21

Re: Un nou inceput

Cum spuneam, ordinea invers decat ar trebui. Te documentezi despre acvariu, il amenajezi, il ciclezi, apoi cauti pestii in functie de ce ai facut pana in punctul in care ai acvariul gata. Informatii sunt pe forum destule, repetate de prea multe ori incat sa stea cineva sa-ti explice concepte deja documentate. Foloseste functia de cautare si cand ai o nelamurire atunci intrebi.

In mesajul anterior n-ai zis nimic despre ce anume vrei sa afli si in continuare nu ai coerenta in exprimare. Nu mai zic de reguli de baza ale limbii romane.

22

http://imageshack.us/photo/my-images/83 … 0089z.jpg/
Si astazi am lipit acvariul  :apl

23

Ca sa stii cum vei decora acvariul, trebuie sa stii ce pesti vei creste in el, deci...?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

24

Pe sfarsitul saptamani ma apuc sa fac un decor 3d ....o sa pun o pereche de sajica , vre-o 4 bucati de meeki pana se formeaza perechiile , o pereche de scalari voalati si inca o pereche de Convict

Sper sa fie bine  combinatiile acestea

25

Probabil ca entuziasmul trecerii la un acvariu de 240 litri, te determina sa folosesti un decor 3D... Eu zic sa te mai gindesti, in primul rind la faptul ca, totusi acvariul asta nu este atit de mare pe cit pare si vei pierde spatiu, nemaivorbind de viabilitatea pe termen lung, a decorului. Celelalte probleme provocate de un decor 3D, poate le abordeaza cei care folosesc asa ceva.
   Cred ca Scalarii voalati vor avea ceva probleme, in prezenta Cichlasomelor aflate in perioada de reproducere...

26

Si atunci  zici sa renut la decor si la scalarii  ? totusi eu astept informatii  de la persoanele cu mai multa experienta . :smoke

Iar daca zici sa renut la decor 3D sa pun mai multe cioate si cateva pietrii  ?

27

Go0os3 A scris:

Si atunci  zici sa renut la decor si la scalarii  ? totusi eu astept informatii  de la persoanele cu mai multa experienta . :smoke

Iar daca zici sa renut la decor 3D sa pun mai multe cioate si cateva pietrii  ?

Ma retrag, asa cum ai spus, las locul, celor cu mai multa experienta! lol
Daca vrei, iti pot recomanda citeva persoane, de a caror competenta nute poti indoi...: Oliver Knott, Takashi Amano, Tom Barr, Jack Wattley, Edward Schmidt-Focke, Kitti Phanaitthi, Kim Keng How, See Chow San (Ah San), Bernd Degen, Andrew Soh, Fred Goodall, Derek Lambert...  lol  lol  lol

28

Eu nu ma refeream ca tu nu ai experienta , eu nu prea am experienta  big_smile   :noroc

29 Editat de knox38 (2013-02-07 14:27)

Ciprian, asculta de sfaturile d-lui Radu (Baracuda) pentru ca are dreptate si este o persoana cu foarte multa experienta. Inspiratie pentru un aranjament poti sa gasesti foarte usor daca urmaresti cateva topicuri ale unor persoane care au ciclide si tot acolo o sa gasesti informatii despre ce fel de substrat a mers cel mai bine,daca pietrele trebuie sa fie calcaroase,ce tuburi pentru lumina sunt potrivite si cate iti trebuiesc, cat a durat perioada de ciclare.. etc!

Where My Shrimps At?

30

Go0os3 A scris:

Eu nu ma refeream ca tu nu ai experienta , eu nu prea am experienta  big_smile   :noroc

Scuze, am inteles gresit, limba romana, bat-o vina! lol

31

knox38 nu iti face grija ca voi asculta de sfaturile domnului RADU  , chiar l-as ruga sa ma mai ajute cu cateva informatii daca se poate .

32

Deci, la pestii pe care ii ai tu, se potriveste un decor simplu, bazat pe crengi, buturugi, citeva roci si nisip alb, cu granulatie mica. La asta poti adauga 2-3 plante: Echinodorus, Ceratophyllum Demersum, Ceratopteris Pteridoides, Hydrocotyle Leucocephala, Limnobium Laevigatum.
   Iluminarea medie, nu ai nevoie de cantitate mare de lumina.
   Poti opta si pentru un set-up cu mai multe plante, niciunul din pestii enumerati de tine, nu ataca plantele. In cazul asta, ai nevoie de mai multa lumina, in raport de speciile de plante alese.

33

Acuma am o intrebare nispul granulat de la un hipermarket cu granule pana in 1.5 mm este bun e de culore asa un alb mai inchis iar pana acuma am vre-o 3 buturugi, iar cu crengile trebuie sa merg sa caut sau daca nu sa cumpar de la cineva.

Valissneia mare (adica latime firelor este mai mare decat ceea spirala )nu e buna ca momentan am ver-o 8 fire.

Mai am o intrebare daca am 2 neone de 18 W de lumina rece e bine ??- sa doari sa pun si un neon de lumina cald ??

mare grija cu nisipul de la hypermarket, sa nu fie zahar  wink

Pescar hoinar

35

Go0os3 A scris:

Acuma am o intrebare nispul granulat de la un hipermarket cu granule pana in 1.5 mm este bun e de culore asa un alb mai inchis iar pana acuma am vre-o 3 buturugi, iar cu crengile trebuie sa merg sa caut sau daca nu sa cumpar de la cineva.

Valissneia mare (adica latime firelor este mai mare decat ceea spirala )nu e buna ca momentan am ver-o 8 fire.

Mai am o intrebare daca am 2 neone de 18 W de lumina rece e bine ??- sa doari sa pun si un neon de lumina cald ??

Muicaaaaaaaaaa, parca esti o mitraliera! lol  Mai pune si tu niste semne de punctuatie, sa stim unde incepe, unde se termina si mai ales ce "vrea" sa spuna propozitiilii 'mneavoastra! lol
Sa ma prefac ca am inteles...:
   - este bun nisipul, ideal pentru tine ar fi totusi cel cu granulatie 2-3 mm
   - Vallisneria, orice varietate, este buna
   - combina unul "rece", cu unul "cald", cu o singura conditie: cel "rece" sa nu depasesca 10000K (adica sa nu te ia frigul, cind pui mina pe el! lol )

36

Ma bucur ca ai intales , dar scuze eram la munca si la sefu nu prea ii place cand stau pe forum.

Nisip cu granule mai mari nu am gasit . nu am de gand sa dau 60-70 ron pe o punga de 5 kg , nu imi permite bugetul  sad

Apai cu sigurant neonul rece nu depaseste 10000K.

LupuMoralist sigur nu este zahar  . cu siguranta un sac de zahar nu costa 25 lei   cool

37

Go0os3 A scris:

Ma bucur ca ai intales , dar scuze eram la munca si la sefu nu prea ii place cand stau pe forum.

Nisip cu granule mai mari nu am gasit . nu am de gand sa dau 60-70 ron pe o punga de 5 kg , nu imi permite bugetul  sad

Apai cu sigurant neonul rece nu depaseste 10000K.

LupuMoralist sigur nu este zahar  . cu siguranta un sac de zahar nu costa 25 lei   cool

N-oi fi fost eu de mult prin Tg. Mures dar nu-mi vine sa cred ca acolo, nisipul se vinde cu pretul cafelei! lol
   Macar pentru asta, merita sa te muti in Bucuresti, aici un sac de 25 Kg, costa 30 ron.
   La solutia de a procura o galeata de nisip de pe un santier sau dintr-un depozit de materiale, nici sa nu te gindesti... costa extrem de mult! lol

38

Baracuda am gasit nisip dar nu are o granulatie mai mare de 1.5mm- 3 mm, are doar 0.5mm-1 mm (daca cumva nu ma insel ).

Iar la petshop este foarte scump.

Mai bine dau o sticla de tarie la paznicul de la vre-un depozit de materiale  (santier) si poate ma lasa sa iau o galeata  :noroc

Dar cred k azi merg la magazin si iau un sac de 40 kg cu 25 lei cu granulatia mai mica .

39

Pai aveti Baumax in oras... nu au acolo ce iti trebuie?

40

Avem Baumax doar nu am dorit sa fac reclama  big_smile , acolo am gasit doar ca e de granulatie mica