Mai dragii mei - si mie imi plac carasii dar trebuie sa pricepeti macar ceva - carasii sunt pesti de iaz si nu se simt prea bine in acvariu, va asigur... mai ales cand or sa creasca, dar asta este situatia...
Nu vreau sa va descurajez in special pe tine Laurentiu, ma bucur ca ai readus la viata acel acvariu, dar intreabarea mea este ce o sa faci in condiitile in care o sa creasca toti ceilalti carasi? Deja carasul mare ar trebui mutat intr-un acvariu mai spatios - te asigur ca este disproportionat chiar daca are loc si in spate... Se pot face o gramada de combinatii de pesti, nu foarte pretentiosi care sa `dea bine` in acvariu, trebuie doar sa cautati. In rest felicitari pentru initiativa si sper sa iti fiu de ajutor pe forum cu alte chestii (sa nu zic probleme)
Sper ca nu te superi, vreau sa constientizati cum sta treaba cu acesti pesti, nu este bine ca se vand in petshopuri pe post de pesti de acvariu - sunt si foarte greu de intretinut datorita fecalelor care duc la oscilatii nu prea sanatoase ale nivelul amoniacului din acvariu...
Aceasta situatie este prezenta pe tot globul
Dar deh! Carasii stiu ca va plac, sunt niste pesti haiosi (ajunsi asa datorita faptului ca sunt crescuti pe langa casa de asiatici de mii de ani - uitati cum au evoluat ce grasuti sunt...) poate chiar irezistibili pentru unii, dar asta este adevarul sunt pesti de iaz (apa rece)!
PS. Daca iti faci vreun acvariu pentru tine nu baga nisip colorat, mergi pe cat mai natural posibil (nisip/pietris, lemn,piatra, plante naturale) Gata... cam atat 
Noi nu mostenim acest pamant, il imprumutam de la copiii nostri.