Re: Acvariu 60l

Apa a ramas inca albicioasa, sper sa se limpezeasca pana maine. :fok

82 Editat de Andrei Cristian (2012-01-13 15:34)

Vad ca s-a limpezit frumos apa peste noapte.Si..am obserbat ca bulele mici de aer din filtru stau deasupra apei si se sparg mai greu,mai demult cand ajungeau sus dispareau direct ,nu ramaneau la suprafata.(se vad in prima poza)Care ar putea fi cauza?

Si inca ceva, in acvariul mic apa sta acum cam la 26-27 de grade pentru beta.Este buna aceasta temperatura?

84 Editat de BGD46 (2012-01-14 00:25)

Mtr A scris:

Si inca ceva, in acvariul mic apa sta acum cam la 26-27 de grade pentru beta.Este buna aceasta temperatura?

Prezentare generala ptr Betta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Siamese_fighting_fish
sau
http://www.bettafish.com/showthread.php?t=49160

77-83 grade Fahrenheit inseamna 25-28 *C

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

85

bitanu A scris:

Daca pui aceasta intrebare, stii tu ceva, asa-i?
Ai numai Beta in el? Daca da, i-a sa citim ! Deci.....?

Eu i-am gasit 2 site-uri in care temp ptr Betta este diferita, chiar si fata de ce ai gasit tu.
Eu am avut Betta si i-am tinut la 25-26*C.
Am avut si o femela care a stat fara incalzitor si temp din casa era de 23*C.
Nu am avut decese. Depinde si de peste.

86

bitanu A scris:

Fir-ar mama lui de citit!  mad E greu de cautat?

BGD46@:  Prietene Bogdan (deduc ca acesta iti este numele), fara suarare, ce intrebare a pus omul si unde l-ai trimis tu?! Tu ai citit, ceea ce i-ai recomandat?

L-am trimis sa vada care este temp ptr Betta. I-am facut si transformarea in *C.

87

bitanu A scris:

Eu nu prea cred in asa ceva, pentru ca ii scurteaza cu mult viata. Tie cat ti-a trait,ai?

Daca ma intrebi de femela care a stat si la 23*C....nu a stat prea mult in conditiile alea. A fost doar o situatie de avarie de 1 luna. Nu a murit si i-am gasit o alta casa unde cred ca a facut si puiuti.

De asta am pus si eu intrebarea.Ma gandeam ca poate cineva a mai avut betta si are experienta.Am cautat si eu pe net dar peste tot sunt diferite temperaturile si nu stiu cum ar fi mai bine pentru peste. In acvariu am acest betta si cativa pui mici de guppy care i-am lasat in acvariu in speranta ca ar putea supravietui pentru ca in acvariul mare erau deja mancati 100% de molly care ii urmareau in continu.Betta nu prea reuseste sa-i prinda pentru ca sunt rapizi.(a mancat doar cativa care nu inotau prea repede).

Cam asa arata  :sok

90

BGD46 A scris:

Si discusii pot fi tinuti la 20-22°C... dar nu pentru mult timp, si nu oricine poate face treaba asta... deci daca nu suntem foarte pasionati, ar fi bine sa ne luam dupa vorbele batranesti gen pestele X se tine la temperatura Y wink

91

Ancistrus A scris:
BGD46 A scris:

Si discusii pot fi tinuti la 20-22°C... dar nu pentru mult timp, si nu oricine poate face treaba asta... deci daca nu suntem foarte pasionati, ar fi bine sa ne luam dupa vorbele batranesti gen pestele X se tine la temperatura Y wink

A fost o situatie de avarie pana cand i-am gasit alta casa. Chiar imi iubesc pestisorii si nu sunt indiferent la suferinta lor.
Scuze de offtopic.

Update: Autocolant+margini   :sbr

Nu am mai postat cam de mult timp, asa ca acum revin cu o nelamurire:
Tot timpul cand schimb o parte din apa din acvariu curat si sticla cu un burete.Dupa cateva zile, maxim o saptamana, pe sticla se depune o pelicula alb-transparenta nu foarte usor de observat,dar da impresia unei ape cetoase.Am sters cu buretele o parte si se vede o diferenta mare.De algele maronii,as putea spune ca am scapat, se mai fac cateva langa substrat dar intr-o cantitate nesemnificativa.Si in legatura cu acea pelicula..ce ar putea fi?

Salut , depunerea nu este periculoasa , nu stiu exact ce este cred ca tine de filtrare dar exista cam in toate acvariile .Ancitrusii si melcii o servesc cu placere .

95 Editat de ady vladutz (2012-02-11 00:14)

Nu cred ca exista in toate acvariile....cum nu este periculoasa daca tine de filtrare(insuficienta)?
Din punctul meu de vedere, la pestii pe care ii vad acolo, plantele care exista si filtrul aferent , filtrarea este insuficienta.
Daca nu ma insel, cred ca ti-am mai recomandat sa schimbi filtrul sau cel putin ca schimbi buretele pe care il are cu unul mai dens. Filtrarea biologica la tine tinde spre zero.
Ca sa nu mai faci alta cheltuiala mai mare pentru alt filtru incearca sa mai cumperi o capsula in care sa pui ceramica si sa schimbi buretele din cea de acum.

Pai daca cineva nu are depunere pe sticla dupa o saptamana sa ridice mana sus si sa ne lamureasca si pe noi .
Ady vladutz cred ca exagerezi cu filtrarea , primul meu acvariu l-am avut in 1988 ,era de 40 l aveam vreo 20 de pesti : xipho , molly , guppy , zebre , nu aveam nici un fel de filtru , aveam o piatra de aer care abia scotea si intr-un an mi-au murit doar cativa pesti si asta din cauza frigului pentru ca o temperatura de 19 grade era ceva des intalnit , aproape in fiecare noapte se oprea curentul si caldura , ca pe vremea aia stateam la bloc .

97 Editat de Ancistrus (2012-02-11 00:55)

MariusMinu A scris:

aveam o piatra de aer care abia scotea si intr-un an mi-au murit doar cativa pesti si asta din cauza frigului pentru ca o temperatura de 19 grade era ceva des intalnit , aproape in fiecare noapte se oprea curentul si caldura , ca pe vremea aia stateam la bloc .

La 19°C nu moare nici un peste, in cel mai rau caz fac gris, iar pe vremea aia existau bolbo' big_smile

98 Editat de MariusMinu (2012-02-11 01:32)

Asta asa e , oricum doar cativa pesti au murit . Acvariul era in mod clar supraaglomerat , dar la care sa renunt ca imi placeau toti  lol
ps. acum am vazut  ... referitor la temperatura 19 grade era des intalnita , mai scadea si pe la 18 , 17 , sa mai continui ? sad
scuze de "off-topic". Revin cu intrebarea : Este cineva care nu are depunere pe sticla dupa o saptamana ? Poate ne spune si noua cum reuseste . :fok

MariusMinu A scris:

Pai daca cineva nu are depunere pe sticla dupa o saptamana sa ridice mana sus si sa ne lamureasca si pe noi .
Ady vladutz cred ca exagerezi cu filtrarea , primul meu acvariu l-am avut in 1988 ,era de 40 l aveam vreo 20 de pesti : xipho , molly , guppy , zebre , nu aveam nici un fel de filtru , aveam o piatra de aer care abia scotea si intr-un an mi-au murit doar cativa pesti si asta din cauza frigului pentru ca o temperatura de 19 grade era ceva des intalnit , aproape in fiecare noapte se oprea curentul si caldura , ca pe vremea aia stateam la bloc .

Si eu am avut aceeasi aglomeratie de pesti cand eram mic si nestiutor.....poate toti am avut, dar asta nu inseamna ca traiau bine si ca erau sanatosi.
Ti-ar face placere sa locuiesti intr-o camera de 2m cu 2m si sa nu ai fereastra sa aierisesti macar camera?

Ce depunere Marius? In cel mai rau caz ai cateva puncte de gsa , dar nu pelicula alb-transparenta.

Ceea ce consideri tu ca ancistrusii si melcii o consuma cu placere este cianobacteria , care apare pe lemnele noi introduse in acvarii sau in acvarii in curs de ciclare.

Se pare ca la tine se merge pe principul "las-o ma ca merge asa!" cand altii incearca sa ii invete de bine pe ceilalti colegi.

100

Eu cred ca filtrarea este strans legata de lumina , cu cat ai lumina mai puternica cu atat trebuie o filtrare mai buna . Colegul Mtr a spus ca are un neon de 18w , deci nu trebuie o filtrare egala cu a unui acvarist care are 48 w . Asa cred eu , nu oblig pe nimeni sa faca asa . Este adevarat ca sunt adeptul "las-o ma ca merge asa ", dar sunt si adeptul zicalei "binele cu forta nu se poate ".Daca cuiva ii place sa tina 20 de pesti intr-un acvariu de 54 l , eu nu pot sa-l oblig sa renunte la o parte din ei doar ca asa scrie in nu stiu ce canoane ale acvaristicii , cu timpul isi va da seama singur ca modul in care priveste acvaristica nu este cel mai bun .