1

Subiect: Buna!

Salut! Ma numesc Ciprian, sunt din Sighisoara si in urma cu o saptamana mi-am aranjat primul acvariu de 75 l net.
O sa pun poze putin mai incolo cand o sa am si pesti!
Numai bine!

Re: Buna!

Salut si bine ai venit, asteptam pozele smile

3

Re: Buna!

Poti sa pui si de pe acum, poate obtii ceva sfaturi despre cum sa creezi un mediu cat mai placut pestilor care vor vietui in el.

Multi posteaza de cand incep sa lipeasca bazinul, nu vad o problema in a vedea un acvariu cu trei fire de iarba :melc

Re: Buna!

Salut si bine ai venit, la vara vin la tine !

ACVARIU 112 L-Kribi,Sterbai
ACVARIU 45 L-Creveti,Boraras,Endleri
REEF  65 L

5

Re: Buna!

salut si bine ai venit

The woman- not every monster live in the wild

6

Re: Buna!

brutusanf A scris:

Salut si bine ai venit, la vara vin la tine !

Te astept cu placere sa vizitam cetatea si sa bem o bere rece la Vlad Dracu pe terasa!

7

Re: Buna!

Salut.. asteptam poze!..

8

Re: Buna!

Revin cu poze!

9 Editat de Pop Remus (2011-12-17 13:17)

Re: Buna!

Salut  smile ,frumusele poze dar mai ai mult de lucru la el  :sok  mai spunene alte informatii despre acvariu date tehnice,plante,echipamente,etc. big_smile si dupa ce se v-a termina de ciclat acvariul ce pesti ai sa pui :sok

10 Editat de Paul Hencz (2011-12-16 22:58)

Re: Buna!

Mai Remus, deja incep sa-l inteleg pe Dl. Radu ca se tot leaga de tine. Tu nu intelegi ca acvariul acesta e la ciclat si inca nu are pesti. Daca tot vrei sa da-i un sfat, termina-l de dat si spune ce mai are de lucru la el?

P.S. Bun venit Ciprian, e de remarcat faptul ca ai inceput corect cu ciclarea acvariului. Sper sa-ti iasa ceva frumos

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

11 Editat de Ancistrus (2011-12-16 23:12)

Re: Buna!

Salut Ciprian, bine ai venit!
   Roca aia vulcanica incearca sa o pui culcata, arata cam artificial in picioare big_smile

Paul Hencz A scris:

Tu nu intelegi ca acvariul acesta e la ciclat si inca nu are pesti.

   Paul nu-l mai certa ca a fost cuminte, a vazut el acolo niste cory micuti (paleatus cred) si de aia a spus de pesti big_smile

12

Re: Buna!

Va multumesc de primirea calduroasa!
Acvariul e home-made cu dimensiunile de L/l/h, 60/30/50, l-am primit mai demult de la un prieten si i-am confectionat un capac din parchet, i-am pus 3 neoane Philips tdl 830 care functoneaza 6 ore pe zi acum, dar de saptamana viitoare o sa incep sa cresc timpul de iluminat cu cate o ora pe saptamana; mai am un incalzitor de 150 w, si un filtru hang-on Hagen Aquaclear 150 si un filtru intern Eheim Aquaball 130 pe care l-am luat ieri sa inlocuiesc filtrul Hagen, deocamdata le folosesc pe amandoua pe minim. In filtre am si inele ceramice Fluvial Biomax. Acvariul l-am pornit acum 2 saptamani si pana azi, cand am cumparat 5 corydoras, am avut doar 3 Pomacea, urmatoarii pesti vreau sa-i cumpar la anul. Plante am cele din categoria easy si vreau sa-i multumesc lui Codrut din Suceava pentru ele, ca mi le-a trimis gratis dupa ce cele din prima tura s-au 'ofilit'.
Am pus substrat Floredepot de la Sera si piertris de 3-5 mm.
Pe viitor vreau sa mai achizitionez o instalatie CO2 si as vrea sa inlocuiesc unul dintre neoane cu unul de la Hagen, Aqua-Glo sau daca stiti vreo combinatie mai buna astept pareri, cu argumente.

Re: Buna!

Salut si bine ai venit! Dragut acvariul, sa il vedem cum evolueaza. Te-ai documentat in prealabil sau ai inceput dupa capul tau? Intreb pentru ca, spre deosebire de majoritarea incepatorilor (eu inclusiv), tu ai inceput cu dreptul, chiar daca prima serie de plante s-a ofilit. Eu am inceput cu o planta de plastic smile) si 45 de pesti in 60l asa ca ... mult succes in continuare.
PS: Pana iei instalatie CO2 te poti baza ori pe bomba, ori pe Easy Carbo. Cele mai ieftine si bune neoane sunt cele de la Osram. Gasesti destule informatii despre ele si combinatiile posibile pe forum.

14

Re: Buna!

Bine ai venit,
Incearca varianta TLD 865 sau  de la Philips sau de la Osram cu temperatura de culoare 6500K. Le gasesti undeva la 12 lei bucata. 830 este snow white pretabil pentru birouri cu caldura culorii 2700K. Plantelor le va fi mai bine. Poti cauta si 965 dar sunt mai scumpe.
6 ore/zi mi se par cam putine. Sunt t8 totusi. Oricum va fi greu sa pastrezi acvariul fara alge verzi. Cand vor creste plantele se vor sufoca singure asa ca nu stiu cat te-ar interesa daca apar. Eu nu am alge aproape deloc.
Bomba de CO2 sau instalatie (daca ai bani); nu inghit deloc easy carbo. Nu este acelasi lucru carbonul lichid cu cel gazos; prea multa mura-n gura plantelor; prea la botu' calului; efectul va fi ca planta va creste rapid dar cu tulpini subtiri si golase. Baga plante easy de care sa nu-ti para rau daca se umplu de alge in perioada asta pana se stabilizeaza acvariul.

Re: Buna!

Salut si bine ai venit!colegu ancistrus are dreptate...roca.....culc-o!e mai natural.cu cinva ceva planmtute...clar ai imagiantie si esti pe drumul cel bun.

Gratis nu exista,ieftin nu rezista

Re: Buna!

Bine ai venit! Cati watti au neoanele?

17

Re: Buna!

Am neoane de 18 w, 3 bucati.

Re: Buna!

bravo! :apl

RocKy E cel May Tare!

Re: Buna!

Bine ai venit !Si eu sunt membru nou si iti urez mult noroc!dezvoltare placuta!
:noroc

RocKy E cel May Tare!

20

Re: Buna!

Salut, diana editeaza te rog comentariul nu o data la 2 minute cand iti aduci aminte sa scrii ceva scrii,dai edit la mesaj si scrie acolo altefel te vor certa moderatori si administratori :sok