Subiect: Pet Expo 2009

Care sunt parerile tale despre acest targ? Ce ai remarcat si ce nu ti-a placut la acest targ.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

Re: Pet Expo 2009

poze pentru cei ce nu au putut ajunge... ?:rolleyes:

Noi nu mostenim acest pamant, il imprumutam de la copiii nostri.

Re: Pet Expo 2009

In cadrul standului JBL am prezenat si noi un acvariu in care se putea vedea cat de limpede a fost apa lol:lol::lol: "Prietenii stiu de ce" lol:lol::lol: Iar pe aceasta cale dorim sa va anuntam ca nici una dintre vietuitoarele noastre nu a avut de suferit in urma acestui targ. lol:lol::lol: si iar "Prietenii stiu de ce" tongue

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

Re: Pet Expo 2009

Alaturi de noi sau aflat, atat Directorul JBL Germania Domnul Rodolphe Ruelle, cat si distribuitorul direct pe Romania Domnul Iliescu Lucian.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

5 Editat de blen (2009-05-18 00:41)

Re: Pet Expo 2009

Am fost si eu vineri seara. Mai avem multa paine de mancat pana sa facem ceva cum trebuie in industria animalelor de companie. Impresiile mele, pe scurt, au fost urmatoarele:
1. foarte putini vizitatori (poate in weekend sa fi fost mai multi, dar vineri batea vantul)
2. mi s-a parut o stupizenie faptul ca au pus bilet de intrare (cred ca au pierdut multi vizitatori din cauza asta)
3. foarte putini expozanti (nu am vazut nicio canisa, nicio felisa, niciun crescator)
4. standul JBL chiar mi-a placut (am vazut niste chestii care ma intereseaza foarte tare), nu am inteles insa de ce nu era cu vanzare
5. erau niste disperati cu pesti chiar la intrare, la etaj care aveau chiar si niste hostese yikes (mi s-a parut exagerat, mai ales ca alea frecau menta degeaba), asta pe langa faptul ca toate acvariile lor erau super tulburi si putzea acolo de-ti muta nasul
6. acvariul de la standul jbl, desi parea mai modest, era evident ca e curat si aranjat cum trebuie
7. organizarea evenimentului mi s-a parut proasta si penibila (am primit gratuit la intrare revista "Pisica", dar un numar din august 2008!!! mad )
8. alta chestie penibila: cand am ajuns acolo cei de la standul cu porcusori de guineea tocmai se certau si se blagosloveau cu niste epitete nu tocmai frumoase...
Concluzia: cei care n-au fost acolo n-au pierdut mare lucru smile

Re: Pet Expo 2009

Este clar ca mai avem mult de lucru, avem o economie bazata pe servicii, iar din pacate gradul de profesionalism al acelor servicii este destul de scazut intr-o proportie destul de sanatoasa.
Cred ca trebuie investit mai mult in acest timp de eveniment, o expozitie cu concursuri, interactivitate, natura prin care copii sa descopere lumea acvaristicii si nu numai, sa invete sa iubeasca animalele... se poate forma o piata de vanzare (in scop comercial, ca totul se rezuma la bani), dar lumea sa primeasca atentia de care are nevoie si sa se bucure de niste servicii impecabile. Cu siguranta cineva implicat imi poate zice ca nu stiu ce vorbesc, dar cred cu tarie ca feedback-ul primit va fi unul pozitiv chiar si la o piata amortita cum este a noastra..

Noi nu mostenim acest pamant, il imprumutam de la copiii nostri.

Re: Pet Expo 2009

acvariidevis A scris:

In cadrul standului JBL am prezenat si noi un acvariu in care se putea vedea cat de limpede a fost apa lol:lol::lol: "Prietenii stiu de ce" lol:lol::lol: Iar pe aceasta cale dorim sa va anuntam ca nici una dintre vietuitoarele noastre nu a avut de suferit in urma acestui targ. lol:lol::lol: si iar "Prietenii stiu de ce" tongue

Eu nu stiu de ce smile.
Sincer, care este motivul?

Am fost si eu sambata, dar erai angajat intr-o discutie interminabila cu o anumita doamna si nu am vrut sa deranjez.

Intr-adevar cei de la intrare aveau apa foarte tulbure.
Sa vazut interesul exagerat de profit din partea lor.
Am auzit ca le-au murit multi pesti deoarece au pus apa direct de la robinet peste care au pus sare dupa care au bagat pestii.
Bataie de joc.

Mi s-a parut cam slaba organizarea la targ, prea putini participanti, mai ales la capitolul acvaristica.

In rest, toate bune si frumoase.

Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc

Re: Pet Expo 2009

chestia cu biletul de intrare cam exagerata intradevar,ar fii trebuit sa fie intrare libera,mie mi-au placut cei de la reef,chiar daca apa era cam tulbure,au pesti si produse mai deosebite,desi preturile sant prohibitive.Standul JBL intradevar frumos,poate viitorul targ va fii mai reusit

Re: Pet Expo 2009

Acest mesaj am dorit sa il scriu pe un alt forum dar cu siguranta il stergeau cei deacolo. Am citit pe forumul celor de la acvarist http://forum.acvarist.ro/viewtopic.php?t=20928 precum ca cei de la reef sunt cei mai tari, ca au venit cu cele mai tari acvarii, etc. Chiar si asa este au avut cea mai mare investitie, insa unde este calitatea acvaristicii ? Si domnul becali este bogat, insa unde tine creierul?Sincer am ceva pretentii la adminii de acolo ce au facut aceste arfirmatii, ei sustin ca sunt cunascatori. In primul rand, mai baieti daca voi ati fost un pic atenti au mai fost cateva mici acvarii de apa sarata la acesata expozitie, www.animal-planet.ro  au venit si ei cu un mic acvariu in care nu a murit nici o vietate, domeniu pe care domniile voastre nici macare nu il cunosc, daca imi aduc bine aminte acum un anisor voi nu stiati cu ce se mananca aceste acvarii. Si sa revenim la oile noastre, cei de la reef au facut un masacuru in masa in acele acvarii, daca erau un Germania, sau in alta tara civilzata aceasta firma era desfinta pentru ce masacru a facut in acele acvarii. Voi aveti idee cati corali au murit in acele acvarii ? Voi aveti idee cati pesti au murit in acele acvarii ? Si inca o data mai baieteii de la acvarist nu este nevoie sa lucrati pozele in photoshop, sa mai spuneti ca au fost si facute cu telefonul mobil ca bate la ochi. Cu astea fiind spuse imi cer scuze celor de la acvarii de vis in speranta ca acest mesaj nu va fi sters.

10 Editat de Schlaffen (2009-05-19 17:44)

Re: Pet Expo 2009

in alta tara civilzata aceasta firma era desfinta pentru ce masacru a facut in acele acvarii

Nu pot sa ma pronunt din simplul motiv ca nu am fost, totusi daca chiar asa stau lucrurile, intr-o tara `civilizata` vizitau inchisoarea ca domnul Becali si mai plateau si o amenda piperata.

Noi nu mostenim acest pamant, il imprumutam de la copiii nostri.

11 Editat de Florin.Mazilu (2009-05-19 17:51)

Re: Pet Expo 2009

Am observat o chestie la cei mentionati mai sus(nu ii mai numesc ca le fac reclama aiurea)
Vor sa promoveze acvaristica dar de fapt vor sa promoveze o singura firma de acvaristica in toata romania.
Nu inteleg ce rost are sa vorbesti de bine un participant care are acvarii "neingrijite" si sa inventezi scuze pentru ei gen "nu a fost timp" "nu au fost conditii" si sa vb de rau restul participantilor.
sincer sa fiu din cate observ eu in pozele urcate de administrator apa era cristal si cred ca era si singurul acvariu de acest tip de la expozitite.
atat timp cat acvaristii nu se vor unii pentru promovarea acvaristicii nu avem sanse la o acvaristica diversificata si profesionala.
Sunt putini acvaristi in romania dar nu ajuta pe nimeni sa zici ca acvariile celor de la firma X sunt mai bune decat ale celor de la firma Y, sau daca vrei sa faci astfel de afirmatii sustineti punctul de vedere.
din pakate mentalitatea acestei tari nu se va schimba prea curand, si trebuie sa ne adaptam la lucruri gen " ma apuk de geva doar daca scot bani multi" nu are rost sa mai incarc topicul cu prea mult scris desi despre subiectul "mentalitatea romaniei" e muuuuuult de scris.......
Sper doar ca cei de aici nu sunt de aceeasi parere cu cei care au scris pe celalalt forum....


Marian sa nu te miri daca iti dispar topicuri sau mesaje fara motiv wink acolo, am postat un mesaj de multumire pentru un user si mi-a fost sters fara motiv, de 3 ori.

Re: Pet Expo 2009

Va rog sa vb. mai putin despre alte forumuri, mai ales de rau. Sincer imi dorec ca pe acest forum sa purtam discutii de bun simt, pt. noi nu conteaza cantitatea ci calitatea. Cat despre alte firme chiar nu vreau sa fac afirmatii, nu imi sta in caracter. Acum am citit si eu acel subiect si un anumit distins domn pe numele sau "bamse2008" a folosit expresia "in rest ce sa vad,pe cei de la acvarii de ras?!!?". Acum pun eu intrebarea cine este "bamse2008" ? Stimate domn, daca vrei, te convoc la o discutie despre acvaristica filmata, iar filmuletul il putem face public, ce spui? Pai matale ai idee cu ce se mananca acvaristica asta de apa sarata? Ma indoiesc, atata timp cat vb de apa de osmoza ce trebuia carata pt acvarii. Hai sa te scot din impas, atunci cand ne prezentam la un targ cu acvarii de apa sarata ar fi normal in situatia data sa mutam acvarii gata formate, nu stiu daca matale intelegi expresia, nu sa le formam in 2 zile ca nu se poate acest lucru. Si tot asa putem vb pana peste vre-o 2-3 zile. Iar daca acest mesaj va ajunge la urechile dumneavoastra va rog sa enumerati mai jos ce ati facut dumneavoastra constructiv pt. aceasta acvaristica din Romania.
Va multumesc.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

13

Re: Pet Expo 2009

Salut la toata lumea. Acesta este primul meu post, nu m-am abtinut sa nu dau reply la acest thread big_smile

Deci treaba sta cam asa cu Petexpo 2009 - am fost, am vazut, am plecat big_smile Eu sunt din Craiova. Si stand eu pe mioriticile plaiuri ale forumurilor de acvaristica romanesti, am ajuns la concluzia (impusa de parerile celorlalti) ca in Bucuresti exista 2 firma mari si tari si late in ceea ce priveste acvaristica marina : CORALIS si REEF. Din cate stiu, acvariidevis.ro este siteul magazinului CORALIS (sau invers) - corectati-ma daca gresesc.

Bun, am vazut la intrare REEFU - bang direct in vazul celor care urcau pe scara, au avut cel mai bun loc acolo dupa parerea mea. Cu pesti si corali morti sau nu, au incantat ochiul omului, iar omu` o sa vina apoi sa le dea banul, ca doar au vazut cu ochii lor ce acvarii frumoase pot face cei de la REEF.

Dupa ce am plecat de la ei, subconstientul mi-a spus "acum urmeaza cei de la acvariidevis". Mi-a luat ceva pana sa gasesc (ca erati mai in spate) si cand va gasesc ce sa vad, doar 1 acvariu. Apai m-ati dezamagit. Si cred ca multi au fost dezamagiti. Ok, am inteles cum sta treaba cu marinu` ca nu ati vrut sa chinuiti pestii/coralii si sa ii omorati, dar fratilor nu puteati sa aduceti si voi ceva pestisori de apa dulce asa mai speciali sa ne incante privirea si noua ? Sau macar niste plante, 1-2 aquascapeuri  ? Eu zic ca loc se gasea pentru ele !

Ca stim cu totii ca sunteti in stare. Voi neaducand mai nimic, REEF-ul a preluat stafeta si monopolul la Petexpo si pe unde am citit toata lumea vorbea de ei. Va face bine acest lucru ? Nu .... Si nu ne face nici noua bine, pentru ca se stie, unde e monopol e grava situatiunea. Si e pacat, pentru ca am auzit multe cuvinte de lauda la adresa voastra.

Sincer daca era sa nu stiu nimic despre voi si va vedeam doar standul la Petexpo 2009, as fi putut spune ca sunteti o firma tare slaba. Si daca as fi singurul care gandeste asa poate am putea spune ca sunt oleaca dus cu capu`, dar v-am zis, cu toti cu care am vorbit si peste tot am vazut REEF in sus si REEF in jos. De ce ? Pentru ca au stiut sa atraga ochiul omului "de rand" ca sa zic asa.

Ma rog, eu vorbesc acum poate din perspectiva unui om de afaceri, dar sincer vorbind nu cred ca puteti spune "nu domne, noi cei de la acvariidevis suntem acvaristi convinsi, nu ne intereseaza banul", pentru ca pe oricine intereseaza banul pe pamantul asta, ca doar el invarte roata numita societate. Hai ca am dat-o in poliloghii, asa ca ma opresc aici big_smile

Oricum, ideea e ca data viitoare sper sa avem un spectacol mai frumos din partea voastra, pentru ca stiu (si stim) ca se poate.

Re: Pet Expo 2009

xulescu A scris:

Salut la toata lumea. Acesta este primul meu post, nu m-am abtinut sa nu dau reply la acest thread big_smile

Deci treaba sta cam asa cu Petexpo 2009 - am fost, am vazut, am plecat big_smile Eu sunt din Craiova. Si stand eu pe mioriticile plaiuri ale forumurilor de acvaristica romanesti, am ajuns la concluzia (impusa de parerile celorlalti) ca in Bucuresti exista 2 firma mari si tari si late in ceea ce priveste acvaristica marina : CORALIS si REEF. Din cate stiu, acvariidevis.ro este siteul magazinului CORALIS (sau invers) - corectati-ma daca gresesc.

Bun, am vazut la intrare REEFU - bang direct in vazul celor care urcau pe scara, au avut cel mai bun loc acolo dupa parerea mea. Cu pesti si corali morti sau nu, au incantat ochiul omului, iar omu` o sa vina apoi sa le dea banul, ca doar au vazut cu ochii lor ce acvarii frumoase pot face cei de la REEF.

Dupa ce am plecat de la ei, subconstientul mi-a spus "acum urmeaza cei de la acvariidevis". Mi-a luat ceva pana sa gasesc (ca erati mai in spate) si cand va gasesc ce sa vad, doar 1 acvariu. Apai m-ati dezamagit. Si cred ca multi au fost dezamagiti. Ok, am inteles cum sta treaba cu marinu` ca nu ati vrut sa chinuiti pestii/coralii si sa ii omorati, dar fratilor nu puteati sa aduceti si voi ceva pestisori de apa dulce asa mai speciali sa ne incante privirea si noua ? Sau macar niste plante, 1-2 aquascapeuri  ? Eu zic ca loc se gasea pentru ele !

Ca stim cu totii ca sunteti in stare. Voi neaducand mai nimic, REEF-ul a preluat stafeta si monopolul la Petexpo si pe unde am citit toata lumea vorbea de ei. Va face bine acest lucru ? Nu .... Si nu ne face nici noua bine, pentru ca se stie, unde e monopol e grava situatiunea. Si e pacat, pentru ca am auzit multe cuvinte de lauda la adresa voastra.

Sincer daca era sa nu stiu nimic despre voi si va vedeam doar standul la Petexpo 2009, as fi putut spune ca sunteti o firma tare slaba. Si daca as fi singurul care gandeste asa poate am putea spune ca sunt oleaca dus cu capu`, dar v-am zis, cu toti cu care am vorbit si peste tot am vazut REEF in sus si REEF in jos. De ce ? Pentru ca au stiut sa atraga ochiul omului "de rand" ca sa zic asa.

Ma rog, eu vorbesc acum poate din perspectiva unui om de afaceri, dar sincer vorbind nu cred ca puteti spune "nu domne, noi cei de la acvariidevis suntem acvaristi convinsi, nu ne intereseaza banul", pentru ca pe oricine intereseaza banul pe pamantul asta, ca doar el invarte roata numita societate. Hai ca am dat-o in poliloghii, asa ca ma opresc aici big_smile

Oricum, ideea e ca data viitoare sper sa avem un spectacol mai frumos din partea voastra, pentru ca stiu (si stim) ca se poate.

Noi nici nu am dorit sa fim prezenti la aceasta expozitie ce nu prezenta ineres din punctul nostru de vedere.
Acum daca vb din punt de vedere strict profesional, au fost mai multe firme prezente la acest targ si nu dau nume ca nu imi sta in caracter, care au avut numeroase probleme in bazine. Un ochi de specialist poate vedea un bazin ce arata asa cum trebuie si unul care nu are nici o treaba cu acvaristica, insa la noi inca mai merge prosteala, insa in curand romanii vor intelege din ce in ce mai bine si acest proces. Acest targ a fost o bataie de joc asa cum a fost organizat, iar noi vom participa atunci cand conditiile unui targ in Romania vor fi la un nivel acceptabil. Acel acvariu care a fost prezent in cardul standului JBL a fost realizat la dorinta importatorului JBL in Romania.
Cat despre Acvarii de vis si Coralis vorbim de 2 firme total diferite, singurul lucru care ne uneste este o colaborare, lucru la care noi suntem dispusi sa il facem cu ori ce firma din Romania sau de afara daca acest lucru este benefic pt. acvaristica din tara noastra.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

15

Re: Pet Expo 2009

Aham. Pai da, dar "prosteala" asta fura ochii si banii oamenilor. Si nu cred ca se va schimba rapid acest lucru, pentru ca putina lume pierde ca mine zeci de ore documentandu-se online pe forumuri si siteuri despre ce si cum. Multi prefera sa vina, sa vada, sa cumpere. La asta ma refeream eu, la aspectul comercial.

Dar din ce am citit eu inclusiv pe siteul vostru, vad ca targetul vostru e oleaca mai high level, si din ce ai zis si tu aici e de inteles ca nu ati avut in vedere aspectul strict comercial al acestui targ.

Si zici tu bine de ochii de specialist, dar cati "specialisti" au vizitat oare Petexpo in cele 3 zile ? Sa fie mai mult de 10-20 ?

Si ca sa inteleg pana la final ideea, voi aveti magazin de prezentare, sau lucrati strict numai la cererea clientului ?

Re: Pet Expo 2009

In primul rand Acvarii de vis inseamna pasiune, apoi vin toate celelate, cat despre afacere ne dorim un castig pe termen lung. Nu o sa mai dureze mult nici  in Romania lucrul asta ca ii luam banii si apoi Dumnezeu cu mila. Noi nu vindem produse separat, suntem unica firma din Romania ce se ocupa strict de proiectare, executie, amenajare si intretinere de acvarii. Nu ne mai ocupam si de alte lucruri cum ar fi vanzarea de pesti, caini, pisici sau papagali. De ce? Simplu ceea ce facem, facem cu pasiune iar banii dupa care alearga tot omul se situeaza pe ultimele planuri. Cat despre concurenta nu ne facem griji "fiecare pasare pe limba ei piere" A si inca ceva, daca in acvaristica nu se depune suflet rezultatele vor fi minime.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

17

Re: Pet Expo 2009

Frumos ai spus-o. Gata am inteles. Si sa stii ca gandesti bine, intotdeauna cei care fac ce fac din pasiune o sa ajunga bine (vorbesc din propia experienta ca sa zic asa).

Dar oricum, intotdeauna vor exista magazine care sa vanda la bucata, pentru ca omul de rand nu isi permita sa dea xxxx euro pentru in acvariu deja facut ca la carte, nu uita ca traim intr-o Romanie ca vai de ea, cu tot cu criza care ne acopera.

Iar aia cu termen lung foarte buna si aia, asa se face businessul adevarat wink

Astea fiind zise, cred ca ar trebuii sa nu te atace ce spun altii despre tine/firma ta/siteul tau, adica "unii" care doar se uita de afara in curtea ta. Ca am simtit oleaca de "atacare" in cuvintele tale legate de acel bamse2008. Pentru ca tu iti faci treaba ta pe care o stii, si o faci bine. Sa te ataci daca vreodata o sa iti vina un client si o sa iti zic "ba din cauza ta mi-au murit toti pestii". Da` in rest nu cred ca are rost... ca lumea zice multe stii si tu wink

Si cu asta cred ca e cazul sa incheiem discursul, ca am lungit-o si am deviat de la subiect smile

Ca o concluzie, sper ca Petexpo 2010 sa fie mult mai bun cu cat mai multe firme, si poate te vad si pe tine pe acolo cu ceva mai multe chestii, daca nu macar cu idei/sugestii/poze/filmulete cool

18 Editat de yda (2009-09-12 14:35)

Re: Pet Expo 2009

am fost si eu aici!!!!!! big_smile

19

Re: Pet Expo 2009

Eu nu stiu dece a mai fost bilet la intrare..


Vezi ca nu ai voie sa vorbesti cu limbaj de "chat"

gen: yo

20 Editat de yda (2009-09-12 14:35)

Re: Pet Expo 2009

scuze big_smile