Acasa » Apa dulce » Nevertebrate » Green Lace Shrimp Atyoida pilipes

Green Lace Shrimp Atyoida pilipes

atyoida-pilipes Atyoida pilipes

Detalii
 • Moderata
 • 75.7 Litri
 • 5.1-7.6cm
 • Dulce
 • 6.5 - 7.8
 • 22.2-26.7°C
 • 2-10 °d
 • 1:1 M:F
 • Neobisnuit
 • Omnivor, hrana vie, granule, fulgi
 • 3-5 ani
 • Creveti

Dimorfism sexual: Pot fi mai dificil de sexat insa regulile generale se aplica si aici, femelele sunt mai mari, au abdomenul mai lat iar in perioada de reproducere se pot ebserva icrele pe partea superioara a toracelui.

Inmultire: Nu se cunosc foarte multe detalii despre inmultirea acestor creveti insa se stie ca au stadiu larvar ce necesita apa sarata pentru a putea ajunge la maturitate.

Ingrijire: ngrijire: Traiesc in raurile Asiei de sud est, Malaysia, Indonesia asa ca le place un curent puternic in acvariu dar si locuri unde sa se ascunda. Scaderile bruste de temperatura, mai mari de cateva grade sunt fatale pentru ei.

Hranire: Crevetii se hranesc pescuind (cu membrele modificate care arata ca niste evantaie) zooplanktonul si phytoplanktonul care se afla in suspensie prin apa acvariului. S-a observat ca mananca pe rand stand in curentul provocat de filtru. In cazul in care observati crevetii ca se hranesc folosindu-si evantaiele ca niste clestisori inseamna ca nu exista destula mancare in masa apei si probabil sunt prea multi creveti in acel acvariu sau acvariul este prea mic pentru ei. Mai puteti pisa tablete de spirulina sau mancare pentru pestii care se hranesc de pe substrat (Pleco, Cory) pe care o amestecati cu putina apa si folosind o pipeta o pulverizati langa ei cand observati ca se hranesc. Ca hrana vie puteti folosi Daphnia, infuzorii.
Un acvariu de 60 L, ciclat, in care sunt plante, trebuie sa aiba o cantitate acceptabila de phytoplankton pentru a sustine 1-2 exemplare de Green Lace Shrimp

Comentarii: Sunt o specie pasnica si pot fi tinuti impreuna cu pesti precum Tetra sau alti pesti similari. Nu se vor tine impreuna cu pesti agresivi precum Cichlidae si nu vor ataca nici un peste din acvariul comunitar si nici crevetii mici. Sunt foarte sensibili la concentratiile de amoniac si se pot otravi.

Nevertebrate din aceiasi familie

caridina-cantonensis-sp Caridina cantonensis sp. Golden Bee Shrimp

caridina-cantonensis-sp Caridina cantonensis sp. Black Tiger

caridina-serratirostris Caridina serratirostris Ninja Shrimp

neocaridina-heteropoda Neocaridina heteropoda Red Cherry Shrimp

neocaridina-cf-zhangjiajiensis Neocaridina cf. zhangjiajiensis Blue Pearl Shrimp

caridina-cantonensis-sp Caridina cantonensis sp Crystal Red Shrimp

atyopsis-moluccensis Atyopsis moluccensis Wood shrimp

caridina-multidentata Caridina multidentata Amano Shrimp

Mai mult »

atya-gabonensis Atya gabonensis African Giant Filter Shrimp

loading
Utilizatori
Oferta acvarii
Contact

Telefon: 0765.262.525
Email: contact
Cere o oferta de pret »

Chestionar

Iti doresti schimbarea siteului cu o verisune mai noua?

Voteaza » Vezi toate poll-urile »
Stiati ca?

40% din numarul total al speciilor de pesti traieste in apa dulce, desi provizia de apa dulce a pamantului este numai 0,1%.