Re: Experiment 300L plantat

Si mie imi place Blyxa  :fok principala ei calitate este ca o plantezi si uiti de ea, nu are nevoie de mare ingrijire plus de asta este bine cotata si arata bine ca planta de apa big_smile big_smile ea normal se gaseste in orezarii unde este multa umezeala, zone mlastinoase etc.

82

Re: Experiment 300L plantat

Ceva poze inainte de marea tunsoare/donatie.

Re: Experiment 300L plantat

Frumoase poze Daniel  :fok Imi place cum a crescut HM in acvariul tau, la mine nu a crescut mai deloc. Sa fi fost din cauza duritatii prea mici (GH < 7 )? Cam ce parametri ai la apa acum ?

84

Re: Experiment 300L plantat

N-am mai masurat apa din primavara cand aveam doua plante si substratul  :fbr

Nu incerci si tu ceva? Elimina pauza aia din programul de iluminare. Stiu ca suna ciudat dar eu nu am pauza in program si coafura rezista smile

Mai e si chestie de CO2. In asta mare cam bag ceva, in cel de 60L nu bag decat easycarbo si ritmul de crestere e injumatatit, si lumina e mai putina ce-i drept.

Re: Experiment 300L plantat

Deci co2 era la 30 ppm, puneam si easy carbo, lumina suficienta, fertilizare la fel dar planta nu a facut nici macar o frunza in acvariul meu, dupa o luna si ceva s-a dezintegrat. Poate a suferit la transport ca era cam frig cand am luat-o. Mai incerc poate ii dau de cap. Daca elimin pauza nu pot sa ma mai bucur seara de priveliste. big_smile

86

Re: Experiment 300L plantat

Nu stiu ce sa zic. Eu am planta asta in cel de 60L si nu creste prea repede in lumina putina sau medie dar nici nu da inapoi. Stagneaza.

In cel mare am pus 2-3 poturi luate din HB de ce credeam ca e HC cuba. Eticheta preciza Hemianthus Callitrichoides iar ca aspect arata identic cu var. Cuba. doar ca la mine din 3 poturi s-a facut monstrul de acum si sa dovedit a nu fi nici macar Callitrichoides nu mai zic de Cuba smile

87

Re: Experiment 300L plantat

Foarte frumos  :apl

88

Re: Experiment 300L plantat

Experimentul continua,

Din cauza ca HM e prea invaziv si greu de tinut sub control am decis sa fac gazon amestecat.

Asa ca in fata am realizat urmatorul aranjament:

Alternanthera mini
Pogostemon Helferi ciufulit (a se citi jalnic)
Marsilea Hirsuta
Ammania Bonsai pe ici, pe colo
Lilaeopsis

E cam golas dar cred ca se va inghesui repede. Poze, urmeaza.

89

Re: Experiment 300L plantat

Si pozele

90

Re: Experiment 300L plantat

Au mai aparut in experiment cateva plante noi.

Rotala Macrandra sp. green
Ammania Gracilis
Lindernia Rotundifolia Variegated
Ludwigia arcuata
Ludwigia Cuba
Ludwigia Senegalensis

Acum sa vedem care rezista si care nu  :melc

91

Re: Experiment 300L plantat

Arata ca de Jurassic asa, imi place big_smile

92

Re: Experiment 300L plantat

Inca trebuie sa jonglez cu lumina ca multe din ele nu merg cum trebe. Culmea, cele mai fitoase duduie.

Cristi Ionescu m-a blagoslovit cu niste Tonina Fluviatilis, Belem si Manau cat si Eriocaulon Setaceum care deja l-am tufarit. E in dreapta si ma astept ca intr-o luna, maxim, sa scoata capul din desis. Ammania Bonsai tinde sa devina invaziva si ea. A trebuit s-o sparg in bucati ca ajungea la suprafata.

Limnophila Aromatica, insa, a ineput sa se topeasca de la varf cu toate ca are pui. Blyxa si Stauroginele stagneaza. Azi am mai luat niste Rotala Vietnam ca si pe aia am cam pierdut-o. Pogostemon Helferi si HC cuba sunt nemesisul meu mai nou  :frog

93

Re: Experiment 300L plantat

Dupa o vizita prin Pangeea am plecat cu niste plante mai deosebite. Vor urma pozele imediat ce pun si plantutele la apa.

Tonin mi-a mai dat niste Helferi sa-l chinui un pic. In curand o sa pun logouri ca la curse. "Sponzorizat de Tonin"  :noroc

94

Re: Experiment 300L plantat

De data asta trebuie sa le mearga bine la ce conditii le oferi,doar ca si la mine cred ca temperatura creeaza ceva probleme.

95

Re: Experiment 300L plantat

Nu stiu ce sa zic, plimbarea prin Pangeea mi-a confirmat ca se poate sa ai
plante FOARTE diferite in acelasi bazin. Cu toate ca nici acolo nu am vazut Helferi prea mult sau viguros. Am vazut ce la tine ar fi muguri.

Maine incepe munca de cercetare. Masuratori de apa, schimbari la cum se misca apa prin bazin. Se pare ca la mine apa mai mult sta.

96

Re: Experiment 300L plantat

Si poze.

Cinereum e noua provocare alaturi de alte plante considerate de mine "speciale". Tufa de Rotala Macrandra green vad ca se simte bine iar Rotala pearl a dat pui. Am mai adaugat cateva noutati.

97 Editat de MariusMinu (2012-07-22 03:06)

Re: Experiment 300L plantat

Frumoase poze Daniel  :fok
Hai ca o sa iau si eu Pogostemon helferi sa vad daca ii dau de cap. La duritate vad ca se incadreaza cu ce am acum in bazin, merge pana la 30 gh.

98 Editat de danielt (2012-07-22 03:11)

Re: Experiment 300L plantat

Mariuse, am cosmaruri cu plantuta asta. Nu am gasit informatii despre ce trebuie sa-i faci, unde s-o gadili, sa-i mearga bine. Mai toti zic ca-i usoara. Sa-mi zica si mie cineva de ce cresc Toninele la mine dar asta se macina.

O sa-l ghicesc eu pana la urma. Un zvon ar fi ca-i place in curent de apa mai puternic. Ii dau din ala ca am cu ce si vad cum evolueaza treaba.

LE: Helferiul din poze e crescut de Tonin. Sa nu creada careva ca-i d-al meu si sa se intrebe de ce ma plang tongue

Re: Experiment 300L plantat

Posibil sa ai duritatea prea mica, toninele cresc bine in apa mai moale, iar helferi probabil vrea apa ceva mai dura, undeva la 10-15 gh. E doar o presupunere care porneste de la faptul ca atunci cand aveam duritatea sub 7 am pierdut rotalele, HM, marsilea hirsuta si alte cateva plante care cresc in apa ceva mai dura, in schimb didiplisul si alternanthera cresteau foarte repede. Vreau sa fac comanda iar de plantele care le-am pierdut atunci ca acum am apa mai dura si sa stiu daca le-am pierdut din cauza ca gh a fost prea mic, in felul asta mai lamuresc un capitol care este sub semnul intrebarii.

100

Re: Experiment 300L plantat

Eh nu, plantele mele te contrazic smile

Marsilea creste ca nebuna. Rotala Macrandra creste, Rotala Pearl creste. Vietnam-ul care l-am pus recent merge si el.

gH-ul nu l-am masurat. kH-ul, in schimb, l-am crescut desi nu stiam cat e acum controller-ul nu se mai joaca Mario cu butelia. Merge constant dupa ce am mai pus niste bicarbonat in urma sfaturilor lui Stelian (vastelian pe aici).

Se vede si in poze cum merg Rotalele dealtfel.