Schimb un carasel cu voal 7-8 cm RCS!Detalii le stabilim pe privat sau la tel 0735902039 catalin!Se poate si vinde!Gurami sau dat!
Se poate inchide!Multumesc!
Valabil
Din pacate trebuie sa ma despart de aceste bijuterii. Sunt pesti frumosi si sanatosi hraniti doar cu Hikari cichlid excel , tetra pro vegetal, color, artemia inghetata si artemia proaspata la 2-3 zile.
Iodotropheus sprengerae - 1M + 2F 4-6cm - 60 lei - import -
Haplochromis Borleyi - Kadango Redfin 1M + 1F 5-7cm - 70 lei - import -
Metriaclima sp. "elongatus chewere" 2M + 1F 3-6cm - 50 lei
Aulonocara stuartgranti Ruby RED 1M + 1F 7-10cm - 90 lei - import -
Aulonocara OB peacock 1M + 1F 6-7cm - 30 lei - import -
Pseudotropheus socolofi - 2 pesti 6-7 cm - 25 lei
Labidochromis caeruleus - 2 pesti 5-7 cm - 30 lei
Pseudotropheus flavus 1M + 1F 3-5cm - 50 lei
Pseudotropheus sp. "Acei" (Ngara) - 2 pesti 5-6 cm - 40 lei
Pseudotropheus demasoni 1M - 5 cm - 15 lei
Maylandia aurora 1M + 1F - 50 lei - import -
Esthere orange cu masculul albastru - 1M + 1F 4-7cm 50 lei - import -
Metriaclima MembeDeep - 2M + 1F 5-7cm - 50 lei
Labidochromis Hongi Red - 1M + 1F 5-8cm - 60 lei - import -
Melanochromis auratus - 1M + 1F 8-10cm - 70 lei
--------------------------------------------------------------
Total: 740 lei
pachet cu toti 650 lei
pentru alte informatii lasati un pm.
Salutare,
Azi m-am hotarat sa pun in aplicare planul ce tot cocea in cap. Anume sa resetez bazinul de 60L, un cub Dennerle.
In ciuda discutiilor pro si contra, si asta va avea un filtru de substrat, ramasese singurul fara
Dupa ce l-am golit si curatat voi pune volcanit, ii mai dau o tura cu plantele de gazon. Poate acum imi iese.
:fmad Buna ziua,stie cineva din ce cauza sau de ce imi afiseaza asa temperatura?Oare s-a stricat senzorul ?Daca da de unde as putea achizitiona unul nou.Multumesc
Un link cu un filmulet.
http://www.youtube.com/watch?v=YpawJn4XGN8
Chiar nu stie nimeni?
Ce neoane sa folosesc numai la Labidocromis caeruelus ? Ce autocolant negru sau albastru sa pun in spate ?
LA MULTI ANI TUTUROR ! Sunt Victor din Braila ! Am un acvariu 80/35/45 cu 13 cichlide africane -4 interruptus ,4 saulosi , 4 caeruleus si un mascul auratus ! AM 2 filtre interne eheim 2010 si 2012 si un filtru intern jbl e901 !Am 14 luni si nu am deschis jbl e901 dar debitul este aproape ca la inceput,am un pus un prefiltru in interior pe care-l curat saptamanal , la fel si apa iar filtrele interne la 2 luni le spal !Cand credeti ca ar trebui sa deschid filtru extern sa clatesc materialele filtrante , siporax-eheim substrat pro si matrix ,si sa schimb buretii !Multumesc !
se poate inchide.multumesc de gazduire
Dau la schimb un scalar mascul si doua femele,cu pesti mici:neoni,guppy,molly..etc
acvariul deocamdata e fara apa,cu putin nisip de rau bine spalat si fiert...maine o sa mai completez cu nisip si petris de 2-4 mm
salut Cristi,
as dori si eu daca se poate sa ma treci pe lista cu donatii.........am mai luat de la tine.
0768813552
Si nu inteleg chestia cu calitatea proasta a apei? Ce se poate face in legatura cu asta?
OK. Mersi mult. Acum am facut schimb de apa de 15 litri si am adaugat o lingurita de sare cu putin varf. In ce recipient sa ii fac bai scurte? Nu am alt acvariu, desi ar fi indicat, dar chiar nu stiu de unde sa cumpar pentru ca la pet-shopuri si cele mici sunt in jur de 150-200 de lei si chiar nu merita. Eventual intr-un bol in care sa pun apa din acvariu la care sa mai adaug sare sau apa curata decantata?
In legatura cu pozele o sa postez in cateva minute dupa ce reusesc sa ii fac.
Deci atatea probleme nici nu stiu ce sa mai fac.. ce fac gresit? Azi am observat ca un ochi este atat de umflat ca se misca usor in timp ce inoata si parca a aparut ceva maro pe suprafata ochiuliu.. poza inca nu am reusit sa fac. Fac eu ceva gresit?
acvariul meu are 54 l, am 1 caras telescop si unul mai micut, 1 cory si cativa melci. Schimbarea de apa o fac de 2 ori pe saptamana in jur de 15 l.
Multumesc si sper sa rezolv si problema asta..
scz nu a mers sa adaug acolo poza
sper ca va place ceea ce vedeti
-ma numesc PETRE si sunt din Constanta detin un acvariu de 400 L vivipari si doresc in viitor sa ma dau pe ciclide
Bine ai venit :)
tobytza300 A scris:ma gandeam sa incep cu ciclide dar sa-l plantez ,am o vaza superba mare ma gandeam sa o bag in acvariu si cateva plante ,ce zici?
Vaza? Pe bune? Cred ca asta va fi topicul meu preferat :lol:
uite despre asta vorbeam
Salutare. Ma numesc Marian, si ca si, voi iubesc acvaristica. Inca de mic am crescut printre acvariile fratelui meu si normal ca m-a prins si pe mine "microbul" asta. Pe la vreo 10-11 ani am inceput sa am grija singur de acvariul meu (unul de vreo 20 de litriii), destul de mare pentru mine la varsta aceia. Reusind sa inmultesc cativa vivipari, am hotarat sa mai fac un acvariu mai mic pe post de fatatoare. Dupa ce au crescut puii mi-am facut un nou acvariu de vreo 50 de litrii in care sa le pot oferii conditii mai bune tuturor. In fine, ca sa nu mai lungesc vorba,cu timpul am ajuns sa am camera plina de acvarii, cel mai mare avand 100 de litrii. Pe urma a trebuit sa vin in Bucuresti la facultate (fiind din Slobozia), asa ca am renuntat temporar la hobiul meu. Imediat dupa ce am terminat masterul si m-am mutat in chirie, am spus ca ar fii frumos daca in apartament as avea din nou un acvariu mic, pentru decor. M-am abtinut vreo 6 luni sa nu imi doresc ceva mai mare, dar am ajuns pana la urma sa imi mai cumpar inca unul de 220 de litrii.
Si de aici au cam inceput problemele. Am cumparat in prima faza mai multe plante, am mai primit cateva si ca donatie de la colegii de pe forum, dar nu inteleg de ce mi-au murit majoritatea.
Am 4 teoane T5 de 40W de la Jbl (care stau aprinse 8 ore pe zi), am folosit Easycarbo, am incercat sa bac si ceva CO2 in apa (traditionala bomba) dar degeaba. Singura care a dus-o bine a fost un echinodorus. Nu aveam substrat fertilizandiar pietrisul era destul de mare (7-10mm).
In ultima vreme am reusit sa ma aleg si cu cateva alge de care nu am reusit sa scap. Erau cateva fixate pe o piatra pe care am fiert-o in apa cu sare dar se pare ca tot nu a scapat complet de ele. Am incercat si prin inlaturare mecanica (am fracat cu o periuta de dinti) dar degeaba.
Vineri m-a anuntat cineva ca o sa cumpere acvariul mic in care aveam cativa guppy de la un prieten. Asa ca m-am hotarat azi sa merg pana in Hornbach sa cumpar pietris cu granulatie mai mica (2-3mm) si substrat fertilizant AquaBasis Pro de la Jbl. M-am intors acasa si am inceput sa mut toti pestii din acvariul mare in cel mic. Am scos apa in bidoane, am strans ce a mai ramas din plantele care erau condamnate la moarte lenta si am aruncat vechiul pietris. Ce a iesit pe urma se poate vedea in pozele atasate.
Acum nu am decat sa va cer si voua parerea despre ce as putea sa mai fac. In apa actuala (jumatate din ea este cea pastrata in bidoane iar restul este proaspat adaugata) am pus EasyCarbo si Ferropol de la Jbl. Bani deocamdata nu am pentru un sistem cu CO2, dar daca nici acum nu or sa creasca plantele corespunzator o sa stiu ce sa imi doresc de Craciun
Cat despre pesti, nu sunt prea fericiti ca trebuie sa petreaca noaptea in acvariul de 50 de litrii. Singurii care o duc mai bine sunt sunt khuly care au dat de nisip si se pot ingropa linistiti. Neonii s-au cam decolorat, scalarii sunt speriati iar perechea de betta e indiferenta. Ceilalti sanitari sunt deranjati doar de inghesuiala. Si ii inteleg pe toti, au motive serioase. Dar incerc sa ma conving ca e spre binele lor. Sper sa nu pateasca nimic pana maine seara cand o sa ii pun din nou in casa lor.
Asa ca astept cu nerabdare sfaturile dar mai ales criticile voastre. Nu evitati sa ma criticati, o sa ma folosesc de ele sa invat mai multe despre ce am de facut.
Salutare. Ma numesc Marian, si ca si, voi iubesc acvaristica. Inca de mic am crescut printre acvariile fratelui meu si normal ca m-a prins si pe mine "microbul" asta. Pe la vreo 10-11 ani am inceput sa am grija singur de acvariul meu (unul de vreo 20 de litriii), destul de mare pentru mine la varsta aceia. Reusind sa inmultesc cativa vivipari, am hotarat sa mai fac un acvariu mai mic pe post de fatatoare. Dupa ce au crescut puii mi-am facut un nou acvariu de vreo 50 de litrii in care sa le pot oferii conditii mai bune tuturor. In fine, ca sa nu mai lungesc vorba,cu timpul am ajuns sa am camera plina de acvarii, cel mai mare avand 100 de litrii. Pe urma a trebuit sa vin in Bucuresti la facultate (fiind din Slobozia), asa ca am renuntat temporar la hobiul meu. Imediat dupa ce am terminat masterul si m-am mutat in chirie, am spus ca ar fii frumos daca in apartament as avea din nou un acvariu mic, pentru decor. M-am abtinut vreo 6 luni sa nu imi doresc ceva mai mare, dar am ajuns pana la urma sa imi mai cumpar inca unul de 220 de litrii.
Si de aici au cam inceput problemele. Am cumparat in prima faza mai multe plante, am mai primit cateva si ca donatie de la colegii de pe forum, dar nu inteleg de ce mi-au murit majoritatea.
Am 4 teoane T5 de 40W de la Jbl (care stau aprinse 8 ore pe zi), am folosit Easycarbo, am incercat sa bac si ceva CO2 in apa (traditionala bomba) dar degeaba. Singura care a dus-o bine a fost un echinodorus. Nu aveam substrat fertilizandiar pietrisul era destul de mare (7-10mm).
In ultima vreme am reusit sa ma aleg si cu cateva alge de care nu am reusit sa scap. Erau cateva fixate pe o piatra pe care am fiert-o in apa cu sare dar se pare ca tot nu a scapat complet de ele. Am incercat si prin inlaturare mecanica (am fracat cu o periuta de dinti) dar degeaba.
Vineri m-a anuntat cineva ca o sa cumpere acvariul mic in care aveam cativa guppy de la un prieten. Asa ca m-am hotarat azi sa merg pana in Hornbach sa cumpar pietris cu granulatie mai mica (2-3mm) si substrat fertilizant AquaBasis Pro de la Jbl. M-am intors acasa si am inceput sa mut toti pestii din acvariul mare in cel mic. Am scos apa in bidoane, am strans ce a mai ramas din plantele care erau condamnate la moarte lenta si am aruncat vechiul pietris. Ce a iesit pe urma se poate vedea in pozele atasate.
Acum nu am decat sa va cer si voua parerea despre ce as putea sa mai fac. In apa actuala (jumatate din ea este cea pastrata in bidoane iar restul este proaspat adaugata) am pus EasyCarbo si Ferropol de la Jbl. Bani deocamdata nu am pentru un sistem cu CO2, dar daca nici acum nu or sa creasca plantele corespunzator o sa stiu ce sa imi doresc de Craciun
Cat despre pesti, nu sunt prea fericiti ca trebuie sa petreaca noaptea in acvariul de 50 de litrii. Singurii care o duc mai bine sunt sunt khuly care au dat de nisip si se pot ingropa linistiti. Neonii s-au cam decolorat, scalarii sunt speriati iar perechea de betta e indiferenta. Ceilalti sanitari sunt deranjati doar de inghesuiala. Si ii inteleg pe toti, au motive serioase. Dar incerc sa ma conving ca e spre binele lor. Sper sa nu pateasca nimic pana maine seara cand o sa ii pun din nou in casa lor.
Asa ca astept cu nerabdare sfaturile dar mai ales criticile voastre. Nu evitati sa ma criticati, o sa ma folosesc de ele sa invat mai multe despre ce am de facut.
schimb tot cu ceva cichlide americane.ms
dau la schimb 7 pesti tetrazona cu pesti gen:neon,ramirezi,guppy...etc.
0752177428
Ghete Alpina star noi noute nr disponibile 41-42-43-44.pret 300 lei negociabil sau schimb cu produse de acvaristica,pesti...etc
Cumpar 2 -3 femele de Pseudotropheus Acei Msuli. Pentru oferte folositi PM. Multumesc.
Salut baieti!~
Sper ca nu am devenit, deja, prea stresant cu intrebarile..
Am amenajat acvriul cu niste pietricele mici, apoi unele mai mari ce par a fi calcaroase (sunt luat dintr-o groapa de nisip), niste scoici si melci de mare (este adevarat ca dauneaza?). De cand am amenajat asa, pestii par foarte letargici, nu prea sunt acvtivi (Acvariu 52L-40lapa,14 pestisori, filtru intern).
Posibil ca pietrele si scoicile ce le-am pus sa nu fie potrivite? Sa creasca ph sau duritatea apei (nu ma pricep) si sa afecteze viata pestilor? Azi am gasit un xhipo helleri (asa am inteles ca e) mort. Am inteles ca a murit din cauza otravirii cu amoniac, ciudat fiind faptul ca de 2 zile am si filtru, apa era curata.
Acum am schimbat apa, pesti par unpic mai vioi, totusi sfatuiti-ma in legatura cu pietrele si scoicile!
Va multumesc frumos anticipat!
Cand faceam schimbul de apa, am descoperit nici nu stiu cum sa-i spun.. poate puteti sa-mi spuneti ce este.
Am 6 melci pomaceea dar nu are cum sa fie de la ei. Pop Remus spune ca este pui de melc dinala de care nu mai scap, am avut mai de mult dar i-am aruncat cand am auzit ca nu mai scapi de ei.
pestele s-a vindecat complet, multumesc pt tot
se poate inchide!
foto
foto
foto
Tutorial constructie acvariu (foarte bine realizat)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ui-r2oTfTog[/youtube]
Schimb acvariu Juwel 60 cu diverse accesorii acvaristice (pretul acvariului 200 lei)
Dotare acvariu:
- filtru intern Juwel Bioflow Mini;
- neon Aquarelle 15w;
- priza programabila;
- incalzitor Juwel 50W
- pompa (manuala) curatare substrat.
Acvariul se ridica din Ploiesti.
Poate cineva sa ma ajute cu un sfat sau un contact pentru a putea taia o “bucatica” de roca/lava vulcanica cu dimensiuni aproximative 50x25x35 cm?
Locuiesc in Bucuresti si am cautat rezolvarea problemei la cateva firme care se ocupa de prelucrarea pietrei naturale...rezultat dezamagitor...
As vrea sa o tai nu sa o sparg.
Va multumesc!
Salutare tuturor,
Numele meu este Viorel, locuiesc in Bucuresti si am achizitionat de curand pentru a reinvia o pasiune mai veche, un
Set complet acvariu Aquapro80
-dimensiuni : 80x35x45
-grosime geam 6 mm, termostat Jager 50W
-acoperire si iluminare 2x18W
-filtru intern Eheim Aquaball 2208
-pachet Tetra start
-substrat pietris 2-4 mm
Deocamdata ma confrunt cu o prima problema…sunt sigur ca vor mai urma si altele
Nu am gasit pe nimeni care sa ma ajute sa tai o “bucatica” de roca/lava vulcanica cu dimensiuni aproximative 50x25x35 cm
Va cer ajutorul si va multumesc cu anticipatie.
Sa auzim numai de bine!
Buna. Exact asa am inceput si eu, doar ca mie mi s-au recomandat carasi intr-un astfel de acvariu, bineinteles, cei de la petshop pentru ca asa mergem toti, vrem sa ne cumparam vietuitoare fara sa ne interesam "cu ce se mananca". Sincer, la inceput a fost foarte ok pentru ca nu stiam nimic despre asta, si aici ma refer la boli. Intr-un acvariu asa mic, e foarte greu crede-ma. In primul rand, problema principala este ca apa se murdareste extrem de repede, iar de ciclat nici nu cred ca se pune problema. Schimburile de apa trebuie facute extrem de dese in cantitati mici pentru a ajuta la pastrarea corect a chimiei apei. Carasii mei au rezistat, am avut mare noroc, dar din greseala am crapat sticla si a trebuit sa-mi cumpar alt acvariu. Am ales unul de 54 l pentru cei doi carasi (stiu ca nu este destul si imi pare rau pentru ca unui caras ii trebuie minim 50l).
Acum e mai usor, schimb 15 l odata pe saptamana, desi nu este suficient, ar trebui de 2 ori la pestii care ii am, dar trebuie sa ma conformez pentru ca nu mai pot renunta la carasi. Am avut si am inca probleme cu ei, dar incerc sa fie ok. Nici eu nu am bagat foarte multi bani in plante, dar daca nu-ti permite buzunarul, mai bine cauta la donatii decat sa pui de plastic, cele de plastic arata urat, parerea mea si cele naturale ajuta si la oxigenare cat de cat, iar ele ofera un mediu apropiat pentru pesti.
In al doilea rand, daca esti entuziasmat de acest hobby ar trebui sa iti pese de pestii care ii mai ai, ofera-le o noua locuinta incapatoare si o sa iti fie mai usor de intretinut!
Multa bafta si sa auzim de bine !
Daca totusi nu vrei sa renunti la acest acvariu de curant, arata destul de bine pentru un incepator, asa arata si al meu la inceput. Ai putea sa mai pui plante si un fundal negru sau albastru inchis pe spatele acvariului. Si in legatura cu mancarea, sa nu le dai foarte mult ca sa nu ramana si sa dauneze apei.
am inteles, de cateva minute m-am uitat atent si rana pare ca se "astupa". urmeaza sa vedem ce se petrece urmatoarele zile .
multumesc mult pt sfaturi
mie una imi place cum arata , in legatura cu fundalul ar trebui sa-l schimbi, la fel si pestii trebuie "aranjati" cum trebuie.
oricum bafta !
intradevar am lipsit am fost plecata in vacanta si l-am lasat pe tata sa le dea de mancare deci nu a fost schimbata apa in jur de 2 saptamani, atunci i-a aparut "buba" respectiva. o sa incerc sa fac azi inca o poza. oricum mersi!
nu cred ca este fungus, adica nici nu stiu exact cum arata..
m-am uitat pe net la google images dar nu seamana, ce ma sfatuiesti sa fac in cazul asta?
Nu are nimeni femele de vanzare de otopharynx lithobates?
ok eu sper sa fie ok, mi se pare cam mare concentratia de sare pentru carasi. o sa mai schimb 10 l maine sa nu fie asa mare. oricum ms pentru sfaturi, parca rana s-a albit nu mai e asa rosie.
am pus 25 de l la decantat si astept pana maine sa o pot schimba. am o intrebare, sa scot azi apa din acvariu si sa dizolv sare sau sa fac asta maine cand schimb 50% din apa ?
oricum multumesc pt sfaturi!
cel mic 190 lei
synodontys eupterus - 10 lei
ma numesc gabriel,sunt din ramnicu valcea,am 35 ani si pt ca m-am mutat de curand in apartamentul propriu si pt ca am si un baietel de 2,5 ani am zis ca e timpul pt un acvariu
de curand am luat un acvariu cu dimensiunile 100 cm-40 cm-45 cm utilat cu filtru extern,icalzitor,termometru,capac original cu doua neoane.....mi s-a dat si 8 ciclide cred eu mature,care chiar daca sunt frumoase nu sunt cea ce vreau eu...pt ca imi doresc un acvariu cu foarte multe plante,buturugi si ceva pietre care sa ii ofere un decor deosebit...
de acea va rog pe cei care va pricepeti si mai ales care detineti plante,buturugi,pesti sa ma ajutati in doua feluri...odata sa imi vindeti la preturi rezonabile cea ce imi doresc si a doua oara sa imi dati sfaturi pt pasii de urmat ca sa ajung la un acvariu de vis...
mentionez ca in perioada 1999-2003 am detinut acvarii cam la aceasi marime,in care aveam plante si pesti,chiar si melci si ca ma descucam binisor....doar ca de atunci vad ca s-au schimbat multe,totul a evoluat si chiar daca mi se parea ca ma descurcam,niciodata nu am ajuns sa am un acvariu cu plante cum vad in pozele de aici,gazon sau plante mici in fata si plante mari in spate...
va multumesc anticipat si va astept cu comentarii...
am uitat sa va spun ca vreau sa dau aceste ciclide unui iubitor de acesti pesti.....nu vreau bani,ci o buturuga frumoasa sau plante sa imi populez acvariul si pesti
vreau sa dau 8 ciclide africane mature la schimb cu buturuga faina sau plante acvariu sau ingrasamnat plante....nr tel 0744328358
urmariti ultimul post
ofer spre vanzare urmatoarele:
VANDUT - 4l inele ceramice pt filtrare mecanica (folosite ~ 2 luni) - 10lei litru
VANDUT - 1l bioballs - 15 lei
1 neon SunGlo T8, 18W, 60cm folosit 3 saptamani - 15lei
1 neon submersibil, albastru, 8W, 35cm, nefolosit - 25 lei
1 pompa de aer AquaEl AP 100, nefolosita - 30lei
VANDUT - 1 filtru intern AquaEl UNI Filter 1000UV 1000l/h - folosit ~6luni - 100lei
frunze uscate de migdal indian de 10-14cm lungime - 2lei/buc
pt contact: 0733 91 21 81 sau PM sau maxtry80 on yahoo
livrarea se face in zona rond Baba Novac (5 min. de metroul Dristor 2)
ofer spre vanzare urmatoarele:
acvariu 20L - Hailea F20 - 150 lei
2 filtre interne - Hailea HL-BT200 - 20 lei
1 filtru intern - Aquael Fan Mikro (fara mediu filtrant) - 40 lei
incalzitor - Fluval Tronic 50w
incalzitor - Aquael Easyheater 25w - 60 lei
1 neon submersibil, albastru, 8W, 35cm, nefolosit - 25 lei
1 pompa de aer AquaEl AP 100, nefolosita - 30lei
frunze uscate de migdal indian de 10-14cm lungime - 2lei/buc
~5L JBL Manado, folosit - 15lei
curatator substrat Tetratec - 25 lei
curatator substrat (nu stiu ce firma e) - 25 lei
pt contact: 0733 91 21 81 sau PM sau maxtry80 on yahoo
livrarea se face in zona rond Baba Novac (5 min. de metroul Dristor 2)
Test
Vand urmatoarele : :sok
-electrovava OZ made in Italy , fara defecte - 130 lei
- numarator bule ,supapa de siguranta , reactor CO2 SERA(http://www.aquariumshop.ro/article/sera-co2-reactor.html)- 70 lei
Adaugare :
In cadrul anunturilor de la rubricile tranzactii (schimburi, donatii, cumparari, vinzari), fiecare membru are dreptul de a posta un singur anunt care sa cuprinda toate informatiile necesare unei bune desfasurari a activitatii pe care o intreprinde.
Este interzisa Up-datarea anunturilor de la rubricile tranzactii (schimburi, donatii, cumparari, vinzari), mai des decit o data pe zi, exceptie facind cazurile in care apar informatii noi si esentiale.
In momentul in care anuntul nu mai este de actualitate si trebuie inchis, pentru a ne ajuta, va rog sa editati titlul anuntului si sa scrieti : INCHIS.
ce plante inalte imi recomandati pentru partea din spate/fundal?
acvariul meu cu ciclide!
Buna
sunt nou pe forum si as dori sa va prezint acvariul meu:
Este un Eheim de 240l brut dotat cu incalzitor Aquael, un filtru de JBL 1500 Cristal Profi si un filtru Resul 1200l. Am neoane JBL solar si natur (daca nu ma insel). Decorul este format din pietre artificiale Ekol taiate in jumatate, iar nisipul este le la Hornbach. Plantele nu stiu exact ce specie sunt insa se preteaza excelent la africani. Sunt singurele care au scapat.
Momentan este populat cu 6 Caeruleus relativ mari cca 12 cm, 4 Melanochromis Auratus (1 mascul mare si trei femele tinere), 3 Red Zebra (1 mascul si 2 femele) 3 Ancistrusi de vreo 5 cm si 8 Jack Dempsey pui cca 3-4 cm.
Pana sa ma apostrofati vreau sa va spun ca e o situatie provizorie si ca africanii vor pleca treptat pe masura ce cresc americanii.
Intentionez sa transform acvariul pentru americani urmand sa fac un upgrade al un acvariu cat o sa pot de mare
Fac asta dupa ce cativa ani am tinut africani si sincer m-am cam plictisit de ei . La um moment dat aveam deja vreo 40 de bucati si in majoritatea timpului erau ascunsi pe sub pietre. Ma uitam la acvariu si nu vedeam nici un peste. Situatia se schimba doar la masa cand nu stiau cum sa mai iasa in fata. Odata satui nu ii mai vedeai. :scry
Legat de Jack Dempsey (multumesc Albinik :noroc ) sunt incantat peste masura de ei. Parca nu vor decat sa interactioneze cu tine. Sunt ca niste catelusi care vor sa te vada si sa se joace cu tine non stop. Cum ma apropii de geam vin aproape bucurosi (chiar si cand sunt satuli). Stiu ca au nevoie de mult mai mult spatiu pe care am de gand sa il ofer cat de curand posibil. As vrea sa ii tin in grup si eventual daca gasesc sa iau si vreo 2-3 Electric Blue.
Sper ca va place si astept parerile voastre.
:acv sal cat ma costa un decor ca cel din postul 48,Greutate: 70
Volum: 620 litri
Dimensiune: 180 x 48 x 72 cm
Eu am puii de guppy nou nascuti. I-am gasit azi - dimmineata . In acvariu mai am : xipho, molly , sanitari. Din neatentie, n-am reusit sa pun maternitatea la timp si pesti stau acum prin acvariu. De dimineata pana la ora 4, adica acum, puii de pesti nu au fost mancati... Sa-i pun in maternitate??
poze cu ei momentan :acv :bf :crap :of :stupid
Dragi colegi, am facut astazi o bomba CO2 cu gelatina, in decurs de 30 ' am inceput sa vad in numaratorul de bule cam 1 bula la 2 secunde, dar nu vad sa urce CO2 in acvariu.
Mentionez ca numaratorul de bule este facut dintr-o sticla ce 0,5 l incarcata pe jumatate cu apa.
Cam in cat timp am CO2 in acvariu?
Da mai Oameni buni eu inteleg ce spuneti voi dar eu folosesc sticle mai mici si ma gandesc ca se dizolva mai greu 400 de grame de zahar in 3oo de mililitri de apa.
O sa pun si eu poze cu ce a iesit dar ... tot butelia pare mai sfanta desi e de cateva sute de ori mai scumpa fata de o punga de zahar; desigur asta din auzite doar!
Adaugare :
In cadrul anunturilor de la rubricile tranzactii (schimburi, donatii, cumparari, vinzari), fiecare membru are dreptul de a posta un singur anunt care sa cuprinda toate informatiile necesare unei bune desfasurari a activitatii pe care o intreprinde.
Este interzisa Up-datarea anunturilor de la rubricile tranzactii (schimburi, donatii, cumparari, vinzari), mai des decit o data pe zi, exceptie facind cazurile in care apar informatii noi si esentiale.
In momentul in care anuntul nu mai este de actualitate si trebuie inchis, pentru a ne ajuta, va rog sa editati titlul anuntului si sa scrieti : INCHIS.
Adaugare :
La prima abatere, utilizatorul va fi ''Atentionat".
La a-2-a abatere, va fi ''Avertizat''.
La a-3-a abatere este ''OUT''.