Re: Experiment betta

Interesant, insa cred ca apa se mentine mai usor  curata intr-un acvariu mai mare, desi partea cu mancarea puilor ma pune pe ganduri. Astept si parerile lui Florin si a lui rtklancelot daca mai sunt prin preajma. Tare faza cu cutiile de inghetata:))

...greu cu pestii, dar mai greu cu oamenii...

122

Este adevarat ca apa se mentine mai mult timp curata si parametri variaza mai incet in cazul in care are un volum mai mare! Dar este destul de dificil pt pui sa gaseasca mancarea! Inseamna sa caute mult, sa consume energie multa si sacreasca mai incet! Curatenia o faci simplu! Pui mereu apa statuta o zi si la aceeassi temperatura, dupa ce versi cat poti din cealalta! Daca recipientul e mic, e f simplu de manevrat! Dupa ce versi apa din el cat poti de mult, il steri prin iterior cu un servetel si completezi apa!

:)multumesc ciprian01! Ma gandeam la o varianta de a mentine apa cat mai curata in acvariul mic....as putea scoate pestii intr-un recipient sa le dau mancarea, ca astfel sa nu mai ramana in acvariu ceea ce nu consuma? Cat de afectati ar fi ei de aceasta schimbare, daca de ex i-as scoate intr-un recipent cu apa din acvariu, sa fie la aceeasi temperatura, etc, sa le dau mancarea si apoi sa ii pun inapoi, schimband cu ocazia asta si o mica parte din apa...5% de ex?

De mentionat ca nu am decat 2 betta cadou de la o pers foarte draga mie, unul mi-a murit din lipsa mea de experienta...nu am stiut ce sa-i fac ,accidentat fiind. Intentionez sa mai iau si alti pestisori pentru acvariul cel mare, insa in cel mic atat tin, si il voi folosi doar pentru depunere

125 Editat de acvariudevis (2009-10-20 01:48)

Nu face prostia asta,cum sa scoti mereu pestii din acvariu de cate ori vrei sa schimbi apa si pe langa asta mai le dai si de mancare,chiar ca este experiment.Daca aduci un peste nou in acvariu trebuie tinut cam 10 min. cu tot cu puga in acvariu ca sa fie aceiasi temp.in ambele,altfel o sa-l vezi cu burta in sus.

:)a incercat cineva? si as vrea si un argument daca nu cer prea mult smile. Multumesc!

127

Nu scoate puii! In primul rand nu vei putea! Sau daca ai sa reusesti o sa treaca o zi intreaga sa ii prinzi pe toti! Este f dificil sa nu ii ranesti pt ca sunt f sensibili si fragili (bulele de aer le pot rupe coloana de exemplu)! Si este si nutil! Suficient daca vei scoate apa atat cat poti si sa completezi apoi cu apa la aceeasi temperatura! E simplu! Pui sticla cu apa proaspata langa recipientul cu pui si dupa ceva timp vor avea aceesi temperatura!
Dar deocamdata lasa puii! Dupa ce vor depune, ai timp 3 zile sa gasesti si restul de informatie! smile

Ciprian, nu despre pui vorbeam, ci despre cei 2 betta care ii am acum in dotare, si chiar nu mi-ar fi greu sa ii scot. Ma interesa doar daca pe ei i-ar afecta in vreun fel. Iti dai seama ca dupa ce vor face pui, nu am sa stau sa scot jdemii de pesti sa le dau sa manance, doar ca sa nu alterez apa....nu am innebunit.....inca:P. Insa acum, fiind doar 2 pestisori, mie nu mi-ar fi greu, iar ei ar avea o apa mai curata mai mult timp. Asta neinsemnand ca nu as mai face schimbul de apa saptamanal. Oricum, era doar o idee, nu dati cu pietre... as vrea sa stiu daca le-ar dauna in vreun fel:)

129 Editat de ciprian01 (2009-10-20 03:39)

NU ii afecteaza absolut deloc pe cei adulti! Dar nu are sens! Este f simplu sa ii scoti, sa ii pui in 2 pahare, sa le cuteti vasele si apoi sa ii pui la loc! Te complici inutil! 
Uite, ca sa iti depuna mai usor, tine-i separat o saptamana si fa-le schimburi de apa rare si cate putin! SAu deloc daca nu le dai mult de mancare! Peste o saptamana sau 10 zile, adu-i pe amandoi in apa curata, noua si impreuna! Este o modalitae sa ii faci sa depuna mai usor!

P.S.
Mai lasa-i si pe ei sa ,,respire,,!!!! smile Daca manaca sunt in regula! Nu le place sa ii tot stresezi!

:)ok boss, am inteles! Multumesc!

131

Cu placere! Bafta!

132

dau si eu cu parerea! big_smile

la mine de fiecare data pun femela , seara si a doua zi masculul . temperatura apei cu 2-3 grade mai mult decat in acavariul baza. Acvariu steril , doar 2-3 fire de planta plutitoare si 3-4 pietre in care fac ca o ascunzatoare pt femela.
Femela tb sa aiba DUNGI orizontale nu verticale!!!!!! cand pun masculul  , o cam alearga si impunge pe femela , depinde de el cat timp unii o tin si 3 zile in batai.
Problema la tine...esti sigur ca e femela? are punctul acela mic alb unde incepe burta ei? daca nu autnci ...e cam nasol , ai un placat care pare femela! big_smile eu am avut asa ceva il am si acum  , si mi-a zapacit 5 masculi superbi.
sincer ori am eu noroc ori nu stiu ce sa mai spun , dar la mine imperecherile au fost un real success , insa dupa aceea , vine greul . mai lasi masculul 2-4 zile in acvariu sa aiba grija de pui , si cand ii vezi ca inoata singuri il scoti..dar stai sa vezi niste puncte mici ! big_smile iti rupi ochii.
apoi vine faza cu schimbatul apei...eu aici dau pe tzeava mereu pui ca nu am rabdare sa staus a aschimb apa in ceva sa caut pui etc etc.  Una peste alta , din vreo 10 imperecheri pana cum , am reusit sa am cam 21 pesti! big_smile la o imperechere au iesit f f f f multi pui...care au disparut! am scos masculul deci exclus sa ii fi mancat. pur si simplu am gasit vreo 20 morti si restul pauza. altadata m-am enervat si i-am bagat in acvariul mare... :d
oricum sa te astepti sa creasca f greu.
big_smile

Hmmm, de cand faza cu mancatul icrelor, masculul este f apatic...Sta intr-un colt, pierdut printre plante, nu inoata, abia daca manaca...Femela este foarte ok in schimb. Sa fie masculul deprimat? Lol. Si pentru ca tot este experiment, am apropiat recipentul in care este femela , aproape lipit de acvariu, desi cineva imi spunea sa iti tin sa nici nu se vada. Sunt curioasa daca e asa pentru ca e singur. Intre timp, ieri am bagat in acvariu si 3 sanitari, si parca e si mai apatic betta...s-o simti invadat? La naiba, mai rau ca femeile pestele asta!! Pffffffff:lol:

scoate sanitarii ca vor papa icrele si vor strica cuibul

135

florin mazilu...ai pierudt siru evenimentelor...femela a depus singura fiind f aproape de mascul( sa excitat prea mult big_smile) si apoi hard a introdus icrele la mascul care ela mancat ( oricum nu cred ca mai erau viabile)   ..parerea mea...sanitari( sper ca te referi la corydoras cand zici sanitari) nus problema

hard to please  - pestii betta au un comportament diferit ..uni sunt agresivi..alti docili....oricum pestele tau a mancat cam mult..si sar putea asta sa fie singura problema...sper ca nu mai are burta acea ....trebuia sa reduci cantitatea de mancare pe care io administrezi...daca ia  mai facut schimburi de apa ar trebui sa fie ok...si vezi sal nul ingrasi prea mult , poti sa sari peste o masa...sa ziceam cea de seara..daca inca are burta prea mare

daca chair vrei sal vezi energic....pune o oglinda langa acvariu....sa vezi cum reactioneaza....dar totusi ...burtica sar putea sal incetineasca....mai revino cu inf daca starea lui nu se amelioreaza

calitatile unui acvarist....rabdare si spirit de observatie

Rtklancelot, chiar azi i-am schimbat din apa, si tot asa era. Burta nu mai e asa mare smile). Am pus femela langa acvariu si si-a revenit omu' ca era apatic rau!!! Pfff, cine spune ca femeile sunt dificiel, n-a avut de-a face cu pestii!! Al meu are personalitate dom'le! Am ajuns sa stau noaptea sa ma gandesc ce sa-i fac! smile

rtklancelot, am urmarit topicul si stiu ca a depus singura femela tongue am uitat eu sa pun acolo "cand vor depune bettani icrele care vor cadea din cuib vor fi mancate de catre sanitari,iar daca sunt ventuze (mai tupeisti) vor strica cuibul doar ca sa manance icrele, eu am patit-o cu un egg tumbler improvizat la ciclide (a papat ancistrusul tot)" asta am vrut sa scriu dar nu ma simteam bine dimineata tongue

138 Editat de rtklancelot (2009-10-22 00:51)

hard vezi ca nu ai avut  de ce sa iti faci griji ...poti zice ca era indispus....:D isi revine el...betta am obs ca au caracter...+plus nu vor sa moara .....aahhhh si daca vrei sal intarati si mai rau...pune o oglinda langa acvariu smile (asta daca si vroiai sa il izolezi un pic de femela...ca atunci cand o vede sa faca direct cuib de bule)

florin...daca nu ai fost mai explicit...asta e ...oricum nici eu nu am fost f explicit....da sanitari in momentul in care se vrea depunere ar fi bine sa fie indepartati(cum ai zis si tu)...dar ma asteptam de la hard to please sa mai dea comenturi pana atunci, sa nu ne paraseasca ....oricum acum  sanitari sunt buni tovarasi pt betta...sa mai anime un pic acvariul ( si ei nu erau cauza pt care betta al ei era apatic, problema pt care ea a scris azi pe site) ...
plus pt florin....si eu sunt fan guppy si betta....ar trebui sa facem fan club...pt guppy...ca sunt mai defavorizati de ceilalti acvaristi (betta isi face singur reclama)

mie cel putin nu imi plac acvariile doar cu un betta singur prin el....am reusit de fiecare data sa "calmez" betta-ul si sal tin cu pesti "nepotriviti" dupa cum ar zice uni

calitatile unui acvarist....rabdare si spirit de observatie

Nu v-am parasit, ar fi culmea dupa cat v-am stresat smile. Doar ca masculul si-a revenit, femela manaca intr-una ( tipul de la petshop mi-a spus ca daca ii mai dau sa manance de 5 ori pe zi, imi face cadou un porcusor de guineea, sa ma tina mai ocupata smile)....Dar ce sa ii fac daca rade tot oricat i-as da? Da, ii dau de 5 ori pe zi si mananca absolut tot. In schimb el mananca destul de putin....Cred si eu, dupa cate icre a mancat!:( Azi am facut teste de apa si mi-au iesit nitritii si nitratii mai mult decat valorile normale, asa ca maine dau iar fuga la petshop. Sfaturi ceva? smile Asta la mascul, la femela e ok concentratia. Azi i-am schimbat aproape jumatate din apa, insa dupa ce am facut treaba asta, am masurat si valorile din apape care o tin pentru schimb, si....nici acolo lucrurile nu sunt ok la capitolul CO2 si CO3, deci degeaba o schimb, concentratia e la fel....lucru care mie mi se pare putin ciudat. Voi ce spuneti? Apa pentru schimb o tin de vreo 3 zile pentru ca planuiam ( si inca mai planuiesc) sa fac un nou acvariu de 60 l si pregatisem apa pentru el. Intre timp, cum noul acvariu mai are nevoie de unele imbunatatiri, folosesc apa respectiva pentru schimbul partial de apa la femela si mascul. De ce concentratia de CO2 si CO3 este mare si in apa curata?

chiar daca sare din acvariu dupa mancare dai doar de 2 ori pe zi, dai de mai multe ori la pui ca sunt in crestere. pestii mananca cat li se da, nu stiu sa se opreasca, si fiind in spatiu mic mancare care nu o mananca se strica si va creste nitratii destul de repede, ceea ce inseamna schimburi dese de apa wink

rtklancelot, total deacord cu fan cluburile dupa ce imi scot piciorul din ghips poate mai facem niste intalniri ale acvarisitlor bucuresteni si mai vb despre asta fata in fata wink