81 Editat de MariusMinu (2012-01-08 02:45)

Re: Acvariul meu

Au aparut plante noi la mine in acvariu:
Micranthemum umbrosum
Najas guadalupensis
Proserpinaca palustris
Rotala vietnam
Didiplis diandra
Rotala rotundifolia
Hemianthus micranthemoides
Limnofila aromatica
Astept sa vad cum evolueaza. :-

Am luat si un sac de vata de perlon. Sper sa imi ajunga vreo doua saptamani lol

82 Editat de MariusMinu (2012-01-14 23:00)

Cateva poze proaspete .Am schimbat si neonul t 8 ca cel vechi il aveam de 7 luni jumate si o cam dadea in alge , problema ca aici in Giurgiu n-am gasit decat de120 cm si 36 w . :stupid

marius pune si o poza per total .. sunt curios sa vad cum a evoluat la tine HC cuba smile  multumesc!

Evolutia hc

ai noroc sa nu ai SAE in acvariu ca te chinuiai putin.. pe mine m-au disperat mai ales PAVULA mi-au scoso din radacini de N ori

Am un sae si un barbus titeia dar nu prea se ating , la tine in ce stadiu este hc ?

87 Editat de dinescu tiberius (2012-01-15 06:40)

la mine s-au format buchete mai mari.. ce a fost mic le-au scos din radacini... sae si cory...vad ca arata destuld e bine.. poate o sa fie o diferenta cu noua fertilizare de la cristi ionescu..... ce nu imi place cum arata e moss-ul ( christmas).. il am cam de o saptamana si eu putin albicios asa...in rest la celelalte plante le merge de minune. mai ales la "rotala vietnam" care din poze nu prea imi placea.. mi se pare superba planta!

88 Editat de MariusMinu (2012-01-16 15:22)

Am luat si eu rotala vietnam, despre moss l-am avut si eu in trecut nu am patit niciodata problema asta si eram praf cu toate ,practic cristmas moss era singura planta care mergea , dar se umplea de alge (hair algae) .Problema moss-ului poate fi de la carenta de azot sau lumina in exces , cred eu , dar nu sunt sigur . P.S. eu aveam vreo 7 cory si la prima mea incercare cu hc au scos-o de fiecare data , pana mi-am dat seama ca trebuie sa renunt la ei  .

Pun si eu o poza cu rotala vietnam , planta o am de curand si sper sa evolueze in continuare in acelasi fel . :pls . Ca asezare am plantat-o in partea de mijloc a acvariului pentru a primi maxim de lumina si a creea contrast cu celelalte plante  :fok

90

Daca ajuta cu ceva, planta asta s-a descurcat destul de bine la mine. In conditiile in care altele stau foarte prost.

Nu pare sa fie pretentioasa si daca ii dai si macro o ia razna chiar si in cei 0.3W/L cat ii ofer eu acum.

91 Editat de dinescu tiberius (2012-01-16 18:09)

la 0.3w poate ca doar creste dar nu va fi la fel de colorata

92

A mea are tenta siclam sub frunze. Pe deasupra e un verde deschis.

93 Editat de dinescu tiberius (2012-01-16 19:10)

La un iluminat moderat va duce la o colorare in verde iar tulpina in cea mai mare parte va fi rosie, în timp ce iluminatul intens va ajuta o coloratie mult mai spectaculoasa in nunate de roz  auriu

La mine creste spre roz , o am doar de o saptamana , in momentul in care am plantat-o parca era un pic mai verde si am fost un pic dezamagit pentru ca mie imi place cum este acum , dar abia peste o luna pot sa spun daca planta creste bine cu apa din acvariul meu .Daniel , ma bucura vestea pe care mi-o dai , inseamna ca planta nu e chiar asa de grea .Tiberius tu ai mai multi watti pe litru si totusi din poze pare un pic mai verde sau ma insel eu ?. asta ma duce cu gandul ca nu numai lumina influenteza culoarea plantei , am gasit niste comentarii pe la straini destul de interesante pe aceasta tema .

uite ce culoare are la mine. desi planta este foarte noua in acvariu .. nu cred ca are 10 zile si deja este dubla fata de cand am luat-o

inca una.. scz le-am pus pe rand

Planta arata super bine , a crescut foarte repede , la cat tii Fe?

sincer cu testele nu prea stau bine....as vrea sa iau un test permanent pentru ph.. am unul de la jbl 3.0-10 dar e praf testul sincer... si pentru Fe nu am nimic.. ce imi recomanzi?

eu folosesc de la jbl pentru ca pe astea le-am gasit in primul magazin din Bucuresti ,practic drumul a dublat pretul  :stupid , dar am vazut ca se gasesc rezerve de reactiv care sunt ceva mai ieftine .

100

Mai pun o poza cu Rotala vietnam , planta creste deocamdata destul de bine cu toate ca m-am cam jucat cu fertilizarea .