katalin_razvan A scris:Ideea este ca nu fierbe in oala...apa fierbe in interiorul unor elementi de cupru....si nu stiu raspunsul...daca vreau sa fiu sigur pt a nu gresi nu stiu ce este rău....daca nu sunt sigur de ceva intreb...si ca o paranteză punctul de fierbere al apei diferă în funcție de presiunea atmosferica nu de zona din care este apa..bacteriile si metalele grele se elimina la fierberea apei pt cateva minute....întrebăm daca a folosit cineva apa de la boiler...incerc sa învăt din experientele altora...si scuze pt intrebari
In primul rand eu nu stiu ce faci cu acea apa la 80 de grade pt ca eu am centrala setata la maxim 5o de grade ca imi este de ajuns pt atunci cand fac baie. Poate vrei sa jumulesti o gaina cine stie sau vrei sa forjezi boilarul ala aiurea.
Nu trebuie sa imi explicit cu serpentine (elenmenti de cupru). Daca vei lua pe aici la puricat sa citesti de apa fiarta si racita vei vedea ca nu este buna poate in combinatie cu apa normal. La fel si ceea de Osmoza Inversa care tot combinata trebuie. In alta ordine de ideie :
''Temperatura de fierbere este o medie, un punct de referinţă, întrucât apa fierbe la exact 100°C atunci când presiunea atmosferică este de aproximativ 1 barr.
Datorită presiunii mai scăzute din munţi, aceasta poate fierbe chiar şi la 90°C, în timp ce în zone care se află sub nivelul mării este nevoie de mai mult de 100°C. În laborator pot fi create condiţii de presiune care fac ca apa să fiarbă la 0°C. Cu toate acestea, se poate fierbe un ou pe muntele Everest, deşi uneori se susţine contrariul. Doar că durează mai mult.''
P.S. In Mogosoaia la tine acolo pt ca asa vad locatia, este aceiasi presiune atmosferica cu aia de la munte? Eu la asta m-am referit. Deci difera de locatie sau nu presiunea atmosferica?
P.S. la p.s. poate pe viitor te uiti sa vezi cum scrii la amestecatura aia de litere/caractere pt ca zgarie la ochi. RESPECT
Nu fi prost cum ai mai fost, fi destept cum n-ai mai fost.