Scuze... dar iar au venit niste prieteni in vizita... 
La noi e ca la gara, ...
"sunteti acasa? Venim la voi..."
De fapt, de obicei la noi in fiecare seara vine cineva... 
Daca nu ai sare neiodata, nu pune...
Iei mazarea congelata... pui vasul cu apa sa fiarba, cand clocoteste pui boabele in ea...
Restul e ca si la gatitul mancarii pt noi, ... iei cu o lingura, testezi... cand ti se par boabele moi, adica strangi de ele si iese piureul, e Ok.
Atentie ca e calda.. 
Intr-un paharel de sticla, te apuci si pui miezul a.. vreo 12 bobite de mazare zic eu.. am numarat vreo 26 de pesti + 2 melci... eu zic ca nu e mult.. ca ai si sanitari.
Acum iti spun "un secret" pe care l-am descoperit si eu dupa indelungi batai de cap...
Miezul acela de mazare pus in pahar se clateste de cateva ori cu apa (altfel pudra aceea fina murdareste apa). Adica pui apa misti paharul ca sa agiti, arunci apa cu grija sa nu pierzi mult din continut... tot asa de cateva ori..
Desi, cred ca maine... la cat sunt de flamanzi... nu va fi nici o problema cu particulele fine..

La tine, ai noroc, ... ca tot se gaseste cineva sa o pape... 
Abia astept sa "vad" (citesc) maine cum s-au comportat...
O seara buna si numai bucurii...
A ! era sa uit,... cand te duci la tara undeva... opreste-te la magazinul satesc.. acolo au de obicei sare neiodata pt muraturi.
Nici eu nu gasesc sare neiodata in Oradea,.. am noroc, ca maica-mea s-a mutat la casa la 30 Km de oradea, si acolo gasesc...

In schimb de cate ori ma duc in Ungaria, cumpar... pe raft au vreo 4 -5 feluri de sare: iodata, neiodata, cu calciu, potasiu... etc.
Doamne, oare unde o sa ajungem cu tara asta?... sare sa n-avem...
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.