61

Re: Caras cu dropsy

Asteptam vesti bune!

Buna!
Mihai vreau sa stiu,daca in final a papat si el Bakto Tabs.Mai vreau ceva,o poza,dar recenta.  :fok

63

Mihai, daca acest bolnavior de acum, va reusi sa traiasca, sa stii ca va trebui sa faci unele schimbari in acvariul tau.
Sunt convinsa ca toti cei de aici te vor ajuta.
Cand mai ai cate putin timp, incearca sa cauti cate una alta despre cum ar trebui sa arate acvariul lor, si sa te decizi ce ti-ar place si tie sa vezi.
Si aici ma refer la faptul ca am vazut copii din plastic ale unor plante (mie nu-mi place termenul "planta artificiala"; ori e planta vie cu clorofila, ori nu e), coral si scoici (care treptat se dezintegreaza si creste duritatea apei si pe deasupra le ia din spatiul de inot care si asa este destul de mic).
Vei vedea ca nu e foarte greu sa le asiguri fericirea si sanatatea.
De exemplu acel coral l-ai putea scoate acum. Le-ai face un bine.
Pe viitor solutia care ai folosit-o si colora apa in maroniu, sa nu o mai folosesti. Pentru carasei creaza un mediu mult prea acid. 

In afara de un declorinator bun, care contine vitamine (de ex.: Sera Aquatan) hrana de o cat mai buna calitate, si supliment de vitamine nu ai ce sa mai cumperi ca sa folosesti pentru intretinerea lor.
Si fiindca am spus un cuvant magic, intretinere... La acest capitol vei munci putin mai mult la inceput pana va deveni rutina.

Tu folosesti aspirator la schimbul de apa?

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

64

Buna seara tuturoe,

A luat o gurita de Bakto tabs smile)......si colegul lui...dar putin amandoi,restul pastilei nu l-au mancat.
Le-am schimbat apa,am facut o noua baie pacientului si am adaugat o noua doza de Furanol 2 in acvariu.
Voi continua asa pana termin pastilele...mai am 6...apoi nu stiu ce trebuie sa mai fac.

65 Editat de Lucia (2011-03-02 00:20)

Momentan trebuie urmarit cel grav bolnav si ajutat sa se recupereze cu multa apa proaspata si vitamine.

Daca crezi ca pastila de Bakto Tabs este prea mare, rupe-o fiindca se rupe foarte usor... chiar ai zica ca se sfarma.
Nu le da mai mult decat pot ei manca, fiindca se iroseste, si strica apa.

Daca a inceput sa ciuguleasca este pe drumul cel bun...  smile

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

66

Pot pune vitamine chiar daca am in apa Furadol 2?
Am vitamine de la Sera Fistamin.....se adauga 6-8 picaturi.
Cum fac asta? Cand schimb apa? Sau in fiecare zi?

67

In timpul tratamentului cu Furanol 2, nu pune nimic altceva in apa.
Dupa parerea mea, dupa acest ultim tratament ar trebui ca pestisorul sa fie mult mai bine.

La sfarsitul acestui tratament ar trebui, sa nu pui altceva decat declorinator si vitamine in apa, si 2- 3 picaturi de vitamine peste portia de hrana.

Puitna rabdare ca le va veni si lor randul... smile

68

Prin portie de hrana inteleg Bakto tabs?
Urmatoarele 7 zile numai asta le dau,nu?
Dar va fi bine,nu? Sta tot posomorat,dar mai inoata prin acvariu...tot are burta mare si se sparg prustulele,apoi apar altele.Si parca respira repede

69 Editat de Lucia (2011-03-02 00:48)

Prin "portie de hrana" m-am referit la orice fel de hrana.

Hmmmm e greu de spus....

Sincer iti spun, daca a supravietuit pana acum e un lucru foarte mare, la halul in care este.

Acum trebuie sa inchei cu acest tratament cu Furanol dar pe cat posibil sa nu-i hranesti. Doar pe cel mai sanatos si foarte putin.
Dupa cum se vede abdomenul celui bolnav e foarte expandat, si nu ar trebui sa-i dai de mancare acum, in principal fiindca este sub tratament cu Furanol, iar apoi fiindca trebuie sa asteptam sa elimine, orice este acolo.

Cand vei incheia acest tratament, abia atunci ar trebui sa incepi sa-i hranesti cu Bakto Tabs. Cand apa este curata si fara medicament in ea.

Rabdare, rabdare...

P.S. Caraseii tai nu nume?

70

Ok,multumesc,

Am apucat azi sa le dau Bakto Tabs...dar voi opri pana termin flaconul de Furanol2 adica saptamana viitoare.
Si abia apoi voi incepe cu bakto tabs
Sa inteleg ca este bine ca a luat o gurita mica de bakto tabs.....inseamna ca il mai intereseaza inca mancarea.
Carasii nu au nume....cred ca daca supravietuieste ii zic Lucky.
Stii ce specie este celalalt?

71 Editat de Lucia (2011-03-02 01:05)

Cel sanatos este un fel de Ryukin.
Spun "un fel de" fiindca nu este tocmai dupa standard.

Saptamana viitoare, in principiu nu va mai trebui sa folosesti Furanolul 2.
Eu nu as face un asemenea abuz.
In mod normal de saptamana viitoare ar trebui sa aiba, doar apa cristal de curata, si hrana (Bakto Tabs) timp de 2 saptamani (doar celui bolnav).
Celui sanatos ii trebuie hrana obisnuita, fara medicamente si cu 1 -2 picaturi de Fishtamin pentru intarirea sistemului imunitar.

72 Editat de cosmin76 (2011-03-02 01:45)

Multumesc frumos Lucia!!!

Si ...LA MULTI ANI de 1 Martie!!!

Am uitat sa mentionez ca atunci cand schimba apa sifonez pietrisul cu o pompita din aceia ieftina de 10 lei.

73

Multumesc frumos!

Sa-ti dea Dumnezeu si tie si pestisorilor multa sanatate si bucurii! smile

Foarte bine faci.
Pompita aceea ieftina face minuni. Sifoneaza foarte bine mizeria care se aduna in pietris.

Ce mai face Lucky?

P.S. Sa nu uiti sa scoti coralul si plantele acelea din plastic. smile

74 Editat de cosmin76 (2011-03-03 00:58)

Buna,

Lucky este in aceeasi stare...i-am facut o noua baie...tot umflatel cu pungi de lichis.
Celalalt il tot indeamna sa se miste...cred ca il cam streseaza.
In rest nimic rau....nic bine,dar nici mai rau.
Sper,ca in interiorul lui sa se mai aranjeze lucrurile sa zic asa,ca in exterior nu este nicio schimbare.
Pai daca scot cele 2 plante ce ii mai ramane in acvariu? Asa,mai ciugule plantele alea,se mai ascund dupa ele,etc

75

Buna seara!
Nu am mai intrat de ceva vreme pe forum,dar sunt alaturi de voi cu sufletul.
Cosmin,mi s-a rupt sufletul sa vad pestisorul in aceasta situatie,dar avanad in vedere ca rezista de ceva vreme,inseamna ca este un luptator.
Imi doresc din inima sa reziste,sa il putem numi un supravietuitor.
Va doresc multa sanatate si sa auzim de bine!
O primavara minunata tuturor!

Traieste clipa !

76

Azi Lucky al meu implineste 2 saptamani de cand se afla in aceasta stare.
Mai nou,sta sprijinit in codita cu capul in sus.
  Se apropie de sfarsit tratamentul..mai am pastile pt vreo 2 bai si pt o doza in acvariu!!

Multumesc pt rugi si pt sfaturi!!!

77

Ar trebui sa-i asiguri aeraj suplimentar de urgenta.
Aici e gresala mea. Nu te-am intrebat daca ai pompa de aer suplimentara.
Daca poti fa schimb de apa urgent!
Apa trebuie sa fie la aceasi temperatura cu cea din acvariu si sa folosesti neaparat declorinator.
Lasa de-oparte Furanolul.

Eu cred ca ceva din apa ii mentine starea aceasta. Si sunt sigura ca este vorba de calitatea ei.

A propos! La ce temperatura ii tii?
Cum faci schimbul de apa?
Cata schimbi?

78 Editat de cosmin76 (2011-03-03 14:12)

Apa are 21-22 grade.....filtrul merge non stop...nu am alta pompa.
Apa am schimbat-o alaltaieri(marti).Schimb cam 3 bidoane de 5 L...15 L

Azi numai am cum sa schimb apa..sunt la serviciu pana dupa amiaza.....abia maine pot sa o schimb...o pun la pastrat pana maine ,sa ajunga la temperatra camerei!!

Ii mai fac bai cu Furano 2 azi?

79

Nu ai incalzitor?

Hopa!
Tu ai schimbat doar 15 litri de apa, si ai pus din nou medicament?

Pai... nu e bine...

Daca vrei ca acest pestisor care se agata de viata sa-si revina, va trebui cand ajungi acasa sa faci cumva sa ai 60 litri de apa proaspata (sau cat este capacitatea acvariului), si sa faci un schimb total de apa.

Sa folosesti obligatoriu Sera Aquatan, fiindca au nevoie de vitamina B.
Sa speli absolut tot cu apa curata, si pur si simplu sa nu faci nimic altceva decat sa incepi de la 0.

Mi-e mila de el... dar asa....

80 Editat de cosmin76 (2011-03-03 14:46)

sad(

Nu am incalzitor la carasi!!
Nu am cum sa le schimb apa,cred ca fac soc la cat de rece e apa de la robinet..declorinator am SEACHEM PRIME.....am si bacterii.
Cred ca le schimb maine o parte,apoi sambata alta....spal pe acolo prin acvariu.....spal si filtrul in apa de acvariu......altfel daca scot totul,deciclez complet acvariul,mai rau le fac.

Sa inteleg ca numai trebuie sa ii mai fac bai de 30 minute cu Furanol 2?

Merci