Mai omule, ai putea sa ai si 4 de filtre e1500, sigur nu te vor scapa de nitrati 
Nitratii sunt produsul final din ciclul azotului, de ei, odata ce s-au format in bazin, te scapa doar schimbul de apa si plantele.
Poti evita sa se formeze asa multi nitrati avand o filtrare mecanica mai buna(cu filtrul curatat des, ca daca il cureti din an in Paste tot aia e ca si cand ar sta mizeria pe fundul bazinului) si curatand mai bine/mai des dejectiile pe care filtrul mecanic nu ajunge sa le traga.
Deci poti sa bagi tu acolo si mama flaconului de Matrix Seachem
ca n-o sa-ti reduca nitratii. Sunt cativa producatori care sustin ca marfa lor o sa "sparga: si nitratii, reintroducandu-i in ciclul azotului, dar e bla-bla de marketing. Am un E900 plin numai cu Siporax pus pe un acvariu de 180 de litri doldora de plante, si sub 15 nitrati inainte de schimbul saptamanal de apa tot n-am vazut.
Faptul ca ancistrusii au facut pui in conditiile date nu inseamna mare lucru. Am vazut niste pleco care se faceau tot mai mari si frumosi intr-un bazin in care nitratii se apropiau de 80 :omfg . Hoplo inclin sa cred ca moare doar daca-l scoti din bazin si-l calci cu piciorul
Documenteaza-te putin in legatura cu ciclul azotului, in mod evident tu ramasesesi cu ideea (complet eronata) ca filtrarea bio te scapa de nitrati. Filtrarea bio transforma maoniacul/amoniul mai intai in nitriti (nitrosomonas) si apoi nitritii in nitrati (nitrobacteriile).
De nitrati, in pofida diverselor vrajeli de marketing, te scapa doar plantele si schimbul de apa, cum am mai spus.
Zi cata apa schimbi si cat de des, ce filtrare mecanica ai si cat de des cureti filtrul, cat de des aspiri substratul, astea sunt relevante pentru reducerea nitraytilor.