O la la!.. Ce de postari...
Imi pare nespus de rau ca timpul meu ajunge atat de concentrat ca un cub k..rr.. si nu mai apuc sa intru atat de des, pe cat ar trebui.
Allexya draga...
Caraseii sunt pesti ca si toti ceilalti.
De mancat mananca orice, in principiu sunt omnivori. Doar ca au nevoie din cand in cand de putina diversitate in hrana, si mai putine proteine de origine animala.
Oricat de mult imi plac cartofii prajiti, nu cred ca as rezista sa mananc zilnic timp de o saptamana doar cartofi prajiti.
Cam asta se aplica si in cazul lor...
In general hrana din comert care este pentru carasi e buna, doar ca ar trebui aleasa aceea care se scufunda.
O alta diferentiere o face marca, adica numele producatorului.
Bine-nteles ca din ce am gasit pana acum la noi, Hikari este numarul 1 (din punctul meu de vedere). Cea pe care scrie "sinking goldfish pellets".
Spun asta, fiindca am avut surpriza sa cumpar diverse tipuri de hrana de la mai multi producatori, este scris "sinking" si de fapt sa pluteasca ca niste pene la suprafata apei.
Asa ca pentru mine Hikari e Nr. 1. Ce e scris pe ambalaj, acel lucru il si contine.
E indicat sa-i dai si legume crude (dupa cum spunea si Iuliana).
Ai mei adora castravetele crud, dat prin razatoare, salata verde (pe care ma chinui s-o maruntesc in fasiute cat s-o poata ei papa), mazarea... Am incercat morcov radacina, dar fiert.. si nu-l mananca decat daca sunt lihniti.. Atunci i-am pacalit si l-am bagat intr-o mancare cu gelatina.
Poti incerca absolut orice leguma mananci si tu.
Daca e de consistenta prea tare, atunci trebuie oparita sau fiarta si eventual decojita.
Ai sa vezi tu ce gusturi are el...
Fructe
Marul de exemplu ... l-au cam.. scuipat, fiindca nu-s educati cum trebuie.. 
In schimb capsunile s-au bananele le adora, si adevarul este ca si mie imi est mai comod cu ele fiindca sunt destul de moi. Le-am dat nectarine, piersica.. etc.
Fructele in schimb se administreaza ca si delicatesa cca. o data pe saptamana (maxim de 2 ori), din cauza continutului ridicat de zahar.
Legumele fiindca au tendinta de a murdari apa, ma stradui sa le dau inainte cu o zi de schimbul de apa, dupa ziua de post. Vineri post, sambata legume, duminica schimb apa. Eu asa reusesc sa le impac pe toate....
Cat despre numarul hranirilor eu am ajuns la concluzia ca, totusi e mai bine sa fie hraniti de 2 ori pe zi, desi mai bine de un an le-am dat doar o singura data pe zi.
Le dau portie mai mica de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.