. Maine daca pun o intrebare despre altceva iar ma ia la trei pazeste. Si uite asa ma supara , imi e si frica sa deschid sa vad ce mesaj am primit, cand vad bradraqua ma pun bine pe scaun sa nu cad si citesc. Mi sa spus sa nu iau decizi singur, sa intreb, si intreb si deja sunt executat.

Satul de Romania !!!

173

Edisonjohn86 A scris:

Imi cer scuze ca te-ai simtit jignit, nu asta am vrut, am vrut numai sa punctez confuzia pe care ne-ai transmis-o, nu numai in privinta acvariului, despre care sti cam tot atit ca acum trei luni, cind te-ai inscris pe forum. Daca tu ai convingerea ca a detine un pet shop inseamna numai sa vinzi mincare pentru animale, m-ai lamurit o data in plus, despre ce inseamna majoritatea intreprinzatorilor din Romania, si cunostintele acestora in domeniul in care activeaza. Sincer, faci diferenta intre un Hamster si un porcusor de Guineea, intre un Perus si o Nimfa australiana? Ti-as da un chestionar la care sa raspunzi in maxim 60 secunde, la fiecare intrebare si sint sigur ca te-ai face de ris.
   Am gresit intr-adevar cind am confundat starea materiala a firmei cu a ta personala. In rest nimic interesant sau inteligent in raspunsul tau.
   Cu prima ocazie cind va fi nevoie de un moderator pe acest forum, iti voi propune postul dar sper ca se va intimpla peste vreo 10-20 ani, sa ai timp sa inveti cite ceva.

bradraqua A scris:
Edisonjohn86 A scris:

Imi cer scuze ca te-ai simtit jignit, nu asta am vrut, am vrut numai sa punctez confuzia pe care ne-ai transmis-o, nu numai in privinta acvariului, despre care sti cam tot atit ca acum trei luni, cind te-ai inscris pe forum. Daca tu ai convingerea ca a detine un pet shop inseamna numai sa vinzi mincare pentru animale, m-ai lamurit o data in plus, despre ce inseamna majoritatea intreprinzatorilor din Romania, si cunostintele acestora in domeniul in care activeaza. Sincer, faci diferenta intre un Hamster si un porcusor de Guineea, intre un Perus si o Nimfa australiana? Ti-as da un chestionar la care sa raspunzi in maxim 60 secunde, la fiecare intrebare si sint sigur ca te-ai face de ris.
   Am gresit intr-adevar cind am confundat starea materiala a firmei cu a ta personala. In rest nimic interesant sau inteligent in raspunsul tau.
   Cu prima ocazie cind va fi nevoie de un moderator pe acest forum, iti voi propune postul dar sper ca se va intimpla peste vreo 10-20 ani, sa ai timp sa inveti cite ceva.

Nu cred ca faceam rau ca vindeam mancare pentru animale, nu vroiam sa vand pasari,hamsteri,tarantule,serpi,broaste(alea mai imi trebuia) etc. Doar mancare de animale si accesorii, era ceva micut, in zona nu este, pe deoparte ma uit cum oameni in varsta se chinnuie sa ajunga la marginea orasului sa i o punga cu crontonele, era foarte bine daca faceam, dar pe domeniul IT aveam mai multe sanse sa obtin niste fonduri neramburasbile. Dar venind vara studioul o sa inceapa sa mearga bine, incep nunti,cununii etc. Vine vara , incepe sezonu de pescuit, alti bani alta distractie, si uite asa se duc banii.

Satul de Romania !!!

175

Oooo,deci colegu Edi e fotograf! Deci putem sa avem pretentii nu numai la ce se afla in acvariu ci si la calitatea fotografiilor! Pana acum nu ne-ai onorat ca acea calitate..de...sa zicem fullframe!  :smoke  wink

narcis.b A scris:

Oooo,deci colegu Edi e fotograf! Deci putem sa avem pretentii nu numai la ce se afla in acvariu ci si la calitatea fotografiilor! Pana acum nu ne-ai onorat ca acea calitate..de...sa zicem fullframe!  :smoke  wink

Este si aia o calitate facuta cu telefonul  :pp Imi este destul de greu sa vin cu DSLR de la studio acasa, am zis ca o sa il aduc, si ma pun pe facut poze,pana atunci se mai aseaza si acvariul meu,

Satul de Romania !!!

177

Cel mai ieftin difuzor de co2 pe care l-am folosit eu si care a dat randament cu o bomba este urmatorul:
-Iei o bucata de lemn de fag(are structura necesara) cam cat o piatra de aer
-dai o gaura cu un spiral de 5 adanca de 1,5-2cm
-bagi un stut in gaura rspectiva(eu am folosit un teu fara robinet pe care l-am blocat la un capat) si il lipesti bine in gaura respectiva(eu am folosit picatura dar ai grija sa nu patrunda pana in fundul gaurii sa blocheze iesirea aerului ca eu asa am facut prima oara)
-lasi sa se usuce cateva ore
-il bagi in apa la inmuiat o zi sau 2 sa se unfle lemnul
-il conectezi la comba cu co2

Cu cat e presiunea mai mare cu atat sunt bulele mai mici. Cam in 2 saptamani am avut niste bule surprinzator de fine. Nu ma steptam. Tineam difuzorul sub curentul creat de iesirea apei din filtru sa imi imprastie bulele care ajungeau spre suprafata in acvariu.

Rog colegii mai experimantati sa ma corecteze daca gresesc dar eu am avut rezultate bune cu asa ceva.

ady vladutz A scris:

Cel mai ieftin difuzor de co2 pe care l-am folosit eu si care a dat randament cu o bomba este urmatorul:
-bagi un stut in gaura rspectiva(eu am folosit un teu fara robinet pe care l-am blocat la un capat) si il lipesti bine in gaura respectiva(eu am folosit picatura dar ai grija sa nu patrunda pana in fundul gaurii sa blocheze iesirea aerului ca eu asa am facut prima oara)

Cu cat e presiunea mai mare cu atat sunt bulele mai mici. Cam in 2 saptamani am avut niste bule surprinzator de fine. Nu ma steptam. Tineam difuzorul sub curentul creat de iesirea apei din filtru sa imi imprastie bulele care ajungeau spre suprafata in acvariu.

Rog colegii mai experimantati sa ma corecteze daca gresesc dar eu am avut rezultate bune cu asa ceva.

Nu stiu eu prea bine dar din cate am inteles, bulele ajung la suprafata si degeaba
CO2 trebuie dizolvat, si eu am o piatra care scot niste bule minuscule,dar degeaba ca tot ajung la suprafata unde se sparg si CO2 ajunge in aer.

Satul de Romania !!!

179

ady vladutz A scris:

Ai facut foarte bine, cine te-a invatat? Nu-mi aduc aminte sa fi fost cineva de pe forum, deci ti-ai pus mintea la contributie, felicitari! Mai poti folosi lemnul de tei (vezi "pietrele" produse de AquaMedic) si banalul filtru de tigara. Filtrul de tigara are avantajul ca lucreaza foarte bine si la presiunea scazuta (uneori) a bombei artizanale de CO2.
   De retinut insa faptul ca, toate aceste difuzoare, artizanale sau produse de firme specializate, nu au un randament foarte bun, oricit de fine ar fi bulele de CO2, acestea nu se dizolva intr-o proportie optima. Ele reprezinta o solutie de compromis in anumite situatii dar nu se vor compara niciodata cu reactoarele pentru CO2, mai ales cu cele performante, al caror randament ajunge la 98-100%.

180

Edisonjohn86 A scris:
bradraqua A scris:
Edisonjohn86 A scris:

Nu cred ca faceam rau ca vindeam mancare pentru animale, nu vroiam sa vand pasari,hamsteri,tarantule,serpi,broaste(alea mai imi trebuia) etc. Doar mancare de animale si accesorii, era ceva micut, in zona nu este, pe deoparte ma uit cum oameni in varsta se chinnuie sa ajunga la marginea orasului sa i o punga cu crontonele, era foarte bine daca faceam, dar pe domeniul IT aveam mai multe sanse sa obtin niste fonduri neramburasbile. Dar venind vara studioul o sa inceapa sa mearga bine, incep nunti,cununii etc. Vine vara , incepe sezonu de pescuit, alti bani alta distractie, si uite asa se duc banii.

Edi, imi pare rau ca te-am atacat, m-am simtit provocat de declaratiile tale, poate ca era mai bine sa te abtii sa ne aduci la cunostinta unele lucruri fara nicio legatura cu acvaristica si cu calitatea de membru al acestui forum. Imi cer scuze si-ti promit ca nu vei mai avea niciun motiv sa te stresezi datorita comentariilor mele. Imi esti simpatic (sunt putini carora ma adresez folosind-le numele real), am vrut sa te ajut sa evoluezi mult mai rapid, decit ti-ai propus sau o poti face tu, am vrut sa te ambitionez sa renunti la postura de vesnic "intrebator" dar... renunt. Nu voi mai interveni in posturile tale, ma voi rezuma sa le urmaresc si imi doresc sa n-o fac degeaba. Mult succes!