Re: Povestirile noastre !
Vedeti voi dimineata, cand va lua la citit Gazeta ![]()
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Cafeneaua » Povestirile noastre !
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Vedeti voi dimineata, cand va lua la citit Gazeta ![]()
Numa te minunezi daca stai asa sa te gandesti cate ai facut in copilarie,unii ar zice ca Nica era fix..nul :frogp ...ce vremuri (:| ,vreau iarasi sa fiu copil :pls
Numa te minunezi daca stai asa sa te gandesti cate ai facut in copilarie,unii ar zice ca Nica era fix..nul :frogp ...ce vremuri (:| ,vreau iarasi sa fiu copil :pls
i-a legătura cu aqua....pote iți da rețeta :pp
Tot cand eram mai micuta m`am lecuit de majoritatea "mijloacelor de transport" distractive, gen role, cu care am sarit, am aterizat ok, dar am prins un betisor intre roti si m`am tavalit de toata frumusetea, skate, cu care vroiam sa sar si am ajuns vai de mine pe niste scari, si bicla cu care am accidentat mortal un copac si o masina in miscare. De aici pasiunea mea pentru mersul pe jos, sau cu masina
![]()
LE: Cu trotineta am luat cea mai nasoala tranta
Mai Paul nu m-am exprimat eu destul de explicit...eu vreau sa fiu iar fara griji,fara nici un gand...nu inconstient
(defapt tot acolo bate) :omfg
P.S.Raducule a fost o gluma,deci trateaz-o ca atare :noroc
Mai Paul nu m-am exprimat eu destul de explicit...eu vreau sa fiu iar fara griji,fara nici un gand...nu inconstient
![]()
![]()
P.S.Raducule a fost o gluma,deci trateaz-o ca atare :noroc
:noroc
Tot cand eram mai micuta m`am lecuit de majoritatea "mijloacelor de transport" distractive, gen role, cu care am sarit, am aterizat ok, dar am prins un betisor intre roti si m`am tavalit de toata frumusetea, skate, cu care vroiam sa sar si am ajuns vai de mine pe niste scari, si bicla cu care am accidentat mortal un copac si o masina in miscare. De aici pasiunea mea pentru mersul pe jos, sau cu masina
![]()
cum ai reușit sa cazi de pe trotineta? :omfg :omfg :omfg
Rulam cu viteza
si am luat o craca. Si m`am dus. Ca si la role. Un bat cat de mic blocheaza foarte usor roata si te intinzi pe jos cat ai zice "peste" :sbr
Cezara A scris:Tot cand eram mai micuta m`am lecuit de majoritatea "mijloacelor de transport" distractive, gen role, cu care am sarit, am aterizat ok, dar am prins un betisor intre roti si m`am tavalit de toata frumusetea, skate, cu care vroiam sa sar si am ajuns vai de mine pe niste scari, si bicla cu care am accidentat mortal un copac si o masina in miscare. De aici pasiunea mea pentru mersul pe jos, sau cu masina
![]()
s-au desprins coarnele ! am patit si eu asta
![]()
S-ar putea sa va uimesc putin ..............
Unchiul meu era preot/calugar mai exact ! asa ca am fost o saptamana intreaga la un schit ..schitul manastirii Sf. Mina
Era un peisaj mirific,munti peste tot ,natura la ea acasa !
Schitul era in constructie,casa cu multe camere,unde stateau oamenii manastirii, era inca in realizare ..cand am venit noi,abia terminasera de mobilat etajul al-2-lea !
Casa era ca un hotel ! camere foarte comode,frumos ce sa mai ....balcoane frumoase,cu termopane !
schitul avea 3 etaje ! Al 3-lea era inca in realizare .erau decat cadre de lemn peste tot si parchetul ! Era ca intr-un labirint cu pereti de lemn !
insa culmea e ca reusisera sa puna termopane....
Prima seara,am dormit comod,la etajul al-2-lea intr-o camera frumoasa ,intrun pat ,din pacate fara saltea dar am reusit sa punem un sac de dormit si chiar a fost comod!
Chestia e ca,atunci cand am venit,unchiul meu era in pregatiri pentru hram...asa ca era multa treaba si am petrecut putin timp cu el...
In a-2-a zi a vizitei noastre,au venit deja multi oameni ! din toate judetele(eu eram singurul Doljean
) pentru Hram ! Oameni cu credinta !
camerele de la Etajul 1 si 2 au fost inchiriate preasfintitilor deci urma sa nu mai dorm asa comod !
erau peste 300 de oameni pe domeniul acelui schit !
Pregatiri mari la Bucatarie ! la slujba de diseara am fost si mi-a placut !
Oamenii dormeau in gradina schitului,in corturi ..inchiriau spatiu ! era ca la camping dar era inghesuiala mare !
Atmosfera era frumoasa,tinand cont ca erai inconjurat de oameni credinciosi !
era 11:30 noaptea !
Stateam pe pajistea inclinata a schitului ! erau la cativa metri distanta niste corturi cu oameni ! era un cer senin ,plin de stele .
langa mine,m-am trezit cu Cosmin,varul meu ! mama ne-a adus la amandoi o sticla de bere ,si am inceput sa poestim ! am povestit o gramadaa !
nu mai aveam subiecte de discutie ! Am poestit pana la 1 noaptea,cand am baut berea si ne-a luat somnul !
fiind atata Lume ,si calugari,chiar nu aveai unde sa dormi !
Eu cu Cosmin am dormit in Masina noastra ! am reusit sa intindem scaunele din fata ! nu a fost lux ..dar m-am odihnit bine !
Mama a dormit in Pritvorul Bisericii !
Ziua urmatoare,la 6:30 AM Galagie Mare ! Era ziua de Hram !
Lumea se adunase sa asculte slujba,si sa ramana si la masa ! De mancat nu prea aveai ce manca....Era peste...mie nu imi place pestele ...decat pastravul !
Dupa sluba si dupa masa,oamenii din diferite judete au plecat la casele lor,au mai ramas decat preotii din alte locuri si Preasfintitii !
in Seara aia nu am mai avut Chef sa dorm in masina !
Era 20:15 Seara ! se pusase o furtuna cu fulgere si tunete chiar deasupra casei cu camere ! Fiind la 1000 M altitudine,era destul de frig !
M-am dus sus,la etajul 3 (tin sa mentionez ca scarile dintre etaje erau niste scari improvizate,cu gauri ! dintr-un lemn nu prea solid ..)
Si l-am gasit acolo sus pe Cosmin ,Incercand sa dea un Telefon insa nu avea semnal ....Am stat acolo ce am stat,Am spus bancuri,pana la ora 10 ,Cand deodata !!!....
A Picat curentu' !
era o bezna de nepatruns ! Ne mai lumina fata cate un fulger ! am continuat sa spunem bancuri,glume sa mai vorbim ! pana cand ni s-a facut foame....
Mah ce sa facem noi cum sa coboram ,cum am zis mai sus scarile erau instabile si ne era frica ! De fiecare data cand puneai piciorul pe o scara,aceasta se lasa....
Era 11:30 noaptea ! Se auzea vijelia afara !Se oprise ploaia dar era un vant din ala de munte ! se auzeau frunzele fosnind !
Oricum ..asta era afara ! Trebuia mai intai sa coboram cumva ! Asa ca ne-am luat inima-n dinti si am coborat ! cu frica !
La fiecare pas puneam piciorul usor ca sa nu cad ! ca na...era bezna...Asa ca mi-a venit o idee ! M-am pus in fund si mergeam pe ciuci !
Asa reuseam sa cobor foarte usor scarile !
am reusit sa cobor pana la etajul 1. de acolo nu mai era nevoie deoarece era o mica fereastra si venea lumina de afara !
asa ca am coborat usor ! Am ajuns afara ! In lumina lunii ,se vedea iarba inalta cum era miscata de Vant !fiind 12 noaptea Schitul era pustiu !
Arata ca un oras fantoma !
Ne-am dus la Bucatarie,nu puteam sa aprindem lumina asa ca am aprins un chibrit si apoi o lumanare ca sa vedem Ce sa ne luam de mancare !
Ne-am luat niste rosii,un cutit si niste branza....nu era consistent...dar cand ti-e foame...mananci aproape orice....
Am reusit sa urmcam scarile usor deoarece aveam o lanterna de data asta !
Am mancat,am mai povestit putin despre emisiunile noastre preferate,si ne-a lua somnul !
Nu prea aveai unde sa dormi avand in vedere ca era decat parchetul si peretii din lemn !
am Luat o bucata de....(Scuzati da' nu imi vine acuma) rulata pe post de perna,O rogojina si un cearsaf zdrentuit ca sa ne invelim ...
Mi-a luat un sfert de ora ca sa adorm ! In acest timp ,Am ascultat vantul care intra prin orificiile din acoperis,,facandu-l sa sune ca un urlet sinistru ..
pe la 2 noapte venise curentu', .......
La 07:00 AM Ma trezise un zgomot !
era clopotul de la biserica !
asa ca m-am sculat ,nu m-am spalat si m-am dus direct la slujba !
cam asta a fost povestirea mea pe care nu o sa o uit niciodata !
inrest ,nu mai e nimic interesant de povestit...decat ca am fost la un rau,am facut baie si am gasit si niste pietre pentru acvariu
SFARSIT !
pelly67 A scris:Cezara A scris:Tot cand eram mai micuta m`am lecuit de majoritatea "mijloacelor de transport" distractive, gen role, cu care am sarit, am aterizat ok, dar am prins un betisor intre roti si m`am tavalit de toata frumusetea, skate, cu care vroiam sa sar si am ajuns vai de mine pe niste scari, si bicla cu care am accidentat mortal un copac si o masina in miscare. De aici pasiunea mea pentru mersul pe jos, sau cu masina
![]()
s-au desprins coarnele ! am patit si eu asta
![]()
![]()
![]()
coarnele? erai pe țap?
Acum sa fiu putin carcotasa. Cine te`a invatat sa scrii, nu te`a corectat din timp. In primul rand folosesti total gresit semnul "!", probabil..nu vreau sa ma gandesc ca nu`i stii sensul/functia. Si ai o mare inclinatie spre a te pierde in detalii inutile. No offense
Si ca sa fiu si on`topic, pe la vre`o 6 ani mi`a bubuit capul o idee. Ma jucam cu sor`mea de`a razboiul si creierasul meu de copil inventiv a scornit ce`a mai tare arma. O prastie facuta din 2 cozi de pensule si`un elastic de bani, cu care i`am proiectat sora`mii o foarfeca direct langa ochi. Saraca ce sperietura a tras, si acum are o cicatrice fina pe fata.
Acum sa fiu putin carcotasa. Cine te`a invatat sa scrii, nu te`a corectat din timp. In primul rand folosesti total gresit semnul "!", probabil..nu vreau sa ma gandesc ca nu`i stii sensul/functia. Si ai o mare inclinatie spre a te pierde in detalii inutile. No offense
Cezara ....
esti pre carcotasa !
astea chiar nu sunt greseli de scriere !
eu chiar vreau sa folosesc semnul de exclamare pentru am exclama sentimentele...dar cum drq sa mi le manifest din fata monitorului
![]()
Am avut răbdare si am citit tot! Este impresionant ce ai scris!Imi pare ca nu iti place pestele dar ma bucur pentru tine fiindca iti place pastravul! Vad ca de mic o dai cu spritu, insa nu este rau, asa te calesti! La un moment dat ziceai ca auzeai vantul prin gaurile din acoperis, dar la inceput aminteai ca , cladirea nu avea etajul 3 terminat, decat termopanele....sunt bulversat !M-am pus in fund si mergeam pe ciuci...asta este o idee fantastica, insa cred ca la coborâre ti s-au incalzit suspensorii, nu? este bine ca la 2 a venit curentu'
si treaba cu baia la rau si pietrele pentru acvariu este belea!
:sok
Foloseste semnul de exclamare pentru a-ti exclama sentimentele!!!!!!!!!!!!!!! este perfect corect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atunci imi cer scuzele de rigoare. Nu mi`a placut gramatica, doar literatura
si totusi!!!!!!!!!
![]()
Nu stiu ce credeti voi dragilor...dar mie mi-e dor si de desenele copilariei ![]()
Am avut răbdare si am citit tot! Este impresionant ce ai scris!Imi pare ca nu iti place pestele dar ma bucur pentru tine fiindca iti place pastravul! Vad ca de mic o dai cu spritu, insa nu este rau, asa te calesti! La un moment dat ziceai ca auzeai vantul prin gaurile din acoperis, dar la inceput aminteai ca , cladirea nu avea etajul 3 terminat, decat termopanele....sunt bulversat !M-am pus in fund si mergeam pe ciuci...asta este o idee fantastica, insa cred ca la coborâre ti s-au incalzit suspensorii, nu? este bine ca la 2 a venit curentu'
si treaba cu baia la rau si pietrele pentru acvariu este belea!
:sok
Pelly !la ultimul etaj aveau sa faca un tavan usor ! din etajul 3 puteai sa vezi "scheletul" acoperisului . nu stiu daca ma intelegi !e foarte gre de explicat ! iti fac o schema !
Da la faza cu fundul spusai o prostie ! vroiam defapt sa spun ca "ma pusasem pe ciuci si puneam usor piciorul pe cate o treapta" dar nu imi gaseam cuvintele
ce ti se pare belea la faza cu pietrele si baita ? ![]()
am reusit sa fac o schema sa intelegeti CAT DE CAT ! nu pe deplin ca nu mai tin minte cum era tot.....
etajul 3 fiind inca in constructie,nu era pus tavanul,ci doar un stalp de sustinere !
O schema de sus !
X-ul albastru= acolo am stat si am spus bancuri pana tarziu
X-ul rosu= Acolo am dormit
X-urile gri=Alti oameni care dormeau la etajul 3
Cercul rosu=stalpul de sustinere
Dreptunghiul Albastru =drumul periculos(scarile)
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Cafeneaua » Povestirile noastre !