Subiect: Un nou inceput ... reamenajare acvariu 52l
Va salut.
Incep prin a spune ca am facut o mare prostie, adica acum 2 ani am cumparat un acvariu complet echipat (asta dupa ce s-a spart cel de 170l), 50x25x42(Lxlxh)- 52l, pietris 3-15mm colorat (parca sunt 7 culori ), filtru intern Resun SP900L (care nu prea mai face fata, il voi schimba), incalzitor Resun 50w, termometru, solutii pentru apa si pestii
care au venit cu acvariul si anume: 2 sanitari (acum au cam 10-13cm), 1 xhipho (are cam 9cm), 2 gurami albastri (au cam 12cm), aprox. 12 guppy (initial au fost 3), 1 zebra, un pangasius (stiu ca nu are ce cauta intr-un bazin asa mic ... are cam 12cm), au mai fost si 2 carasi de care am scapat, 4 scalari da care am scapat, au mai fost pesti dar nu imi mai aduc aminte de toti ... acvariu a venit cu un "pachet de pesti".
Acum doresc sa scap de toti pestii actuali daca pot, daca nu vor intra in iaz, voi schimba pietrisul cu unul 1-3mm o culoare cat mai naturala, voi schimba si filtrul (inca nu m-am gandit la marca si model), ma gandesc sa folosesc ca lumina un bec economic Osram de 6400K posibil 36w, sau un un neon PL 36w 6400k.
Sa va zic la ce ma gandesc
Initial am vrut sa transform acvariu intr-un biotop amazonian dar am renuntat la acesta idee, nu prea sunt fan al apei maro ... ca decor voi utiliza o buturuga de mopan destul de mare sau o voi schimba cu 2 mai micute, la plante inca nu m-am gandit, ca pesti vreau 8-10 neoni si poate 6 barbus tetrazona.
Cand o sa am timp poate o sa fac un drum pana in Hornbach sa iau pietrisul si poate gasesc si un filtru mai bun.
Ce plante imi recomandati? Sa folosesc si fertilizanti? Daca da, de care? Nu vreau o "invazie" de plante, vreau sa creasca normal (sa nu fiu obligat sa tund/scot din ele saptamanal). Lumina este buna?
Multumesc.
Alex N.