Acvaristica asta ma imbolnaveste mai mult decat sa ma relaxeze
. Cu tot cu CO2 din sticla, cu tot cu doua filtre, schimbat apa 50% de doua ori pe saptamana, putini pesti, fertilizat cu PPS Macro si Dennerle daily, S7, Fier, completat easy phosfo dupa teste cand scade, TOT AM ALGE!
Nu stiu ce sa mai fac, in ce sa mai investesc sa scap de problema asta. Neoanele sunt noi JBL cu reflectoare 75% din suprafata (60w / 160l / 100x40x50).
Dupa tot chinul si toata munca, sunt exact unde am fost si acu 3 ani... plante urate, frunze care se dizolva, sau daca nu se dizolva sunt pline de alge si negre si verzi punctate si verzi filamentoase.Pietrele le tot intorc ca dupa o vreme arata ca niste tufe negre
( , poate aveti voi idee ce sa mai incerc pana nu ia toata afacerea drumul targului... ca sa investesc si bani si munca in nervi si iar nervi nu are rost.
Am incercat sa plantez mai la distanta plantele care cresc in lungime gen rotala, mai inghesuite, oricum, rezultatul e acelasi: de la mijloc in sus, partea ce creste noua are funze, jos pauza. Mai nou arata si mai frumos, partea de jos e goala, partea de sus are frunze, dar arata mizerabil in adevaratul sens al cuvantului, maro si vai de mama lor. Am modificat curentii , am mai pus un filtru sa am circulatie si jos si la suprafata, tot nimic.
La plantele gen echinodorus frunzele se fac maro si apoi se topesc, le adun cu furtunul. Am luat crypto de mai multe feluri, aceeasi poveste, se topeste si dispare la un moment dat. Anubiasii nu dispar, dar se umplu de alge, kit ca nu sunt pusi in lumina directa. Pana si banala valisneria scot din ea frunza dupa frunza. Pe geamuri e jale, curat alge maro si GSA, in special la limita inferioara, la pietris.
Sa nu uit, valorile apei sunt urmatoarele, azi masurate (duminica am schimbat apa): PH 6.5 mentinut cu controler, kh3, gh 3, no3 10, no2 0, PO4 0.1. Fe nu l-am mai masurat pentru ca tot pun tablete.