Re: Quick Q & A sau FAQ sau Ce facem cand ...
MariusMinu A scris:Cand pui macro ca pare sa aiba legatura cu nutrientii mai degraba decat lumina, aceasta planta devine mai caramizie atunci cand are deficit de no3 si mai rozalie cand are deficit de po4. Cum fertilizezi si cu ce anume?
Extrem de interesante informatii, imi poti da si mie sursa, te rog? Sper sa pot afla comportamentul si altor plante (culoare), in prezenta sau absenta fertilizantilor. Multumesc anticipat!
ceva trebuie sa fie ca sa influenteze coloritul aceste plante zilnic (si pun accent pe zilnic.) pentru a inlatura orice dubiu, pot face un jurnal de poze dimineata si seara, pastrand aparatul, unghiul si luminozitatea neschimbate. eu ma gandeam ca poate fi vorba de o secretie mare de clorofila care se produce de-a lungul zilei, colorand planta in verde spre seara. acea clorofila nemai fiind stimultata noaptea, in conditii de intuneric, face ca planta sa devina roz spre dimineata. acestea sunt doar banuieli desigur. singurul lucru pe care il stiu este ca plantele rosii isi pierd din culoare in situatiile in care fierul e absent din apa.