Anemonia majano

Anemonia majano este o specie care se gaseste in Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific, in special in Fiji si Indonezia in apele putin adanci unde formeaza colonii dense. Genul Anemonia este un membru al familiei Actiniidae, iar acest gen cuprinde 22 de specii. 
Alte nume comune cunoscute pentru aceasta specie sunt: Majano Anemonia si Manjo Anemone.
Aceasta este formata dintr-o coloana pedala (picior) care este lipicioasa si este utilizata pentru a se atasa pe roci si disc, care este inconjurat de tentacule. Culoarea este de obicei maro- verzui ajungand pana la o nuanta de cafeniu, iar tentaculele pot fi albe sau crem. Poate creste pana la 3 cm in diametru.     
Principala diferenta dintre Anemonia majano si Aiptasia o constituie tentaculele. Tentaculele Aiptasiei sunt de obicei subtiri, in timp ce tentaculele anemonelor majano au de cele mai multe ori umflaturi la varfuri.
Aceste anemone, precum si Aiptasia sunt considerate daunatori pentru acvarii. Pot fi dificil de controlat, precum si de eliminat dintr-un acvariu.
Isi produc hrana cu ajutorul algelor simbiotice ce se gasesc in tesuturile ei, numite zooxanthellae. Ele folosesc tentaculele lor pentru a capta materile organice, care se gasesc in apa, dar urzica si alte nevertebrate din acvariu , exemplu corali. Ele mananca in general zooplancton, dar va accepta si alte produse alimentare.
Schimburile de apa de 10% la 2 saptamani sau 20% o data pe luna sunt normale, dar prezenta mai multor nutrienti in apa ii asigrua aportul necesar pentru dezvoltarea lor rapida.
Mediul recif este indicat pentru aceste anemone. Ca majoritatea anemonelor, au nevoie de piatra vie pentru a se atasa. Asigurati-va ca anemonele dumneavoastra nu plutesc in apa deoarece acestea se vor lipi de pompe.
Fiind atrase de lumina Anemonia majano se va urca pe piatra pana cand va ajunge pe partea de sus unde lumina este cea mai puternica.
Pentru un control in acvariu dumneavoastra trebuie introduse o specie de creveti Lysmata wurdemanni, dar si alte specii, cum ar fi: pestii din genul Centropyge, Pomacanthus arcuatus, Apolemichthys trimaculatus,  Apolemichthys xanthurus.