mirceajifcu A scris:bobi A scris:sa cresti temperatura in acvariu pina la 30 grade
Daca tot dai un sfat, da unul calumea, nu sa fiarba pestii aiurea. Ai acvariu carantina? In care sa scoti pestii sa ii tratezi? Eu am luat tratament de la ichtyo si a trecut imediat. Si eram la inceput si am facut direct in acvariu direct, dar nu se recomanda. De preferat e sa ii muti intr-un acvariu mai mic cu incalzitor si o pompa de aer si sa ii tratezi 3 zile sau cat zice in prospectul medicamentului.
Mircea, pe linga tonul nepoliticos folosit, iti aduc aminte de o expresie romaneasca: "a da cu mucii in fasole"!
Bobi este unul dintre cei mai experimentati acvaristi de pe acest forum si crede-ma ca stie ce vorbeste. In cazul bolii numita Ichtioftirioza (gris), primul tratament recomandat este cresterea temperaturii (peste 28 grade), atit parazitul, cit si "terontii" acestuia fiind distrusi de temperatura ridicata.
Tratamentul intr-un acvariu spital nu este recomandat, in acvariul principal raminind "chistii" si "terontii" rezultati din procesul de inmultire al parazitului.
Pun pe seama precipitarii tale, faptul ca, in calitate de medic veterinar, recomanzi tratamentele medicamentoase, in locul tratamentelor naturale, mult mai putin daunatoare si stresante.
P.S. Am postat aproape in acelasi timp cu bobi dar nu renunt la postul meu. Referitor la tratamentele care se fac in acvariul spital, spre deosebire de cele care se fac in acvariul comunitar, exista un subiect mai vechi, promovat de un alt "mare" acvarist pe nume A. Normal, disparut dintre noi... si pe care l-am combatut la momentul respectiv in ineptiile sale.
Mircea, sincer imi esti tare simpatic dar eu zic sa ramii, cel putin deocamdata, in sfera... pescuitului, unde se pare ca ai obtinut ceva rezultate! 
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!