Re: salutare incepatarilor...respect consacratilor!
Ai dat de cristi ionescu pana la urma? Daca nu ai dat uite aici numarul lui de telefon: 0744422289. Sper sa iti fie de folos.
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » salutare incepatarilor...respect consacratilor!
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Ai dat de cristi ionescu pana la urma? Daca nu ai dat uite aici numarul lui de telefon: 0744422289. Sper sa iti fie de folos.
eeheeeheee ce lumini "misto"mi-am tras....parca si plantele se vad mai frumos....ati avut freptate cu luminile...si am mai vazut o treaba...la 15 minute dupa ce le-am pus..(doar unul..ptr o saptamana)..ieseau din plante "firicele" de bule de aer....am banuit eu ca le merge bine...ufff...mai am un off...cat de curand o sa-mi iau o instalatie profesionala de co2...bomba mea merge struna si ea dar nu stiu altii cum zic ca regleaza nr de bule ca a mea sta deschisa la maxim si baga cate o bula pe secunda...de ce??...
daca ai facut reteta cu gelatina aceea compozitie este facuta in asa fel incat sa iti dea o bula pe secunda. si eu am la fel si nu am nici un fel de robinet pe instalatie, numai o supapa de antiretur si atat. oricum treaba este ca bomba este cam slabuta in comparatie cu co2 de la butelie. eu las sa mearga zi-noapte niciodata nu o opresc.
...asa am facut si eu dar mi-a fost frica sa va spun...:)))....
multumesc cezara...am dat de cristi si am luat fertilizant micro de la el urmand sa pun cate 3ml la acvariul meu in fiecare zi...sper sa dea rezultate
Nu stiu cum imi reuseste mie bomba, ca a mea daca las robinetul deschis baga de rupe. Cred totusi ca diferenta o face drojdia. Eu am pus de accea la cub, posibil cu cea praf sa dea doar o bula.
Nu stiu cum imi reuseste mie bomba, ca a mea daca las robinetul deschis baga de rupe. Cred totusi ca diferenta o face drojdia. Eu am pus de accea la cub, posibil cu cea praf sa dea doar o bula.
Ai pus un cub intreg de drojdie ?
Doamne fereste...cum sa pun unul intreg. Am pus aproape jumatate.
PS: Ai deja topicul tau, pune acolo intrebarile ca sa ti si tu sirul ideilor. Scuze de off
atunci fa-mi si mie bomba...:)))))..dar mai bine asa cate o bula ca o las deschisa si noaptea:P...si se compenseaza...
Doamne fereste...cum sa pun unul intreg. Am pus aproape jumatate.
PS: Ai deja topicul tau, pune acolo intrebarile ca sa ti si tu sirul ideilor. Scuze de off
zici ca e mai bun decat aceea uscata,facuta praf ?
ptr mine zic eu acum ca este mai buna asa ca nu am cine stie ce nevoi...ptr altii in functie de nevoi si de plantarea acvariului este nevoie de un debit mai mare de co2....:)))...ha...am ajuns sa sfatuiesc eu pe altii....ha ha ha ...am dat-o dreaq...:))))
Poate sa-ti dea Paul o reteta de bomba belea...cu ea ...te apuci de zugravit! da ai multe bule! :noroc
Poate sa-ti dea Paul o reteta de bomba belea...cu ea ...te apuci de zugravit! da ai multe bule! :noroc
și acum mai freacă amicu pereții
)))...nu nu...lasa bombitza mea ca merge stas...dar am o problema.....nu stiu de unde m-am pricopsit cu niste melcisori mici maronii, sunt multicei....cum sa scap de ei ca vad in fiecare zi mai multi mici, mici, mici....am citit de melcii aia asasini...are cineva de vanzare???...plantele mele au luat-o arazna...vad frunzulite noi aproape in fiecare zi pe fiecare ram...ori sunt eu prea entuziasmat ori chiar asa este...dar sotia zice ca si ea a observat asta...e posibil sa creasca asa repede ca am bomba de 5-6 zile si am luat si fertilizant de la cristi ionescu micro...a si inca ceva...cristi mi-a zis ca el nu mai poate intra pe forumul asta din cauza interfetei ca nu stiu ce-i apare...a nu-i apare nk la forumuri...
solutiile pentru eradicarea melcilor asasini sunt 3:
1. anetoma helena- melcul asasin
2. botia- orice rasa de botia, un peste ce maninca melci
3. ii kilaresti pe rind!
solutiile pentru eradicarea melcilor asasini sunt 3:
1. anetoma helena- melcul asasin
2. botia- orice rasa de botia, un peste ce maninca melci
3. ii kilaresti pe rind!
O mica corectie:
1. Solutiile nu sunt pentru eradicarea melcilor asasini ci melcii asasini sunt una din solutiile de eradicare a melcilor in general.
2. Intr-adevar toate varietatile de Botia distrug melcii, insa "Botia macracantha" este campioana absoluta.
3. O alta metoda de eradicare a melcilor este sulfatul de cupru: solutie 16 g cristale la un litru de apa, din solutia rezultata se pune 1 ml la 10 litri de apa din acvariu. Atentie, este daunator tuturor nevertebratelor!!!
)))...nu nu...lasa bombitza mea ca merge stas...dar am o problema.....nu stiu de unde m-am pricopsit cu niste melcisori mici maronii, sunt multicei....cum sa scap de ei ca vad in fiecare zi mai multi mici, mici, mici....am citit de melcii aia asasini...are cineva de vanzare???...plantele mele au luat-o arazna...vad frunzulite noi aproape in fiecare zi pe fiecare ram...ori sunt eu prea entuziasmat ori chiar asa este...dar sotia zice ca si ea a observat asta...e posibil sa creasca asa repede ca am bomba de 5-6 zile si am luat si fertilizant de la cristi ionescu micro...a si inca ceva...cristi mi-a zis ca el nu mai poate intra pe forumul asta din cauza interfetei ca nu stiu ce-i apare...a nu-i apare nk la forumuri...
Este posibil si trebuie sa te bucuri pentru asta, inseamna ca plantele tale au ce le trebuie. Observatie: planta rosie (Alternanthera) trebuie amplasata mai la lumina, cu timpul, din cauza celorlalte plante care o vor umbri, va suferi foarte mult, poate chiar va muri.
multumesc ptr sfaturi...azi o sa iau masuri la tot ce m-ati invatat...mutarea plantei rosii mai la lumina...si daca tot dau o fuga in bucuresti am sa caut melci asasini saubotia....si asi mai lua si niste pesti carora le plac algele...azi dimineata am observat pe 2 frunze de un fel de alga maronie...o fi de la faptul ca am lasat lumina mai mult de 10 ore alaltaieri si ieri???...deh sunt in zugraveala si m-am luat cu treaba...o sa-mi iau niste prize programabile!!!
aveti idee unde gasesc eu melci asasini si botia ????
multumesc ptr sfaturi...azi o sa iau masuri la tot ce m-ati invatat...mutarea plantei rosii mai la lumina...si daca tot dau o fuga in bucuresti am sa caut melci asasini saubotia....si asi mai lua si niste pesti carora le plac algele...azi dimineata am observat pe 2 frunze de un fel de alga maronie...o fi de la faptul ca am lasat lumina mai mult de 10 ore alaltaieri si ieri???...deh sunt in zugraveala si m-am luat cu treaba...o sa-mi iau niste prize programabile!!!
aveti idee unde gasesc eu melci asasini si botia ????
Pentru melci asasini si Botia poti incerca la Coralis sau pe forum la vinzari. Despre acele pete maronii trebuie sa fii sigur ca sunt alge, pot fi si depuneri, rezultate ale filtrarii ineficiente sau ale parametrilor apei. Mincatori de alge: Caridina multidentata (Caridina japonica), SAE (Siamese Algae Eater-Crossocheilus siamensis), Otocinclus, Jordanella floridae (American Flag-fish), Malaysian Trumpet snail (Melanoides tuberculata), Ramshorn snail (Planorbis corneus/rubrum), Neritina sp. zebra snail (Neritina natalensis), Ancistrus, Whiptail catfish (Farlowella acus, Twig catfish), Black Molly (Poecilia species). Mincatori de alge gasesti tot la Coralis sau pe forum, la vinzari.
ai dreptate bradaqua, scuzele mele. era tirziu aseara si eram obosit. ideea e ca, colegul nostru remuus a inteles ce am vrut sa spun
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » salutare incepatarilor...respect consacratilor!