101 Editat de allexya (2010-02-18 18:35)

Re: excremente ciudate

nu stiu ce are tetrazona mea, respira foarte foarte repede. era un peste foarte calm si linistit de aia m-a surprins acum sa il vad asa chinuit sa respire.

Functioneaza si filtrul, si perdeaua de aer. O sa o scot sa o curat putin, poate daca sunt gauri infundate sa se desfunde sa mearga mai bine.

Later: am scos furtunul, pus in apa calda, spalat cu periuta dezinfectata inainte cu albastru de metil apoi am pus din nou in acvariu. Umblat la filtru, e la maxim. Sper sa fie ok, sa nu aiba probleme tetranoza sad

Ramirezul sta numai deasupra perdele de aer, langa furtun, ciuguleste bulele. Ma gandesc serios sa mai cumpar o pompa de aer.

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

102

Sa nu depaseasca temperatura 29 de grade...

Cu cat apa e mai calda cu atat e mai saraca in oxigen...
Eu cred ca de acolo disconfortul lor...

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

103 Editat de allexya (2010-02-18 20:59)

Offff a ajuns la 30 aproape, stau multi lipiti de perdeaua de apa. Vad ca ramane constanta la 30. Plantele deja dau semne de ofilire si pestii ciugulesc frunzele ca disperatii. Mai e doar o zi...

O sa ma duc sa le iau si niste mancare congelata sa le dau din a 5 zi.

Molly am impresia ca e mai dezumflat, arata bine. Pun o poza cu el
In schimb sanitarii continua sa aiba cozile despicate.
Mai atasez niste poze, tot i-am facut vedete deja.

http://i295.photobucket.com/albums/mm140/allexya21/P2180002.jpg
http://i295.photobucket.com/albums/mm140/allexya21/P2180003.jpg
http://i295.photobucket.com/albums/mm140/allexya21/P2180006.jpg

Take it from me
Under the sea....

104

Sa fie bacterii cele care determina despicare cozii sanitarilor? La alte specii din acvariu nu am vazut problema asta, tind sa cred ca au doar ei probleme caci restul sunt perfect sanatosi, fara puncte, fara despicaturi.

Take it from me
Under the sea....

105

Am mai zis eu pe undeva, treaba cu despicare inotatoarelor in general nu e neaparat boala, poate fii de vina si ph. E posibil sa nu fie ok pentru ei, si doar atat. Cu temeperatura, ce sa zic...eu cand faceam tratamente n`o cresteam asa mult, dar daca, colegii nostrii acvaristi zic ca asa e ok...cred ca saracii au trecut din zona temperata, la tropice...au costume de baie?!

Sper sa fie ok pana la urma...asteptam vesti

Etiamsi omnes, sed non ego.

106

Si mie imi pare ca Molly arata chiar mult mai bine...

O sa treac si ziua de maine cumva..
si eu cred ca si sanitarii se vor vindeca.. :lol

Keep the faith!
smile

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

107

lol la costume de baie nu m-am gandit, o sa le iau din alea cu buline lol Unii platesc un car de bani sa ajunga in Tenerife, ei ajung pe gratis big_smile

Saptamana asta va stabili fiecare ce are tongue

Si eu zic ca molly arata muult mai bine desi eu zic ca are diaree, nu constipatie lol  cand ma uit la el, e busy

Take it from me
Under the sea....

108

Daca e .. busy.. e bine! lol

109

Azi ataca ca un nebun o frunza, mai sa o infulece, mereu cu "trena" dupa el, mai bine ii dau un furazolidon saracu lol

Take it from me
Under the sea....

110

Le face bine sa manance .. salata din cand in cand... lol

111

e satioasa si are fibre tongue or sa iasa fooarte sifonate florile mele din povestea asta roll

Take it from me
Under the sea....

112

Lucia, tot ma tineam sa te intreb. tu ai carasei nu? ai si plante? daca da, cum se impaca plantele si caraseii?
Eu una as vrea daca e sa nu mai am pestii astia sa imi iau carasei dar stiam ca nimicesc plantele din acvariu. asa este?

Take it from me
Under the sea....

113

Da am plante.

Una e in varsta de 6 luni... smile echinodorus.. dar s-a suparat din cauza ca am 23 grade in acvariu, si i-ar place mai mult...
Ce am frumos e anubias, trei sortimente (care nu stiu cum se cheama) .. o sa fac o poza diseara..

Caraseii se impaca cu plantele care nu sunt gustoase... lol si care se ancoreaza bine in substrat, decor ce-o fi, fiindca ei sunt tare curiosi sa vada ce e dedesupt... sa vada radacinile cat au crescut...

Cabomba.... este yummy pt ei..
Eu le-o cumpar, doar ca sa mai pape din ea, ca si desert ... lol

Sunt foarte activi, tot timpul rearanjeaza pietrisul... lol fiindca probabil eu nu stiu sa-l pun cum le place lor...

114

Au spirit de arhitect si de botanist in ei lol plus ca iti dai seama, viata de peste, stai toata ziua si nu faci nimic, macar iti dezvolti latura creativa big_smile muti bolovaneii, sadesti plante, gradinaritul face bine la stres big_smile

Prietenul meu are 2 carasei marisori, nici ca ar avea cum sa se mareasca mai mult in acv de 30 l .. si tot vreau sa il conving sa mi-i dea mie si sa ii dau lui din ai mei dar la ce am eu pe acolo cred ca ar rade tot tongue

Take it from me
Under the sea....

115

Daca tii numai bunatati.... lol

Si noua ne pica bine cate o salatica racoritoare din cand in cand... Nu? lol

116

oo face bine la digestie lol

dar nu cred ca as putea sa renunt la puiutii mei, i-am botezat pe toti, le stiu comportamentul fiecaruia, cum sa ma despart de ei, chiar daca sunt multi tongue

Take it from me
Under the sea....

117

Eu zic sa nu te desparti de ei ...

Si noi oamenii mai locuim inghesuit... daca asa e situatia...

:/Oricum, va veni si vremea aceea cand va trebui sa te desparti de ei din cauze naturale...  hmm asa e viata...

118

Maine le fierb mazarica big_smile le-am luat si niste papica congelata, mai multe sortimente, abia astept sa le-o dau peste 3 zile.

La mazare pun sare iodata sau neiodata..?

Take it from me
Under the sea....

119

Uite o poza in care am facut-o acum...
Din pacate, ei azi sunt la ziua de post, si nu au lumina aprinsa... si atunci normal ca apare si blitz-ul...

Asta numai asa ca sa-ti faci o idee..

120

Dupa cum se vede, unde sunt eu... acolo si ei...
Si Jimmy cel cu bascuta de soimii patriei a si acoperit una dintre plante...

Niste milogi... daca le dadeam totusi ceva de mancare?... lol

Am facut poza, si am fugit de acolo ca mi se rupe inima..sa-i las flamanzi....
Dar, daca e inspre binele lor...