Re: upgrade 297l
:sok Un acvariu frumos :sok
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Acvarii medii (apa dulce) » upgrade 297l
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
:sok Un acvariu frumos :sok
am nevoie de sfatul vostru.m-am hotarat sa schimb lumina,si o sa trec pe jbl marin day.
dar nu stiu cum sa pun,ori doua t8 de 36w,ar insemna 0,29w/l ori unul t5 de 54w ce ar veni 0,21 w/l.
sincer,pe mine ma atrage mai mult ideea cu doar unul t5 de 54w,dar mi-e sa nu fie prea putina lumina.
voi ce ziceti?!
Este foarte reusit acvariul tau. :apl :apl
Am o intrebare: culoarea ruginie de pe pietre este de la alge sau .......un fel de oxid de fier? Te intreb, ptr ca eu am avut problema asta. ("au ruginit pietrele" in acvariu)
Se scarpinau pestii de toate decorurile si nu stiam de la ce. Dupa ce le-am scos, s-au potolit si pestii.
salut si merci.acele sunt alge,si lumina pe care o aveam le dadea o culoare spre rosu.acum o sa umblu la lumina si o sa se schimbe foarte mult aspectul acvariului
acelea sunt alge maro si sunt foarte inestetice. eu am schimbat programul de iluminare si tot nu au disparut. intr-un final am schimbat pietrele care erau calcar de pe malul marii si am bagat granit de culoare verde masliniu, acum sunt verzi de alge. nisipul este calcaros si nu cred ca influenteaza cu ceva parametrii apei, mai ales ca in constanta duritatea este destul de mare.sa sti ca te apreciez cat de mult ai muncit si ce rezultat !!!!. frumos.
merci
este frumos intradevar ,si sunt de acord si cu bitanu...un plantat iti permite sa iti arati dibacia ,experienta si imaginatia...la un african e greu tare tocmai reliefului arid ,trebuie sa ai o imaginatie bogata ,si mai mult de atat o inventivitate sporita sa lasi masca pe cineva cu un african.e de admirat oricum pasiunea ta pentru acesti pesti si sincer eu zic ca a iesit super ok. ^:)^
ps.:acum cand ma uit mai atent ,se vede cat te-ai chiut cu detaliile , asezatul pietrelor MICI ,e intradevar salbatic .ti-as recomanda sa ii faci ceva mai extravagant...un fel de cupola de pietre prinse in suruburi intr-un fel (chiar nu vreau sa ma aberez si nici sa vb cu tine despre detaliile apei sau ale biotopului pentru ca logic ca le stii) ,dar sa-i faci ceva...iesit din comun.....nu stiu parerea mea e ca iese cel mia tare care l-am vazut vreodata. ^:)^ ^:)^
da,stiu cum e...in lipsa de "taiat" schimb si eu apa de doua ori pe sapt :stupid
eu sunt genu de om care ma plictisesc repede de un lucru,mai ales daca nu e nici o schimbare cat de mica.de asta mi-era teama cand m-am apucat de ciclide.insa nu a fost chiar asa.din cauza schimburilor dese de apa(bine,mai multi factori) au crescut asa repede pestisorii...
si chiar ai ce vedea,au niste culori superbe si pe zi ce trece se coloreaza mai mult si mai frumos.
ma bucur ca va place :fbr
L.E.merci mult dan.chestia cu cupola,nu stiu ce sa zic...mie imi plac lucrurile simple si sa bata cat mai mult spre natural.cat imi iese...
sunt foarte dezavantajat de latimea acvariului(40cm cu tot cu grosimea sticlei),din cauza asta nu pot sa "construiesc" prea mult.
stii ce ar merge...dupa parerea mea...niste scanduri...sau ceva asemanator...care sa imite....o barca scufundata.In acele zone ,in lacul Malawi localnicii au barci simple...cum ar fi sa imiti o barca scufundata...mai exact un rest de barca.....dar sa mentii parametrii reali ai apei...ph..etc.Si aici nu ma refer la porcariile alea de barcute de 2 lei din petshop ci o "chestie" facuta in miniatura din lemn/scandura reala...
Incerc sa iti dau o ideea care mie unu mi-ar surade ,pentru ca imi place acvariul....dar tot l-as duce la o extrema :noroc :noroc :noroc
Sincer e un acvariu african care mi-a captat atentia,bravo,si l-as face si mai special
eee....nu ai avut ciclide*africane) pana acum....
sti cum e?!cand te uiti de la 3-4m sau chiar doi esti atent la peisaj,dar deja cand te apropi la mai putin de1-2m de acvariu deja nu mai conteaza(asa mult)peisajul,pentru ca farmecul il dau pestii(si ai mei sunt pui).e asa frumos sa vezi cum se schimba culorile pe ei,de cand sunt mici de1-2cm pana ajung la 10...(bine ai mei sunt la vreo 7-8 cei mai mari,crescuti in doua luni de la 3cm)
oricum,e buna si ideea cu barca,dar asta la un bazin mare,la mine nu stiu cat ar merge,inchipuie-ti bazin lung de 125,lat 40,cu pesti de 10-12cm aprox 20 bucati,cred ca nici pietrele nu o sa mai aiba loc.oricum cu timpul cred ca mai scot din ele
3 acvarii de ciclde in 200litri tanganika ,malawi si nonlake am avut dar nu cred ca am gasit pietrele astea misto ca la tine.barca ai putea sa o adaptezi tu in functie de marime...mai mult un schelet subtire de canoe...un tamplar daca te-ar putea ajuta...nu stiu ce sa zic.ceva de genul asta....dar la scala mai mica.
da,imi place :sok
cu siguranta v-a fi o varianta cand or mai creste pestii si o sa ma gandesc la modificare,merci de idee
micul meu pestisor
Sa-ti traiasca sa se faca mare, sanatos si sa aiba tot ce isi va dori
merci.eu sper sa isi doareasca un acvariu,asa,de vreo 900 de l,poate i-o face mamica lui cadou
am si eu o intrebare,referitoare la siporaxul din filtru.filtru meu diy intern arata cam asa(vezi poza),este in genul unui sump.
sper sa se inteleaga din poza cam cum sunt asezate mediile filtrante.
deci,siporaxul din stanga,din saculet,nu mi-a mai incaput in prima "camera",si l-am pus in "camera" cu pompa de apa.l-am pus intr-un saculet pt al putea scoate ca sa am posibilitatea sa aspir fundul filtrului.
intrebarea mea este referitoare la siporaxul din prima camera,cel "varsat"(adica nu este in saculeti).initial l-am pus asa ca pana la urma si in sump-uri tot varsat este,nu este in saculeti.
nelamurire: este nevoie ca si acesta sa fie scos la intervale de timp si spalat(clatit) cu apa?!
Octav, sa-ti traiasca pestisorul!!! Ma bucur pentru tine si sotia ta!
...Si acvariul arata super!
Felicitarile mele !
:noroc
merci mult gabi.sa sti ca tot te astept pe la mine...
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Acvarii medii (apa dulce) » upgrade 297l