1

Subiect: Experienta Acvarii de Vis

In urma indemnului de aici m-am decis sa scriu cateva randuri care posibil sa duca la interzicerea accesului meu pe acest forum.

Experienta mea acvaristica a inceput pe la sfarsitul lui Noiembrie 2011. Ca orice incepator am urmat acelasi curs mai putin pestii care nu au fost bagati in aceeasi seara in care am cumparat acvariul.

Dupa o saptamana ma decid sa ma informez cat de cat inainte sa bag pestii in acvariu ca sa ma asigur ca nu chinui niste vietuitoare nevinovate din nepriceperea mea. Nu am cautat pe google pentru ca stiam de la un loc de munca anterior despre Acvarii de Vis si am gasit forumul rapid. Rasfoiesc prin forum dar ce citeam nu facea sens pentru mine la momentul respectiv asa ca ma decid sa ma prezint (acum imi dau palme ce tampenii scriam) in ideea ca primesc ajutor punctual. Urmeaza primirea standard si merg mai departe cu "planul" trasat in capul meu. Nu eram informat de cei care postasera pe ce directie sa apuc asa ca fac aceleasi greseli ca toti incepatorii.

Dupa o vreme incep sa-mi dau cu parerea cam despre tot, ma simteam mai in control si deja aveam ceva experienta mai ales ca flama ma ardea la temperatura inalta. Datul cu parerea fiind alimentat si de primirea lipsita de informatiile pe care le cautam si pe care am dedus eu ca l-ar interesa pe un incepator. Acest dat cu parerea a evoluat odata cu experienta si nivelul meu de informare. Lucru ce a cauzat frecusuri cu Ancistrus, Ciprian si altii care erau mai mult sau mai putin de acord cu ce scriam. Unii mai cu tact si politete unde pot sa-i mentionez pe Visiniu, Bobi, Bitanu, Marius, si altii cu amenintari de urecheala.

Urmeaza o pauza destul de lunga deoarece activitatea pe forum se rezuma la vanzari. Nimeni nu mai scria mare lucru ci doar tranzactiona. Mi-am orientat activitatea catre alte forumuri de profil unde speram eu ca discutiile sa fie orientate mai mult catre acvaristica. Forumuri unde am ajuns usor sa ma lovesc in datul meu cu parerea de alti oameni.

Aici lucrurile au avut o tendinta descendenta. Lucrurile degenerand mai repede in pofida discutiilor care, intr-adevar, erau centrate mai mult pe acvaristica. Ajung repede la concluzia ca informatia si calitatea ei are un plan secundar fata de prieteniile dintre membri si istoricul pe forum. Sa zicem ca un necunoscut nu este vazut cu ochi buni mai ales cand incepe sa contrazica ideile generale si principiile impamantenite.

Acest lucru nu a provocat o discutie argumentata si decenta ci a degenerat in atacuri personale si jigniri care nu au fost moderate.

O discutie celebra a pornit o adevarata cruciada impotriva mea dupa ce mi-am verbalizat opiniile ateiste. Aici, maestrul Ionut Godea a fost trompetist prin excelenta. Nu zice el multe despre acvaristica dar sa nu-i spuneti ca nu credeti ca dumnezeul lui exista caci prietenia va fi scurta cu el.

Printr-o decizie voluntara am ajuns sa fiu exclus de pe doua forumuri unde mi-am atras cativa "fani" in pofida faptului ca unii acvaristi ce sunt in varf au gasit articolul meu despre parametrii apei o informatie utila. Contributia mea fiind trecuta cu vederea pentru ca forumurile exclud scandalagii in locul moderarii si sanctionarii. E normal sa nu-ti sanctionezi prietenul cu care te stii de o viata dar vine unul si-l critica ca spune tampenii.

Intors pe acvariidevis ma lovesc de aceeasi problema, senzatia fiind ca "renumele" creat pe alte forumuri m-a urmarit si aici. Urmeaza cateva contre cu Baracuda (Radu) despre semantica expresiei (duritatea apei) unde nu ne potrivim dar aleg s-o las balta. Cu toate astea ma trezesc in situatia in care articolul scris de mine sta la loc de frunte cu un articol scris de Radu si in care anumite aspecte nu corespund.

Apoi vine a doua contrazicere cu Radu despre un alt subiect (lumina) moment in care aduce vorba despre discutia legata de duritatea apei. Lucru care ma face sa cred ca totul ia o nuanta personala si ma decid sa continui. Acest lucru se petrece peste cateva subiecte si incep sa cobor nivelul discutiei pana la usoare jigniri si aprecieri unul despre celalalt.

Acum, Florine, daca tu consideri ca un om cu ceva mai multi ani decat mine isi permite cu oricine ii iese in cale, exemple destule in care Radu repede membri, sa-si bata joc de cineva care a ales voluntar sa contribuie la forumul platit din banii tai cu pareri, opinii, donatii si pasiune ca pasiunea nu a fost cultivata pe acest forum. N-ai decat sa ma banezi.

Pana acum, Radu, nu a aratat intentia de a retracta spusele cu adresa personala si jignirile folosite. Nu stiu cate mai sunt vizibile pe forum dar nu mi se pare normal. El scrie cu manutele lui ca asteapta momentul in care-mi bag picioarele si-mi incetez activitatea aici din proprie initiativa dupa ce ma batjocoreste sistematic facand abstractie de contributia adusa  ce se poate verifica la prima cautare dupa mesajele mele iar forumul asta se lauda cu ce? Cu fruntea acvaristicii romanesti? Mai sunt doua site-uri nr. 1. Care fac la fel. Te intrebai cum faci sa-l promovezi? Pot sa-ti detaliez cum nu-l promovezi, asta e una din metode. Or mai fi altii mai priceputi in acvaristica ca mine, nu-s miezul din dodoasca si poate felul meu de a ma exprima transmite ca as fi, dar cu siguranta nu-i vad scriind pe forum si ajutand incepatorii.

Mi-e sila ca trebuie sa apelez la asta, scopul din donatiile mele a fost sa cunosc oameni care impartasesc aceeasi pasiune. Nu stiu cati au gasit gestul meu si sfaturile oferite, cat ma duce pe mine capul, apreciative dar apelez la ei sa-ti spuna parerea lor despre mine. Catalos ma intreba recent unde-i subiectul de feedback in care sa scrie cateva randuri despre mine si nu stiam ce sa-i raspund. Nu ma interesa aspectul asta. Dar vad ca trebuie sa demonstrez ceva ca sa nu mai fiu luat in batjocura.

Atitudinea mea ostila a inceput la Radu si termina la el. Daca banarea este o optiune atunci asa sa fie si va urez drum bun!

2 Editat de alynn (2013-02-26 01:30)

Re: Experienta Acvarii de Vis

Exact asta ziceam si eu in urma cu ceva timp cand activam pe acest forum "Radu repede membri, sa-si bata joc de cineva..."(de incepatori in mod special) si am decis sa ma retrag si sa stau in umbra,cum au facut-o si altii. Slava Domnului ca exista si alte forumuri unde nu te ia nimeni in deradere pentru anumite greseli ce le poate face oricine.

ignoranta doare cel mai tare:)

Re: Experienta Acvarii de Vis

Acum imi pun intrebarea daca ai deschis tu sau nu acest subiect, aici gasesc un alt Daniel.
Iti subliniez ca sunt o persoana inteligenta, cu destul mult bun simt, unde nu mai pun ca sunt si foarte modest.
Ai vb mai sus ca ai fost exclus dupa 2 forumuri de specialitate apoi ne spui ca mai sunt inca 2? Din curiozitate era vorba de 4 forumuri sau se repetau cele 2?
Nu pot pune la indoiala calitatile tale insa nu pot ignora nici minusurile.
Nu imi doresc sa fac ce au facut alte forumuri, insa imi doresc sa am pe acest forum persoane care sa ajute la evolutia acvaristicii in Romania, fara a deveni un otv al acvaristicii.
Daca ma intelegi iti urez un calduros "bun venit"

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

4 Editat de ghiceste (2013-02-26 02:34)

Re: Experienta Acvarii de Vis

Draga Danielt,
O sa mi permit sa spun si eu doua vorbe care probabil nu vor fi nici  pe placul tau si nici pe placul adversarilor tai.Spun aceste doua vorbe pentru ca ,intamplator,am fost martorul probabil ultimului schimb de replici dinte tine si baracuda.Nu vreau sa jignesc pe nimeni asa ca imi aleg cu grija termenii.Ca sa folosesc un eufemism,schimbul vostru de replici mi s a parut extrem de dezagreabil si absolut inacceptabil pentru forum.Nu numai pentru acest forum ci pentru orice forum.
Nu consider normal sa citesc asemenea chestii.Nu sunt la curent,sper ca acea discutie a fost stersa si nu mai exista.
Ma rog,asta este parerea mea,probabil multi nu vor fi de acord cu mine.
De ce s a ajuns aici?E parerea mea,ciocnirea orgoliilor.Si nu pot intelege asta de la niste oameni care au aceasta pasiune,un lucru cu adevarat special la voi acvaristii,lucru pe care eu il apreciez foarte mult.Dupa cum spune baracuda "cine nu are o pasiune nu e adevarat om"cu asta cred ca esti suta la suta de acord cu mine.
Un orgoliu nemanageriat,raspunsul sub primul impuls si lipsa de tact au dus la toate astea.De ce nu inteleg toate astea?Deoarece voi sunteti stapani peste o parte mai intinsa din adevarul acvaristicii si asta,pe langa autoritatea pe care v o confera ar trebui sa va confere si o mai larga detasare.
Mai este un aspect pe care ar trebui sa l iei in considerarare.Comunicarea mediata de net este distorsionata intr o proportie mult mai mare decat vrem sa acceptam .Nu stiu daca i ai cunoscut personal pe cei cu care ai avut altercatii insa cred ca ,macar cu unii dintre ei,in realitate ai fi avut un dialog foarte ok.Oricum,intr o discutie fata in fata nu s ar fi ajuns la toate acestea care au avut loc pe net.
De ce unii isi ofera pe net o libertate de a ajunge la anumite situatii pe care nu si o ofera in viata reala asta este raspunsul pe care doar ei pot sa il dea.
Repet ce am spus mai sus,aceasta pasiune va transforma in oameni demni de admirat in ochii mei si de aceea imi este greu sa inteleg cum de nu va gestionati umorile.
Iar faptul ca ai avut experiente similare si pe alte siteuri de acvaristica mi se pare o dovada a faptului ca nu faci nici cel mai mic efort de a fi diplomat,maleabil,ma rog,nu stiu daca am ales exact formularea dar cred intelegi ce vreau sa ti spun.Nu vreau sa spun ca esti un tip dificil pentru ca nu te cunosc si nu vreau sa fac evaluari care sa ti se para ofensatoare dar de ce intampla sa ai relatii dizarmonice pe forumuri?
De fapt care este miza?Adevarul stiintific al acvaristicii?Sau orgoliul?
Ma rog...
Asta este parerea mea de nou-venit pe forum.
Experienta mea pe forum?
E oarecum ok,eu am intrat ca sa pun niste intrebari foarte concrete al caror raspuns nu l am gasit nici dupa citirea a aproape doua sute de pagini de forum.Cine spune"foloseste funtia search"deseori se inseala,pot sa citesc foarte mult si sa nu mi dau seama absolut deloc cum functioneaza in realitate o anumita chestie.Plus ca exista o cantitate uriasa de balast ,poti citi zeci de pagini si sa nu gasesti ceva sau ce si cum functioneaza.
Nu mi permit sa dau sfaturi nimanui insa cred ca aceasta pasiune pe care o impartasiti si inca la un anumit nivel, ar trebui sa faca dialogul mult mai relaxat si armonios.

Iti doresc toate cele bune si sper ca vei ramane colegul nostru.Eu cred ca acorzi o importanta exagerata acestor dispute si ,in locul tau,as veni la proxima intalnire a acvaristilor.Nu sunt convins dar banuiesc ca ,dupa un foarte scurt timp vechile dispute vor deveni derizorii.Sper sa nu ma insel.

Toate cele bune si sper ca nu am devenit non-grata.

PS
Daca mi donezi ceva nu te refuz. smile

Re: Experienta Acvarii de Vis

Daniel poate toti care vindem sau cumparam avem aceeasi problema ca si tine si din cauza asta nu mai dam sfaturi (pe care le credem noi buna) pt nu a intra in polemica cu alti,poate din cauza unora nu mai avem jurnale pe forum,etc
Dar este forumul unora si nu al nostru,daca nu ne place nu mai activam pe el,eu am ales doar sa vand si sa cumpar pe acest forum nimic altceva

Re: Experienta Acvarii de Vis

b37dra A scris:

Daniel poate toti care vindem sau cumparam avem aceeasi problema ca si tine si din cauza asta nu mai dam sfaturi (pe care le credem noi buna) pt nu a intra in polemica cu alti,poate din cauza unora nu mai avem jurnale pe forum,etc
Dar este forumul unora si nu al nostru,daca nu ne place nu mai activam pe el,eu am ales doar sa vand si sa cumpar pe acest forum nimic altceva

In acest caz ai face bine sa nu mai activezi deloc pe acest forum nu de alta insa aici nu este o piata unde se vinde si se cumpara, se pare ca unele persoane nu au inteles deloc scopul unui forum, acesta este pentru a creste nivelul acvaristicii nu pentru a face bisnita, iar pentru asta o sa va promit ca imi voi face timp sa rezolv problema personal.
Asa cum am mai spus cei nemultumiti isi pot face propriul forum, sa vedeti atunci cata bataie de cap pt. a sustine un forum pt nemultumiti.
In aceasta tara am fost obisnuiti si obligati de istorie sa ii decimam pe cei care indraznesc sa faca ceva constructiv pt puturosi si pt omenire
O zi buna.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

Re: Experienta Acvarii de Vis

Poate aveti dreptate dar in primul rand trebuia sa fiu intrebat de ce sunt nemultumit dupa care ...(asa CRED ca ar fi fost normal) 

In acest caz ai face bine sa nu mai activezi deloc pe acest forum nu de alta insa aici nu este o piata unde se vinde si se cumpara, se pare ca unele persoane nu au inteles deloc scopul unui forum, acesta este pentru a creste nivelul acvaristicii nu pentru a face bisnita, iar pentru asta o sa va promit ca imi voi face timp sa rezolv problema personal.

Re: Experienta Acvarii de Vis

Daca ai probleme le putem discuta in particular si apoi vom putea sa vedem daca exista sau nu cale de rezolvare, insa eu nu voi mai accepta sa fie utilizatori care sa activeze decat la sectiunile vanzari, cumparari, donatii.

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

9

Re: Experienta Acvarii de Vis

Tocmai eram in cautarea definitiei pentru cuvintul "pacifism", cind, citind biografia romantata de mai sus, peste ce dau: "O discutie celebra a pornit o adevarata cruciada impotriva mea dupa ce mi-am verbalizat opiniile ateiste. Aici, maestrul Ionut Godea a fost trompetist prin excelenta. Nu zice el multe despre acvaristica dar sa nu-i spuneti ca nu credeti ca dumnezeul lui exista caci prietenia va fi scurta cu el."
   Ce rol joaca saracul om, in toata povestea animata de numai doua personaje malefice, baracuda si danielt lol ? Este diversiune, este lipsa imaginatiei vis a vis de inventarea inca unui motiv, pentru care ar trebui sa-i plingem de mila autorului acestui subiect? Sincer, e greu de patruns in mintea cuiva, care se manifesta atit de agresiv, fata de oponentii sai, fiind marcat pentru tot restul vietii de faptul ca, cineva si-a permis sa-l contrazica...
   Este pentru a treia oara, in decurs de citeva zile, cind autorul sus-amintitei biografii cu accente tragicomice, il ataca pe numitul Ionut Godea, proaspat membru al acestui forum. De remarcat ca, la rugamintea mea, Ionut Godea nu a replicat si sper ca nici nu o va face.
   Mie mi se pare evident motivul pentru care, respectivul este atacat, probabil dupa un rastimp indelungat, de la desfasurarea conflictului sau cu... dramaturgul acvarist. Daca v-ati lasat inselati, aceasta este inca o dovada a faptului ca, "amicul", personaj caragialesc, este demagog, pina-n maduva oaselor, traieste din si pentru conflicte, nu iarta si nu uita decit propriile greseli lol De miine, incep sa behai pe forumurile din strainatate, poate, poate, citesc ceva si acolo, despre mine, Ionut Godea, si coflictul nostru cu... Gonzo lol
   Inarmati-va cu rabdare, urmeaza noi episoade din telenovela dimboviteana "greu la deal, cu boii mici"! lol
   P.S.  Ii rog pe cei care, in urma evocarii in episoadele urmatoare, a copilariei nefericite a monsieur-ului, s-ar putea trezi ca sunt evocati ca fiind monstrii (cu doi "i"), sa nu riposteze! lol Lasati-l sa se linisteasca, poate isi revine... lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

10

Re: Experienta Acvarii de Vis

Florin A scris:

Din curiozitate era vorba de 4 forumuri sau se repetau cele 2?

E vorba de 2 forumuri.

Florin A scris:

imi doresc sa am pe acest forum persoane care sa ajute la evolutia acvaristicii in Romania, fara a deveni un otv al acvaristicii.

Chiar sunt curios daca asta i-ai spus si lui Radu.

Florin A scris:

se pare ca unele persoane nu au inteles deloc scopul unui forum

Idem ca mai sus.

@Radu - flebetea mea

Haide domne, e asa inalt dealul sau te prefaci ca nu intelegi din amuzament. Nu eu l-am alergat pe Ionut prin doua forumuri sa-mi bat joc de prietenul lui imaginar, nu eu am facut insinuari cu tanar si nelinistit ca dupa aia sa ma oftic ca-mi este corectata gramatica. Si nu eu fac pe inteligentul si le spun noilor veniti cat de prosti sunt decat in anumite cazuri destul de evidente de nesimtire.

Nu te mai chinui atat sa-mi demonstrezi o lectie pe care insuti n-o stapanesti. E doar patetic pentru varsta ta, dar cam atat. E ok daca nu ne intelegem si sunt eu ala nebunu'.

Voi urma exemplul lui b37dra si o sa-mi iau ban ca nu particip decat la vanzari sau donatii.

Vorba ta, fiecare pasare pe limba ei moare wink

11

Re: Experienta Acvarii de Vis

Miticutza, precis ai uitat sa pui ghilimele la "flebetea"! lol Gråmåtic mic, ce esti! lol
Hai, fie-ti mila de mine si spune-mi, de ce l-ai tavalit pe omul ala, pe toate forumurile, pe unde ai... copitat? lol Eu chiar nu vad rostul pomenirii lui, in conflictul tau ancestral, cu mine! lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

12

Re: Experienta Acvarii de Vis

danielt A scris:

@Radu - flebetea mea

Ce mai face ''profu' de romana'' ?

Multi vad, putini cunosc !

13

Re: Experienta Acvarii de Vis

Am vrut sa scriu mai multe dar ma rezum doar la Panem et circenses lol

14

Re: Experienta Acvarii de Vis

Baracuda A scris:

Miticutza, precis ai uitat sa pui ghilimele la "flebetea"! lol Gråmåtic mic, ce esti! lol
Hai, fie-ti mila de mine si spune-mi, de ce l-ai tavalit pe omul ala, pe toate forumurile, pe unde ai... copitat? lol Eu chiar nu vad rostul pomenirii lui, in conflictul tau ancestral, cu mine! lol

Ce rost are sa-l edific pe "mitic"? Doar el stie mai bine cu ce sau cine are de-a face. Ar fi o risipa de energie sa te iau pe genunchi si sa-ti explic sensul vorbelor mele. Cat despre istorie, nu numai tu ai burete magic asa ca nu pot sa-ti aduc dovezi... solide.

Se pare ca "flebetea" mi-e calcaiul lui Ahile.

@sTTK

Pai era la terapie intensiva dupa interventia ta, acum "i-am accidental" aparatele din priza.

@Ancistrus

As fi scris si eu mai multe sau poate discursul ar fi fost mai elevat dar cand iti sunt aruncate popice, mai bine jonglezi.

15

Re: Experienta Acvarii de Vis

chiar nu pot trai si simti pulsul starii asteia tragi-comic-tensionate aromatizata cuiz de praf de pusca; cu atat mai mult cu cat participarea este completata de Baracuda, danielt, "fratili Cristi" (ancistrus), cat si de "Taticu` nost`

catalos

Re: Experienta Acvarii de Vis

Eu zic sa mai cititi odata mesajul lui @ghiceste
Toate cele bune

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

17 Editat de Ionut Godea (2013-02-27 03:39)

Re: Experienta Acvarii de Vis

@ danielt - Te rog frumos sa te abtii de la cuvinte jignitoare referitoare la mine.

Problema de care cred ca suferi:

http://www.psychologies.ro/definitii/paranoia-390166

http://psychcentral.com/disorders/sx37.htm

Fa-ti un test:

http://www.organizedwisdom.com/Quiz/Par … ality_Test

Nu ezita sa ceri ajutor de specialitate. (psihoterapeut)

Nu e o jignire si nici o diagnosticare. Ci doar un sfat sau o parere. Numai bine!

18 Editat de danielt (2013-02-27 03:43)

Re: Experienta Acvarii de Vis

@ghiceste

Ai scris mult, nu ti-am raspuns pentru ca eram obosit cand ai postat si spre deosebire de altii, nu citesc pe diagonala.

Pun observatiile tale pe seama faptului ca nu ai vechime destul de mare pe acest forum. O sa comentez observatiile tale dupa cum vad eu lucrurile.

Dupa mai bine de un an de zile am ajuns sa-i cunosc destul de bine pe mai toti. Obiectul muncii mele ma tine in fata calculatorului minim 8 ore pe zi la munca si acasa mai plusez un pic. Din cauza asta sunt activ pe forumuri, lucru rar interzis din reteaua de la munca. Din cateva zeci pe care am activat, pe 3 am fost in pozitia Baracudei. Nu din cauza ca eram cel mai potrivit ci din cauza ca eram... cel mai activ.

Orgoliile n-au nicio legatura in aceasta disputa, eu imi stiu locul in acest domeniu si nu de multe ori am facut greseala sa-mi depasesc zona de confort a cunostintelor mele cu consecintele de rigoare.

Uneori am sarit calul si m-am aventurat in discutii doar de dragul batjocurii.

Un conflict il duc cat de departe vreau eu, pot sa-l inflamez si pot sa-l dezamorsez dupa bunul plac. Medierea prin internet nu face altceva decat sa-l impiedice pe Baracuda sa recurga la fapte si nu la vorbe. Asta eu il vad ca pe un avantaj, e o batalie unde creierul atarna mai greu ca masa musculara iar cei care m-au vazut pot sa confirme ca masa mea e cam subreda si are un picior rupt.

Dupa aproape 10 ani de lucrat cu oamenii cu greu ma convingi ca gresesc intr-o apreciere dupa o conversatie.

Maleabilitatea mea si capacitatea de a ma mula dupa situatie nu ai cum s-o observi cu una cu doua. Dar hai sa folosesc aceasta "situatie".

Nenea Radu nu este la prima intepatura, si-a incercat-o de mai multe ori in trecut cu mine si asa procedeaza cu oricine. Un om nu-l descoperi spunandu-i ca este cel mai grozav ci spunandu-i ce nu vrea sa auda.

Am evitat o confruntare directa de cateva ori, au mai fost si situatii in care am "testat apa".

Concluzia finala este aceeasi ca pe orice forum de acvaristica romanesc. Suntem latini, ne place sa ne mahalagim si toti suntem grozavi cand ne uitam in oglinda. Toti cautam validare, afirmare si apreciere. Si o vindem ca deh, dupa ce ne chinuim doar nu facem ceva bogea.

O sa vezi multe acvarii superbe ale unor membri care nu contribuie cu nimic si astfel stau bine mersi departe de mahala. N-o sa inveti nimic de la ei caci nu-ti dau secretele lor bogea. Doar ei au muncit pentru ele, au stat si au citit si si-au rupt banii si capul incercand sa faca acvariile la care salivam.

Se vor supara pe mine dar oricum sunt in clubul "pacalicilor" deci nu-mi pasa caci nu de la ei am invatat ce stiu acum.

La fel si Florin, se plange ca da bani ca sa tina forumul dar nu el e forumul ci comunitatea. Asa a fost si va fi intotdeauna cu forumurile pe internet. Sunt multe care supravietuiesc din donatiile membrilor nu dintr-un sponsor care-ti spune: "Eu platesc, eu decid"

De ce ai fost trimis la cautare? Pentru ca nu are nimeni timp sa te tina de mana si sa-ti explice niste lucruri de baza prin care suntem toti sortiti sa trecem. Doamne fereste sa mai si excelezi dupa ce ai fost ajutat! Si aia care aleg voluntar s-o faca sunt in final batjocoriti si evidentiati ca scandalagii sau oameni cu probleme mintale.

Baracuda a scris cu manutele lui ca e bine sa nu fiu banat ca sunt un exemplu de psihanaliza.

Cu sau fara prezenta mea pe acest forum, cu sau fara polemica asta "de gradinita". Vei ajunge sa faci la fel pentru ca asta se promoveaza, nu numai aici. Si vei deveni frustrat cand vei afla ce probleme simple ai infruntat si ce ajutor ai primit si vei face ca multi altii care doar citesc ce se scrie si-si vad de treaba lor fara sa se implice. Si asa, ajungem in situatia in care doar se posteaza poze cu acvarii sau se tranzactioneaza.

Multi iau replicile mele ca fiind superioare crezand ca sunt opera mea de megaloman facand abstractie sau pur si simplu nestiind ce se discuta pe forumurile din afara in care asta ar incapea ca sectiunea "incepatori" dupa volumul subiectelor si nivelul discutiilor. Aici avand de fiecare data putini participanti la o discutie mai avansata si nu de multe ori presarata cu ironii si mistouri.

De aceea am impresia ca ma intorc ca la liceu pe forumurile romanesti dupa ce prind o discutie care imi face placere sa o citesc. O discutie in care membrii isi completeaza ideile si se ajuta reciproc in loc sa se ironizeze iar la final ai senzatia ca ai citit un pasaj dintr-o carte nu o discutie intre 2-3-4 insi despre o anumita problema.

Nu mai zic de subiectele in care diversi insi isi sumarizeaza concluziile dupa ce experimenteaza pe barba si cheltuiala lor diverse mituri si la final ajung cu subiectul fixat in loc sa fie batjocoriti si ironizati. Unele din ele ajungand traduse si adaptate pe forumurile noastre.

De ce acum? De ce fac EU asta? Pentru ca mai devreme ideile mele ar fi fost interpretate ca fiind opera unui om defect. Si inca se face asta dar a incetat sa-mi pese. Dupa 3 forumuri, sa-l includ si pe asta, am ajuns la concluzia ca toate sunt la fel. Eu sunt numitorul comun, eu sunt ala cu probleme, eu am ceva de impartit cu restul. Ei sunt perfecti, cand se uita in oglinda. Eu nu inteleg cum sta treaba de fapt, eu nu vad imaginea generala si ce este valabil in trei cazuri care n-au nimic in comun. Frustrarea mea fata de o stare de fapt perpetuata ma impinge sa continui. E usor sa stai pe bara si sa concluzionezi: "Uite-l si p-asta, se agita ca un ou intr-o caldare, saracul."

Nu ma intereseaza ca cineva sa-si schimbe mentalitatea de maine, nu cred ca este posibil asa ceva. Cu Radu voi continua mahalageala pana plictiseala se va instala si va face ceva ca sa inlature "nebunul".

Sfatul meu pentru tine este sa citesti, sa experimentezi si sa nu-ti expui opiniile niciodata. Si nu uita, POZE!

19

Re: Experienta Acvarii de Vis

Ionut, il rogi atat de frumos pe colegul daniel sa se abtina de la cuvinte jignitoare la adresa dtale, insa tu personal continui sa inaintezi afronturi care pot fi legal interpretate foarte bine ca si calomnie.

catalos

20

Re: Experienta Acvarii de Vis

Ionut Godea A scris:

@ danielt - Te rog frumos sa te abtii de la cuvinte jignitoare referitoare la mine.

Problema de care cred ca suferi:

http://www.psychologies.ro/definitii/paranoia-390166

http://psychcentral.com/disorders/sx37.htm

Fa-ti un test:

http://www.organizedwisdom.com/Quiz/Par … ality_Test

Nu ezita sa ceri ajutor de specialitate. (psihoterapeut)

Nu e o jignire si nici o diagnosticare. Ci doar un sfat sau o parere. Numai bine!

Sa raspund pe masura cu o recomandare: http://www.la-psiholog.ro/info/prietenii-imaginari-rai-sau-buni

Sper ca nu te deranjeaza primirea mea dar prin alte forumuri erai mai incisiv. Parerea mea despre tine e aceeasi. Doamne fereste sa-mi demonstrezi contrariul si sa impartasesti din vasta ta experienta in acvaristica  :kiss

Te astept cu minunatele tale articole despre cum faci un acvariu demn de AGA wink