allexya A scris:asta e deja slujba full time si ore suplimentare
:lol:
am luat acum si o planta noua care vad canu vrea deloc sa se adapteze, tot acvariul e plin de frunze (Cabomba caroliniana). Iese din radacini si isi scutura frunzele alea fine de mi-a umplut toata apa, toata ziua sunt cu minciogul dupa mine sa mai arunc un rand de frunze.
Nu mai pot, prea multa mizerie, o sa le fac saculeti sub coada sa nu mai murdareasca substratul 
Pe mine nici nu ma ajuta nimeni ca cica e pasiunea mea, de ce sa se bage ei?
Lucia si spalai si substratul, bine de tot? Ca ma gandesc sa fac si eu asta, eventual in apa de acvariu
Eu am renuntat la cabomba ca si planta decorativa.
La mine e pe post de salata, in cazul in care vad ca nu o mananca nu o mai tin in acvariu, fiindca mi se intampla si mie acelasi fenomen ca la tine.
Practic planta putrezeste, se rupe in mii de bucatele si murdareste apa. Probabil ca parametrii din acvariul meu nu sunt potriviti pt ea.
Cat despre nisip... il agitam doar cu mana in apa de acvariu... si ieseau o gramada de mizerii din el..
Nu l-am spalat decat o data pe an, bine de tot (adica l-am scos din acvariu si l-am spalat).
Acuma,... pe aici spuneau oamenii ca se decicleaza daca se spala nisipul.. (practic aveam un pietris de granulatie 1-3 milimetri)...
Cat am avut acvariul acela de 54 l, eu n-am reusit sa-l deciclez....
Medii filtrante aveam 4, fiindca asa a fost conceput de producator...
Sa nu te ajute nimeni... hm... cred ca e rau... eu te-as ajuta daca as putea... 
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.