Dimorfism sexual: Melcii sunt hermafroditi, adica au atat organe reproducatoare masculine cat si feminine dar pentru reproducere este nevoie ca ovulele sa fie fecundate de un alt individ.
Inmultire: Au fost rar reprodusi in captivitate deoarece nu se vor reproduce decat in apa salmastra. Unii acvaristi au avut un oarecare succes in reproducerea acestora insa se pare ca puii nu au trait foarte mult.
Ingrijire: Sunt bineveniti in acvarii deoarece sunt consumatori vorace de alge insa nu se vor atinge de plante si muschii utili. Daca in acvariu scade densitatea algelor, acestea pot fi suplimentate cu hrana pe baza de alge. Se recomanda ca acvariile sa aiba capace deoarece acesti melci vor parasi acvariul daca este ceva in neregula cu apa. Pot trai destul de mult in afara apei datorita faptului ca traiesc in zone in care mareele sunt puternice. Daca totusi melcul paraseste acvariul, puneti-l inapoi pentru ca va trai.
Hranire: Acesti melci vor manca alge insa daca acestea se imputineaza, ei pot fi hraniti cu hrana pe baza de alge dar se vor hrani si cu detritus si cu resturile meselor pestilor.
Comentarii: Sunt melci foarte pasnici si nu vor deranja nici o vietate din acvariu. Se recomanda sa fie tinuti in compania pestilor pasnici si a melcilor docili pentru a nu suferi pierderi. Se recomanda atentie in manipularea acestui melc deoarece cornitele sale pot fi destul de fragile.
Tylomelania sarasin
Sulawesi Elephant Snail
Asolene spixi
Spixi Apple Snail
Melanoides granifera
Spike Tail Trumpet Snail
Neritina natalensis sp
Ruby Nerite Snail
Neritina reclivata
Olive Nerite Snail
Tylomelania sp.
Sulawesi Snail
Melanoides tuberculata
Malaysian Trumpet Snail
Brotia pagodula
Horned Armour Snail
Lymnaea stagnalis
Great Pond Snail
Pomacea canaliculata
Giant Brown Apple Snail
Marisa cornuarietis
Columbian Ramshorn Snail
Gyraulus sp
Red Ramshorn Snail
Physa acuta
Bladder Snail
Nerita natalensis
Tiger Nerite Snail
Anentome helena
Assassin Snail
Pomacea bridgesii
Golden Apple Snail
Telefon: 0765.262.525
Email:
Cere o oferta de pret »
Iti doresti schimbarea siteului cu o verisune mai noua?
Exista un mic pestisor "inarmat" cu un ac ascutit, care e unul din dusmanii cei mai mari ai rechinului si asta deoarece in momentul in care este inghitit de rechin strapunge cu ajutorul acului pantecele acestuia pentru a iesi in libertate, ca urmare, rechinul moare.