81

Re: Caras cu dropsy

In zona unde locuiesti tu, nu este si apa calda?
Daca este apa calda la robinet, potriveste-o sa fie la 21 de grade.
Daca folosesti Seachem Prime, este exceptional!
Nu are ce sa se intample rau, daca folosesti apa rece amestecata cu apa calda de la robinet.
Prime-ul este un declorinator foarte bun. (de fapt mai mult decat un simplu declorinator).

Daca ai facut tratament cu Furanol in acvariul lor, acvariul s-a deciclat oricum.
Antibioticul nu stie sa aleaga intre bacteriile bune, nitrificatoare, si cele care sunt rele si ii fac rau pestisorului.

Ar fi putin de munca sa speli tot, si sa-l reumpli cu apa, dar ... 60 de litri nu-s asa de multi.
Eu la acvariul 250 de litri schimb o data cca 70-80 de litri.

Si inteleg ca ai si toate cele necesare unei re-startari, adica ai si bacterii bune.

Acuma... depinde de tine, dar asa nu cred ca-si va reveni.
Practic apa in care sunt ei acum... e plina cu tot felul de chimicale....

Ramane la aprecierea ta.

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

82

Multumesc pt tot,

Dar eu stiam ca apa calda e apa menajera,nu este buna de baut...dar pt pesti...nu e tot la fel de toxica?
Nu vine cu aia rece.

83

Ce fel de filtru ai?Nu ma pricep eu f bine,dar am citit ca atunci cand pui trat in acvariu trebuie sa scoti filtrul biologic,acesta trebuie obligatoriu dupa tratamente ca sa absoarba medicamentele din apa.Ca sfat,incearca sa ai mereu apa la declorinat,macar 30l(jumatate din cantitatea necesara unui schimb total).Tine 3 bidoane mari fara capac la temp camerei.E mult mai bine decat direct de la robinet plus solutii.
Sa auzim de bine.

84

Nu ai pentru ce!

Ma gandesc ca daca noi ne spalam cu ea ... apa calda nu e foarte toxica.

Si apoi, de aceea folosim produsele de declorinare, si de primenire a apei cum este Seachem Prime sau Sera Aquatan, fiindca au rolul de a transforma apa de la robinet, in apa buna pentru pesti.
Daca citesti etichetele vei vedea, ca au rolul de a neutraliza clorul si cloramina, si metalele grele nocive pentru pesti. Plus, cam toate au cate un aport de vitamine pentru sustinerea sistemului imunitar al pestilor.

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

85

Lucia, recomanda-i tu colegului, se pare ca pe tine te asculta: sa scoata pestisorul din acvariu, sa-l puna intr-un vas cu apa (tot din acvariu), sa scoata absolut totul din acvariu, inclusiv substratul, sa curete cu dezinfectant acvariul, sa-l transforme astfel in acvariu spital (steril), sa repuna pestisorul in acvariul pregatit si sa execute tratamentul in conditiile astea. Altfel, acest topic va ajunge sa bata recordul ca numar de pagini...! Si daca ai rabdare, mai scrie o data pasii care trebuie urmati pentru tratament. Multumesc!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

86

Va multumesc mult tuturor.
Am primit la sfaturi cat nu au primit altii cu probleme mai mari ca ale mele.
Am incercat pe cat posibil sa tin cont de sfaturile Dvs.....am cumparat ce m-i s-a recomandat....folosesc bacterii si declorinator de la producatori de firma...la fel si mancarea lor.
  Fac si eu in masura posibilitatilor cat mai bine pt ei. Insa,stiti cum este,de la serviciu ajungi acasa mai tarziu,etc,etc......asta nu inseamna ca nu iubesc pestii si animalele sau ca nu le ingrijesc......
Citisem peste tot ca cel mai bine este sa schimbi apa odata pe saptamaan ,nu mai tarziu. Acum am invata ca cel putin la mine este bine sa o fac de doua ori pe saptamana. Am notat asta.
Mai zic ca totusi ca m-am implicat pt salvarea bietului carasel,nu l-am lasat de izbeliste...am schimbat apa dupa tratament,nu am pus direct peste cealalta apa,poate asa s-a inteles.
Am facut si bai de 30 minute...chiar tu Lucia mi-ai spus sa fac bai 3 zile la rand.Asa am facut.
Poate pt el a fost prea mult antibiotic.
  Am cumparat si bacto tabs......dar nu le-am dat nimic de mancare,ca sa le prinda bine antibioticul!!!

Inca odata va multumesc......acum,daca nu ma insel,tine numai de Doamne Doamne si de el sa continue sa lupte cu boala!!

87

parerea mea este ca s-a  inteles bine ca faci ce poti pentru salvarea micutului,numai ca nu trebuie sa te scuzi cu nimic fata de noi.Chiar nu ai de ce face asta.Sunt sigura ca din dragoste fata de pestisor ai facut ceea ce ti s-a spus.Ar fi minunat daca ai respecta in continuare ceea ce iti spun prietenii nostri,sunt sigura ca v-a da rezultate.
Fa to tusi posibilul si schimba apa.Este plina de chimicale care in loc sa ii faca bine cred ca fac contrariul.
Probabil ca ti s-a spus ca in loc sa faci atatea eforturi,mai bine ti-ai lua un alt pestisor...spun asta pentru ca si mie mi s-a intamplat.Dar chiar daca nu l-am mai putut salva pe Berry,eu sunt impacata ca am facut tot ce s-a putut.
Iti tin pumnii si te rog fa ceea ce ti s-a recomandat.
Astept vesti bune!

Traieste clipa !

88

Aseara am facut schim masiv de apa...aproape 100%,am spalat plantele,am curatat peretii acvariului,am spalat filtrul.
Apoi am adaugat declorinator,vitamine si bacterii.
Am o intrebare: si acum dupa schimbul de apa,cand ma uit la acvariu se vede culoare galbena de la tratament.
Poate spun o prostie,dar este cumva posibil ca aceea culoare sa fii ramas pe sticla?
Am si burete cu magnet,am frecat,tot tenta galbena se vede.

89 Editat de Ancistrus (2011-03-04 13:49)

Lucia A scris:

Ma gandesc ca daca noi ne spalam cu ea ... apa calda nu e foarte toxica. Si apoi, de aceea folosim produsele de declorinare, si de primenire a apei cum este Seachem Prime sau Sera Aquatan, fiindca au rolul de a transforma apa de la robinet, in apa buna pentru pesti.
Daca citesti etichetele vei vedea, ca au rolul de a neutraliza clorul si cloramina, si metalele grele nocive pentru pesti.

Apa care vine pe teava de calda trece prin tevi de plumb si este foarte toxica... intoxicatie cu plumb ii mai trebuie acum. Nu stiu Aquatan ala ce metale grele neutralizeaza... dar eu nu as pune la mine in acvariu apa de pe teava de calda.

cosmin76 A scris:

Poate spun o prostie,dar este cumva posibil ca aceea culoare sa fii ramas pe sticla?
Am si burete cu magnet,am frecat,tot tenta galbena se vede.

Culoarea aia galbena de la tratament o sa se duca in timp de la apa curata de schimb, nu-ti fa probleme.

90

Tevile de plumb pot exista cel mult in cazul unor imobile (case/blocuri) vechi si numai in partea aferenta incaperii (baie/bucatarie) unde exista punctul final de curgere. In rest, nu cred ca este cazul.
   Eu stau intr-un bloc construit in 1976, nu mai exista de mult tevi de pumb, si schimburile de apa, in bazinele cu Discusi, le fac direct de la retea, potrivind apa ca temperatura, cu ajutorul robinetului de la baie (amestec rece + calda)

91

Multumesc pt raspunsuri.
Nu am avut de ales si asa am facut aseara,amestec de apa.
Azi iar schimb vreo jumatate de acvariu......sper sa se mai duca din galbeneala...apoi adaugat bacterii si vitamine.
Am oprit tratamentul.nu ii mai fac bai.
Aseara si azi de dimineata le-am rupt o tableta de bakto tabs si au mancat amandoi.
Deci,inca mai are pofta de mancare,il mai intereseaza...asta nu poate fii decat de bine,nu?
  Deacum incolo fiindca am carasi,voi schimba de 2 ori pe saptamana apa,ceva mai mult....bineinteles cu adaugare de bacterii saptamanal.
  Am scos si ceramica din acvariu.....nu stiu daca am facut bine.....poate erau colonizate......decand le pusesem mi-au scazut nitratii...acum nu stiu daca de la ele neaparat.!!!

O zi buna!!

Buna Ancistrus!
am sa te contrazic,apa care trece prin acele tevi, este nestationara si nu atinge nici temperatura, care ar produce schimbarea chimica,incat sa poata produce acel fenomen de intoxicatie cu plumb.(ai un liceu bun,langa tine,in Ozana  smile  )

93 Editat de Ancistrus (2011-03-04 15:06)

iuliana-24 A scris:

Buna Ancistrus!
am sa te contrazic,apa care trece prin acele tevi, este nestationara si nu atinge nici temperatura, care ar produce schimbarea chimica,incat sa poata produce acel fenomen de intoxicatie cu plumb.(ai un liceu bun,langa tine,in Ozana  smile  )

Si pe tevile de apa rece daca apa ar fi stationara ar deveni periculoasa... doar ca apa rece circula mai "des" wink. In schimb nu inteleg treaba cu liceul, dar banuiesc ca o sa dezvolti un pic :omfg

PS: "Plumbul (Pb) este frecvent întâlnit printre poluanţi şi poate genera intoxicaţii mai ales cronice - saturnism, din cauza fenomenului de bioacumulare. OMS recomandă neadmiterea vreunei cantităţi pentru copii sau gravide. Multe conducte de apă mai sunt încă din plumb. Apa dacă stagnează sau are anumite caractere fizico-chimice poate dizolva plumb şi duce la intoxicaţii. Cunoscute sunt cele din Leipzig sau din Franţa din zona Vosgilor, cu sute de intoxicaţi. De asemenea este suspectat pentru efecte cancerigene."

94

Despre efectul tevilor de plumb, nu ma pot pronunta, nu sint in domeniu dar am o nedumerire: cum s-a intimplat, ca sute de ani, omenirea sa foloseasca tevi de plumb, pentru aductiunea apei potabile si nimeni nu a ridicat grozavia asta de probleme? Este drept ca stiiinta evolueaza dar mi-e teama ca si noi, in egala masura devenim isterici, plecind urechea la tot felul de bazaconii, emanate de personaje cu interese obscure.
   Aproape sigur, peste cine stie cit timp, tevile actuale din PVC, Propilena, sau ce-or mai fi ele, vor fi declarate nocive si vor fi contabilizate milioanele de oameni morti din cauza lor! lol

95 Editat de Ancistrus (2011-03-04 16:50)

bradraqua A scris:

Despre efectul tevilor de plumb, nu ma pot pronunta, nu sint in domeniu dar am o nedumerire: cum s-a intimplat, ca sute de ani, omenirea sa foloseasca tevi de plumb, pentru aductiunea apei potabile si nimeni nu a ridicat grozavia asta de probleme? Este drept ca stiiinta evolueaza dar mi-e teama ca si noi, in egala masura devenim isterici, plecind urechea la tot felul de bazaconii, emanate de personaje cu interese obscure.
   Aproape sigur, peste cine stie cit timp, tevile actuale din PVC, Propilena, sau ce-or mai fi ele, vor fi declarate nocive si vor fi contabilizate milioanele de oameni morti din cauza lor! lol

Eu am spus ceea ce stiam despre tevile de apa calda, faptul ca pot si aprofunda subiectul este ca am net la indemana smile nicidecum ca m-as pricepe la tevi fitinguri etc (apropo termenul corect este polipropilena  ^:)^)... in schimb citatul pus de mine este luat dintr-un studiu brosura referitor la apa: http://www.greenagenda.org/eco-aqua/potabil.htm, nu sunt manifestarile mele scrise sau ale vreunui hidro-bazaconofil lol

PS: Ma incurca de fiecare data termenii gen:

bradraqua A scris:

Este drept ca stiiinta evolueaza dar mi-e teama ca si noi, in egala masura devenim isterici, plecind urechea la tot felul de bazaconii, emanate de personaje cu interese obscure.

pentru ca si eu fac parte din persoana I plural, si in unele "contexte" chiar nu ma regasesc wink

96

Hai sa nu facem din asta subiect de dezbatere.Sunt curioasa ce mai face "pacientul" nostru.

97

Am oprit tratamentul,
Am schimbat apa in totalitate.
Am pus bacterii si declorinator.Le dau bakto tabs si doar atat.
Mai mananca din cand in cand.....e tot grasun...dar se misca prin acvariu.
Imi place ca este inca interesat de mancare,se duce spre ea,chiar daca ii este greu sa o apuce deoarece are burta mare si nu se poate "apleca" dupa mancare.

Voi continua cu schimburi de apa din 3 in 3 zile.

Inca odata multumesc tuturor pt tot si speram ca se va simti din ce in ce mai bine cu fiecare zi care trece.
Deja au trecut 2 saptamani si jumatate de la marirea abdomenului.

98

La multi ani tuturor Doamnelor si Domnisoarelor cu ocazuia zilei de 8 martie!!

99

cosmin76 A scris:

La multi ani tuturor Doamnelor si Domnisoarelor cu ocazuia zilei de 8 martie!!

Frumos gestul dar te rog sa muti mesajul, acolo unde-i este locul. Pe acesta il voi sterge.

100

Mihai!sper sa nu uiti ce te-am rugat,ma refer la poza.