Nu v-am parasit, ar fi culmea dupa cat v-am stresat
. Doar ca masculul si-a revenit, femela manaca intr-una ( tipul de la petshop mi-a spus ca daca ii mai dau sa manance de 5 ori pe zi, imi face cadou un porcusor de guineea, sa ma tina mai ocupata
)....Dar ce sa ii fac daca rade tot oricat i-as da? Da, ii dau de 5 ori pe zi si mananca absolut tot. In schimb el mananca destul de putin....Cred si eu, dupa cate icre a mancat!:( Azi am facut teste de apa si mi-au iesit nitritii si nitratii mai mult decat valorile normale, asa ca maine dau iar fuga la petshop. Sfaturi ceva?
Asta la mascul, la femela e ok concentratia. Azi i-am schimbat aproape jumatate din apa, insa dupa ce am facut treaba asta, am masurat si valorile din apape care o tin pentru schimb, si....nici acolo lucrurile nu sunt ok la capitolul CO2 si CO3, deci degeaba o schimb, concentratia e la fel....lucru care mie mi se pare putin ciudat. Voi ce spuneti? Apa pentru schimb o tin de vreo 3 zile pentru ca planuiam ( si inca mai planuiesc) sa fac un nou acvariu de 60 l si pregatisem apa pentru el. Intre timp, cum noul acvariu mai are nevoie de unele imbunatatiri, folosesc apa respectiva pentru schimbul partial de apa la femela si mascul. De ce concentratia de CO2 si CO3 este mare si in apa curata?
...greu cu pestii, dar mai greu cu oamenii...