Acanthophora spicifera / Acanthophora spicifera

  • Origine: Oceanul Pacific
  • Inaltime: 30-40cm
  • Circumferinta: Nedefinita
  • Iluminare: Moderata
  • Temperatura: 15-25 °C
  • Duritate: 8-12 °d
  • pH: 8.2 - 8.4
  • Ritm crestere: Moderat
  • Dificultate: Moderat
  • Familie: Rhodomelaceae

Acanthophora spicifera este una dintre cele mai comune specii de alge. Aceasta este foarte abundenta în Hawaii, unde este o specie non-nativa ÅŸi inlocuieste multe specii native.


Succesul de Acanthophora spicifera în invadatoare habitate bentonice este atribuită: capacitatii sale de a se reproduce atât sexuat ÅŸi vegetative (prin fragmentare) ÅŸi adaptabilitatii sale la o gamă largă de condiÅ£ii hidrologice. Colonizarea este rapida, iar capacitatea sa de a se dezvolta chiar si din cateva bucvati reziduale de tesut ofera un avantaj net fata de speciile autohtone.
Acanthophora spicifera este un aliment extrem de gustoas ÅŸi preferat de pestii ierbivori din Hawaii si a fost demonstrat ca aceasta alga este consumata chiar si de testoasele de mare.