Re: Upgrade 300...
Cosmine chimia asta a apei este destul de pretentioasa! fara teste profesionale eu nu te pot ajuta decat cu idei pe care asi incerca...gen PH plus, scoaterea temporara a CO2 si verificarea ulterioara cu teste.
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Upgrade 300...
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Cosmine chimia asta a apei este destul de pretentioasa! fara teste profesionale eu nu te pot ajuta decat cu idei pe care asi incerca...gen PH plus, scoaterea temporara a CO2 si verificarea ulterioara cu teste.
Daca pina dimineata tot asa imi arata de maine opresc tot si voi face teste sa vad ce iasa.Co2 da cite o bula la 2 sec.Aerarea apei o am la maxim zici cai masina de spalat.multumesc de sfaturi.Sunt curios ce va zice si Narcis.
Prietene,renunta la aerare!baga CO2 ca si pana acum,fa-ti un calcul de bule de asa maniera sa mearga non stop si totodata pestii sa nu sufere de lipsa de oxigen.Va trebui sa mergi cu CO2ul nonstop pt ca la opriri pe timp de noapte,la phul de la voi, vei avea fluctuatii mari de ph.Kh-ul trebuie sa fie bun ,adica sa-ti asigure un 'buffer"indeajuns astfel sa eviti socurile vietuitoarelor,un Kh 4 ar fi de bun simt....Hai ca astept sa vad daca m-am facut inteles
Narcis cam asa arata testul acum:ph 6,8 iar kh 4-6.Sper sa ramina asa.Multumesc de ajutorul acordat tie si lui paul.Daca se intimpl ceva voi reveni.
Narcis cam asa arata testul acum:ph 6,8 iar kh 4-6.Sper sa ramina asa.Multumesc de ajutorul acordat tie si lui paul.Daca se intimpl ceva voi reveni.
stai bine Cosmine! sa vezi acum frumusete de plante! despre ajutor....Narcis este singurul vinovat, eu doar te-am incurajat!
Mie frica sa nu cumva sa coboare iarasi.Dar am mai facut testul odata intrun acvariu de 20l populat cu gupii iar acolo aveam ph 7,0 iar kh 8-12.Dar in acest acvariu nu fertilizez cu absolut nimic.Multumesc tuturor de ajutor.
Lasa-l sa scada,dar incearca sa te stabilizezi,nu ezita sa bagi CO2,la 3-4h dupa ce s- a aprins lumina plantele trebuie sa inceapa sa perleze.In conditia ta ar trebui sa te bazezi pe un test de KH si trebuie sa ai stabilitate.Nu te lasa induiosat de un "element tinta" ph=6.8 !Du-te mai jos daca e necesar!
Am facut astazi schimbul de apa iar parametri apei erau cam asa ph 6,8 iar kh 4-6.Sa mentinut timp de doua zile.Cred ca sunt pe drumul bun.
E foarte bine! Altii fac eforturi sa tina parametrii asa, Kh e foarte bun ,doar daca cumva vrei Tonine atunci mai discutam Sa bagi CO2 ca si pana acum sa perleze plantele chiar daca mai scade Ph,nu-i problema!
A crescut un pic ph si kh la mine in acvariu.Si arata cam asa ph 7,0 iar kh 8,12.Ce pareri aveti.
A crescut un pic ph si kh la mine in acvariu.Si arata cam asa ph 7,0 iar kh 8,12.Ce pareri aveti.
ai redus co2?
Nu Paul nu lam redus dar nu inteleg care ar fi motivul.Acum mam uitat si nu prea iasa constant bulele de co2.
Nu Paul nu lam redus dar nu inteleg care ar fi motivul.Acum mam uitat si nu prea iasa constant bulele de co2.
este destul de greu sa mentii valorile anterioare fara o aditie constanta de co2, insa se mai intampla si fluctuatii. valorile tale nu sunt alarmante, sunt in plaja buna!
Voi vede maine cind voi face schimbul de apa ca nu am reusit astazi cam fost la serviciu.
Buna tuturor.Cam asa arata acvariul dupa 6 saptamini.Astept parerile si criticile voastre.
Bravo Cosmine! Ai reușit încet și sigur sa ai plante și pești de toata frumusețea!
Anca sunt nemultumit de evolutia plantelor mai trebuie facute mici modificari.Nu la toate plantele le merge bine exemplu Hemianthus micranthemoides (Micranthemum Micranthemoides )nu prea vrea sa creasca deloc si nu stiu de ce.Al tau acvariu arata super Paul mai ales plantele de gazon.Mias dori si eu sa am plantele tale de gazon macar citeva fire.
Vezi ca vinde userul Codrut plante de gazon,de la el le are si Paul!...uita-te la sectiunea Vanzari la topicul deschis de Codrut!
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Upgrade 300...