421

Re: Acvariul meu

Multumesc de aprecieri si incurajari  ^:)^

Daniel valoarea kh o stiu aproximativ de la testul 6:1 patratelul este albastru aproape complet mai are un pic de verde inchis, eu am zis kh -18 ca stiu de la Timi, el folosea testul pe picaturi si atat era la el la robinet.

Adrian sper sa reusesc sa le mentin in forma in care le-am primit de la tine. :fok

422

Re: Acvariul meu

Eu sper chiar sa le ridici la un standard si mai bun fata de cum le-ai primit de la mine wink Succes !

423

Re: Acvariul meu

Marius, se pare ca Althernantera nu e deranjata de apa dura. Eu am fost plecat doua saptamani si am gasit dezastru. Doar Althernantera Reineckii si Mini merg bine la un kH de 11-12 si gH de peste 20!!!

424

Re: Acvariul meu

Multumesc Adrian dar hai sa fim realisti. As vrea eu sa arate mai bine, dar totusi...mai e mult pana departe. :noroc

Daniel si la mine creste alternanthera.
De ce ai duritatea asa mare ?

425

Re: Acvariul meu

Pai din cauza ca n-am masurat gH si kH inainte sa plec. Oricum imi trebuia apa osmozata ca sa fac ceva vizibil. Am facut un schimb de apa de aproximativ 30% si cam atat.

Am scris in jurnal la mine mai pe larg.

426

Re: Acvariul meu

Am vazut, mutam acolo discutia  :noroc

427

Re: Acvariul meu

danielt A scris:

Marius, se pare ca Althernantera nu e deranjata de apa dura.

Asa este dar cred ca de la 20 gh in sus se cam opreste din crestere. La mine creste multumitor, deja sunt 3 luni de cand am apa asta mai dura.
Astazi am facut o proba sa vad cam care este maxim de co2 pe care pot sa-l bag si am marit la 4 bps,(doua in reactorul extern si doua in difuzorul DIY) valul facut de filtru aproape zero. Cam dupa o jumatate de ora crevetii (in special masculii) au inceput sa dea ture prin acvariu. Imediat am marit valul facut de filtru si am saltat difuzorul de co2. Acum crevetii s-au mai linistit, las valul mai marisor pana scade co2 la 3 bps. De mult vream sa fac treaba asta dar nu am avut timp, trebuia sa stau langa acvariu sa vad ce se intampla.  Indicatorul de co2 nu a avut reactie, se misca destul de lent, arata tot undeva la 30 ppm. Am facut repede si un test ph- 7,2, kh-18 se pare ca sub aceste valori nu pot sa cobor decat daca omor crevetii. :stupid
Partea buna este ca majoritatea plantelor care le am in bazin cresc, este adevarat mai incet.O sa revin si cu o lista cu aceste plante.

428

Re: Acvariul meu

Imi place Althernantera big_smile

429

Re: Acvariul meu

Astept sa creasca mai inalta ca acum este cam micuta  smile

430

Re: Acvariul meu

Plantele sunt pe drumul cel bun, urmeaza sa cumpar ceva pesti dar inca nu sunt hotarat, vreau sa fie cat mai compatibili cu crevetii.

431

Re: Acvariul meu

Incepe sa prinda o forma  :fok
Eu am in acvariul cu creveti rodostomus si neoni si totul este ok, iti recomand arata foarte bine.

432

Re: Acvariul meu

Multumesc ! Neoni am mai avut si erau destul de pasnici fata de crevetii maturi.
Acum nu stiu daca sa iau tot neoni, pentru ca in acelasi timp ma gandesc la guppy, numai masculi, vreo 7 la numar.

433

Re: Acvariul meu

Am si cativa masculi guppy (femelele le-am dat ca m-au innebunit cati pui au facut) si nu au nici o problema cu crevetii, asa ca nu este o alegere gresita ... totul depinde si de gustul tau.

434

Re: Acvariul meu

Foarte frumos.........felicitari  :apl

435

Re: Acvariul meu

Si eu am guppi ....par a nu deranja crevetii. Femelele sunt mai agitate la mancare  si fura mancarea crevetilor. In rest totul este ok in ceea ce priveste adultii.
Iti dai seama ca puii vor fi priviti ca o sursa de hrana. Dar daca au unde se ascunde o sa ai si ceva populatie in crestere.
O alta alegere ar fi boraras brigittae , boraras urophthalmoides,pseudomugil gertrudae(am avut cele 3 specii si sunt foarte frumosi) , microrasbora galaxy plus alte specii care nu depasesc dimeniunea de 3-3,5cm.

436

Re: Acvariul meu

microrasbora galaxy se simt foarte atrasi de tot ce este mic si misca pe jos, respectiv pui de creveti si la randul lor crevetii sunt foarte atrasi de icre. Astefel nu stiu daca vei reusi inmultirea lor.

437

Re: Acvariul meu

petre79 A scris:

Foarte frumos.........felicitari  :apl

Multumesc  ^:)^ Inca este in formare sper sa reusesc ceva interesant si cu apa de la robinet.

Referitor la pesti microrasbora cu creveti am avut si pestii erau foarte interesati de tot ce misca prin plantele de gazon, mancau puii de creveti...deci nu mai vreau, acum mai am un pui de MG de 1,5cm dar o sa-l dau in curand. Este posibil sa iau guppy inca nu sunt hotarat. Mersi pentru sfaturi!

438

Re: Acvariul meu

Revin cu actualizarea listei de plante : Rotala rotundifolia, Ludvigia peruensis, Valisneria spiralis, Staurogine repens, Bacopa caroliniana, Alternanthera lilacina, Hemianthus micrantemoides, Pogostemon helferi, Marsilea hirsuta, Blyxa japonica, Heternthera zosterifolia, Bacopa monnieri, Cerapthera talitricoides, Rotala macrandra si foarte putin din hc si eleocharis parvula, pe astea nu prea reusesc sa le pornesc probabil din cauza duritatii.
Am 20 de litri de manado pe care l-am pus in galeti cu apa, deja este de vreo 10 zile (schimb apa la cateva zile). Inainte l-am spalat in mai multe ape. Tot aman momentul in care sa-l pun in acvariu ca nu stiu sigur daca ridica sau nu GH, apa de la robinet este la limita testului 6:1 apoximativ GH-20 si nu vreau sa pierd plantele. Cred ca o sa cumpar apa distilata si pun peste substratul din galeti si dupa o saptamana fac testul de GH.
Vreau sa mai iau cateva plante: rotala vietnam, rotala sp green, tonina belem, ludvigia rubin.

439

Re: Acvariul meu

Ce-ti mai merge ... Felicitari !

440

Re: Acvariul meu

Multumesc Adrian  ^:)^ Tot timpul am fugit de apa de la robinet de frica duritatii mari, acum o folosesc fara retinere... mi-am depasit frica  lol