Re: My small island

Mai pune o poza cat astepti .  :fok

82

Poi nu prea am cu ce sa pun, este aproape la fel

Bine , daca se deschide floarea sa ne dai de veste  :sok

84

Ok va dau stati linistiti :sok

Mersi ! pune o poza pe 2012 ,eu am pus una asa ca reper ,ca sa stim de unde am plecat .Ape limpezi !

86

lol Bine Marius, dar nu pun inca poze numai cam peste 1-2 sapamani,pana imi iese cum imi place mie :noroc.Mai am  o intrebare mi s-au terminat toti fertilizanti mai am numai putin micro de le JBl ferropol24 si pun 2-3 picaturi pe zi, ce fertilizanti mi-ati recomanda si micro si macro, pot merge tot pe ferropol24 si sa mai bag ceva din gama easy life:easy carbo si inca ce mai trebuie, datimi va rog un raspuns ce fertilizare ar fi mai buna ca nu prea am habar,multumesc :hug  smile (am uitat sa spun mai fertilizez si cu co2 :sok  smile )

Eu nu prea stiu fertilizantii de firma ca atunci cand m-am apucat de acvariul plantat piata pe aici (Giurgiu) era zero deci am pus pe un prieten sa-mi comande de pe net si asa m-am pomenit cu niste PPS Pro si trace mix .Daca am vazut ca merge treaba cand le-am terminat am comandat din nou.Despre easy carbo din ce stiu este ca ar usura absorbtia de co2 de catre plante sau ceva de genul asta (poate ma contrazic cunoscatorii produsului) Eu nu folosesc acest produs .Deci Trace mix zilnic dimineata si PPSPro seara si co2 24/24 totul dupa teste .Mai astepta si alte pareri .Bafta. :fok

88

Multumesc Marius, am sa mai astept si alte raspunsuri smile  :acv

89

Ma bag eu ca mi-a raspuns Ancistrus intr-un alt subiect.

Ferropol24 sau Ferropol sunt micro. Cam ce gasesti in pet-shop e micro. PPS-Pro e macro.

Te uiti la ingrediente, trebuie sa ai potasiu(K), Calciu, Magneziu, Fosfor. Se gasesc sub forma de saruri. O sare de baie des folosita este sarea Epsom, gipsul aduce un aport bun de Calciu care este benefic dezvoltarii plantelor.

Aceste saruri se dizolva in apa si rezulta solutia fertilizanta. Eu nu-ti zic sa te apuci sa-ti faci tu desi ingredientele se gasesc usor pe piata. O parte le iei din farmacie iar restul din raionul de gradinarit.

Poti merge pe varianta DIY sau sa comanzi. Un produs gata facut care ofera macronutrienti nu am identificat. Daca afli, spune-mi si mie smile

90

danielt A scris:

Ma bag eu ca mi-a raspuns Ancistrus intr-un alt subiect.

Ferropol24 sau Ferropol sunt micro. Cam ce gasesti in pet-shop e micro. PPS-Pro e macro.

Te uiti la ingrediente, trebuie sa ai potasiu(K), Calciu, Magneziu, Fosfor. Se gasesc sub forma de saruri. O sare de baie des folosita este sarea Epsom, gipsul aduce un aport bun de Calciu care este benefic dezvoltarii plantelor.

Aceste saruri se dizolva in apa si rezulta solutia fertilizanta. Eu nu-ti zic sa te apuci sa-ti faci tu desi ingredientele se gasesc usor pe piata. O parte le iei din farmacie iar restul din raionul de gradinarit.

Poti merge pe varianta DIY sau sa comanzi. Un produs gata facut care ofera macronutrienti nu am identificat. Daca afli, spune-mi si mie smile

daniel, stai un pic asa s-o lamurim. deci pps-pro e un produs care ofera macro si e gata preparat. el este diy, spre deosebire de sa zicem produsele easy life care confera si ele macro (phospo, nitro)care sunt de firma. iti recomand din tot sufletul sa nu bagi ingrasaminte industriale cu o puritate  indoielnica, asta daca iti pasa de acvariul tau, aici avem nevoie de puritati de 99% si nici atunci nu ne iese treaba in toate cazurile.

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

91

PPS-Pro e o reteta, nu produs. Ai o reteta in care sunt specificate ingredientele, proportiile pentru o portie de 1 litru. Ca sunt oameni care prepara reteta si vand produsul e alta mancare de... plante.

Dar ca si origine, poti sa-ti faci si tu in casa PPS-Pro daca nu vrei, nu poti sa comanzi sau esti un impatimit DIY.

Eu nu am propus in nici un fel introducerea directa de saruri si gips direct in acvariu sau prepararea in solutie ci doar dadeam o idee ca se pot prepara fertilizanti macro relativ usor.

Si ca sa fie scris cu litere de-o schioapa:
NU RECOMAND URMAREA SFATURILOR MELE FARA VERIFICARI PREALABILE IN MEDIU DE TEST SI DOCUMENTARE TEMEINICA!

92

No bravos....m=am linisitit. pot adormi impacat. :noroc

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

93

Poi nu vreau sa imi fac eu singur fertilizant DIY vreau sa merg pe ceva gata facut adica de firma smile nu incerc metoda DIY la fertilizant ca nu ma prea pricep si nu vreau sa imi omar pesti si plantele  :flove  deci mai astept si alte raspunsuri :acv

94

Eu bag si micro si macro achizitionate de la colegul Cristian_Ionescu. Sunt foarte renumite pe "aici".

95

Stiu ca cele de la Cristi Ionescu sunt foarte bune dar este distanta mare pana la Baia Mare,stiu ca trimite prin posta, dar cum nu am inca buletin decat la anul..........................., deci alti fertilizanti de firma ce mi-ati recomanda micro+macro  :smoke  :smoke

96

eu iti recomand Tropica Plant Nutrition+ liquid:
http://www.nevertebrate.ro/Tropica-Plan … ion-liquid

...are si micro si macro, e putin mai scump dar eu zic ca merita :d

97

Multumesc de sfaturi, dar cred ca tot pe gama de la JBL ferropol o sa merg si pe gama easy life deoarece este cam complicat sa comand pe internet si etc., avand in vedere ca am numai 13 ani :stupid eu m-am gandit asa:imi cumpar JBL ferropol si JBL ferropol24,easy carbo si inca mai ce trebuie sa iau ???:nitro,kalicum,fosfo,nitro etc., spunetim de care sa iau ca nu ma prea pricepsi de la JBL am mai vazut niste tablete JBL ferrotabs acelea pentru ce sunt :smoke pentru fier?, merita sa iau si de astea, astept sfatul cat mai repede posibil daca va rog deoarece cam de 2-3 zile nu mai fertilizez cu nimic deoarece mi s-au terminat toate :stupid  :sok  :fbr

98

Eu inca mai am Ferropol, dar am trecut pe easy life profito. Plantele au inceput sa se mai dezvolte, profito pun de aprox 2 sapatamani. Lastarii noi merg ok dar unele plante imi chelesc de la baza. Ceea ce inseamna lipsa nutrienti si lumina.

Ferrotabs, din ce stiu eu, sunt pentru substrat. Le bagi pe langa plante ca sa absoarba radacinile. Asta cred ca foloseste mai mult daca pleci o perioada si nu faci schimb de apa sau pui fertilizant zilnic.

99

Ok, mersi pt raspunsuri, dar ferrotabs sunt niste pastile care le pui in acvariu,nu le bagi in substrat, am avut mai demult si m-am uitat cum se administreaza, am de la JBL bile de alea fertilizante care le bagi in substrat langa plante :fbr

100

Cam paradoxale nelamuririle tale vis a vis de fertilizare, avind in vedere ca iti perleaza plantele si unele chiar infloresc wink Sper sa nu ne uiti cu niste poze cu Cabomba inflorita!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!