1

Subiect: Articole despre plante

Am rugamintea, ca in cazul in care, cineva doreste sa completeze lista deja existenta, in sectiunea plante a acestui site, s-o faca in urmatoarele conditii:
   1. Completarile sa se refere la specii necuprinse in respectiva lista.
   2. In cazul in care completarile se refera la specii deja existente in respectiva lista, acestea sa nu corespunda cu datele deja existente, sa fie noutati interesante si importante despre specia la care fac referire.
   3. Schema in care va fi prezentata fiecare planta, trebuie sa fie obligatoriu urmatoarea:
Denumire: Crinum calamistratum (African onion plant, Cameroon crinum)
Familie: Amaryllidaceae
Origine: Vestul Africii (Cameroon)
Inaltime: 40-120 cm
Circumferinta: 20-30 cm
Iluminare: puternica-foarte puternica
Temperatura apei: 20-28 °C
Duritatea apei: 1-20 dGH
Ph-ul apei: 5,5-8
Ritm crestere: lent
Dificultate: medie
Observatii: Inmultire prin bulb. Se scoate planta din acvariu si se separa cu grija unul din bulbii mai mici, formati de planta mama, apoi acestia se planteaza in substrat. Pentru noile plante substratul trebuie fertilizat suplimentar. Frunze foarte lungi, subtiri, incretite si elegante. Are nevoie de o fertilizare medie, deasemenea poate creste in acvariile salmastre. Se recomanda aditia de CO2 si plantarea in zone cu curent slab in masa apei. Este foarte sensibila la depunerea de alge pe frunzele sale.
   4. Nu se admit decit texte in limba romana.
   5. Pozele si textele postate nu vor intra in categoria celor protejate de "copyright"
   6. Obligatoriu se vor mentiona sursele din care provin informatiile.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Re: Articole despre plante

Denumire:Aponogeton madagascariensis(aponogeton dantelat,planta cu gratii,dantela de Madagascar)
Familie:Aponogetonacee
Origine:Madagascar,Insulele Comore,insula Maurice
Descriere:lungimea frunzelor:pana la 60 cm;latimea frunzelor:pana la 16 cm;inaltime:10-100 cm in functie de varietati
Iluminat:mediu(un watt pentru trei litri de apa)
Temperatura apei:minima 18 grade C;medie 22 grade C;maxima 24 de gradeC
TH:apa foarte dulce spre dulce
Ph-ul apei:5,5-7
Observatii:Structura frunzelor sale face din A.madagascariensis una dintre plantele de acvariu cele mai originaleAbsenta tesutului vegetal intre nervurii este intre-adevar principala atractie la aceasta curiozitate a naturii.Pentru o intretinere de durata in acvariu este esential sa i se ofere conditii similare,adica mediul trebuie sa fie animat de curenti puternici si de lumina,schimbarii frecvente de apa pentru a mentine nitrati la o valoare cat mai joasa posibil si pentru a limita particulele in suspensie,solul trebuie sa fie bogat in materii nutritive .
Rizomul  plantei  A.madagascariensis  trebuie sa beneficieze de ingrijiri speciale.Pe timp de iarna ii trebuie o perioada de repaus vegetativ,fiind nevoie ca planta sa fie scoasa din acvariul principal si pusa pentru o luna de zile in nisip umed ,la o temperatura de 15 grade C.
Daca este suficient de mare rizomul poate fi divizat pentru obtinerea unei reproduceri vegetative insa toate portiunile trebuie sa aiba radacini;se mai intampla ca planta sa se multiplice prin formarea de plantule pe radacinile ce ies din sol;o alta reproducere poate avea de asemenea loc,prin germinarea semintelor.
A.madagascariensis este o planta in totalitate acvatica,frunzele sale au limburi alungite,mai  mult sau mai putin late,constituite din nervuri longitudinale si transversale.

Bibliografie:Aquarium/terrarium;8/2009

3

Re: Articole despre plante

Multumim pentru acest material, il vom folosi, dupa ce ii vom da forma cuvenita. Daca vei mai posta informatii despre plante, te rog s-o faci dupa schema scrisa de mine, in primul post.
   Stiu ca inseamna o oarecare munca de "coafare" dar in asta sta meritul celor care propun materiale noi. Nu este suficient sa propuneti materiale brute, preluate din diferite surse, simpla gasire a acestora este la indemina oricui.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!