Subiect: Un inceput prostesc
Salut. Numele meu este Istriteanu Alexandru si am 21 de ani. De mic mi`am dorit sa am un acvariu al meu, insa am ezitat mai mereu. In urma cu ~ o luna de zile am intrat intr`un pet shop si era oferta la un Betta cu un bol. M`am tot uitat si am decis sa achizitionez oo cutie de transport din plastic in care sa pun pestisorul, 1kg de pietris alb si o planta natural Elodea Canadensis. Fericit am mers acasa si l`am pus pe birou. Precizez ca stau la camin, iar la acea data, caldura era inexistenta. A doua zi m`am trezit cu constiinta incarcata si am mers sa cumpar un termometru sa vad exact cate grade are apa. Din pacate apa avea doar 21 de grade. Nu am gasit la acel moment un incalzitor si m`am decisa sa ii iau o pompa de aer si o piatra. Le`am pus in cutiuta si am vazut ca ii era bine. Schimbam in fiecare seara cam 1 litru de apa. La cateva zile am reusit sa cumpar un incalzitor Aqua One de 55W. L`am pus in cutiuta si era foarte vioi dupa aceea. Acum imi doream un acvariu mai maricel. Cutiuta era provizorie. La o saptamana si jumatate dupa ce am cumparat pestisorul am luat si primul acvariu adevarat:D. Un acvariu facut de cineva. 40L*30l*30h. 30 de litri de apa incapeau in el. Am cumparat de pe forum un filtru Tetra tech Easy Crystal 300, 6 kg de pietris si am dat drumul la acvariu intr`o seara. Doamna de la pet shop mi`a spus ca Betta sunt foarte rezistenti si apa nu ar trebuii sa fie ciclata neaaparat. In seara respectiva, m`am decis sa nu pun pestisorul in acvariu, ci sa il las in cutiuta. Si acum regret acea decizie pentru ca a doua zi dimineata, pestisorul m`a parasit ....Asa a fost sa fie...Am trecut peste. Acvariul a mers cateva zile fara pesti. Primi pestisori au fost 2 ancistrusi de 3cm. Dupa am primit o donatie de 9 Molly care mi`au fatat a doua zi 2 puiuti, si 3 Botia almorhae cumparati din pet shop. Eram foarte fericit. Pestisorii se alergau toata ziua, mancau, era perfect. Am uitat sa precizez solutiile folosite pt apa. Metifish si Sera aquatan. Mancare am cumparat hrana pt discusi, bobite rosii si de curand am daphnia, hrana uscata. Am luat si verde de malachit la recomandarea unui amic. La acvariul de 30 de litri am schimbat 5 litri de apa pe saptamana. Intr`o seara mi`a venit ideea sa imi fac un acvariu mai mare plantat si cu cativa pestisori. Am vandut sticla si cu o investitie minima mi`am achizitionat de la un alt crescator de pestisori, un acvariu 60*40*40 de 88 de litri, cu sticla de 6mm. Sunt foarte incantat de acesta. Este foarte mare. Bun. Acum au aparut problemele de incepator
). L`am adus acasa, l`am curatat si am pus 20 de ltri din vechiul acvariu. Substratul a ramas tot cei 6kg de pietris, cateva fire de Bacopa, Elodea Canadensi, Rotala Rotundifolia, incalzitorul de 55w, piatra de aer si bine inteles filtrul tetra, care are un debit de 300l\h si este recomandat pentru 40-60l de apa... Am pus 80 de litri de apa si am lasat incalzitorul sa isi faca treaba. Dupa 2 ore apa avea doar 23 de grade. Am luat decizia de a pastra doar 40 de litri de apa. Intr`o jumatate de ora apa a ajus la 26 de grade, am pus verdele de malachit si solutia de la serra, am lasat inca o jumatate de ora sa mearga doar incalzitorul si pompa de aer, dupa care am dat drumul la filtru si am pus pestisorii in noul acvariu. Sunt activi. Asta am observat eu. Acum am sa atasez cateva poze cu vechiul acvariu si cu noul acvariu. Va rog mult, din putinul timp si pretios pe care il aveti, daca ati putea da un sfat, as fi recunoscator. Puteti sa ma si criticati. E omeneste a gresii. Nu vreau sa las impresia ca acesti pestisori sunt cobaii mei. Dincontra. Imi doresc un acvariu curat si verde. Chiar foarte verde... Va multumesc pentru timpul acordat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VDNFiG51Xm4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=97od2lSESyQ&feature=youtu.be[/youtube]