Acasa » Apa dulce » Nevertebrate » Red Cherry Shrimp Neocaridina heteropoda

Red Cherry Shrimp Neocaridina heteropoda

neocaridina-heteropoda Neocaridina heteropoda

Detalii
 • Moderata
 • 18.9 Litri
 • 1.3-2.5cm
 • Dulce
 • 6.4 - 8.4
 • 22 -28 °C
 • 8-12 °d
 • 1:2 M:F
 • Foarte comun
 • Omnivor, granule, fulgi
 • 1-2 ani
 • Creveti

Dimorfism sexual: Ca in cazul multor alti creveti femelele sunt mai mari, au abdomenul mai latit si ouale se pot vedea in partea din spate a capului si pe spate. Femelele sunt mai intens colorate decat masculii.

Inmultire: Se inmultesc usor, femela poate produce cca 30 pui. Ouale (de culoare galbui sau verzui) sunt fecundate de mascul si purtate de femela pe partea ventrala a abdomenului o perioada de aproximativ 2-3 saptamani. Dupa eclozare, puii vor fi variante miniaturale ale adultilor, neavand stadiu larvar. Este indicat ca speciile din genul Neocardia sa se tina separat deoarece sunt predispuse hibridizarii.

Ingrijire: Acvariul trebuie sa fie plantat, bine oxigenat si filtrat. Se recomanda ca apa sa fie mentinuta curata deoarece sunt sensibili la amoniac si metale grele. Pentru a oferi crevetilor un sentiment de siguranta se recomanda ca acvariul sa nu fie foarte puternic iluminat, sa aiba plante se suprafata iar substratul sa fie inchis la culoare, astfel crevetii isi vor etala culorile la adavarata lor valoare.

Hranire: Nu sunt pretentiosi la hrana, pot fi hraniti cu legume fierte precum castraveti, dovlecel, mazare , salata sau spanac. De asemenea pot fi hraniti si cu hrana speciala pentru crustacee.

Comentarii: Este bine ca acestia sa nu fie tinuti impreuna cu pesti mari deoarece vor fi mancati iar daca se are in vedere reptoducerea crevetilor, acestia trebuiesc separati de pesti deoarece puii sunt atat de mici incat aproape orice peste ii va putea manca. Aproximativ o data pe luna crevetii vor naparli pentru a permite cresterea, este bine ca vechiul schelet extern sa nu fie scos din acvariu deoarece acesta se va dizolva sau va fi mancata de catre creveti, acest lucru suplimenteaza aportul ce calciu si va usura viitoare naparliri.

Nevertebrate din aceiasi familie

caridina-cantonensis-sp Caridina cantonensis sp. Golden Bee Shrimp

atyoida-pilipes Atyoida pilipes Green Lace Shrimp

caridina-cantonensis-sp Caridina cantonensis sp. Black Tiger

caridina-serratirostris Caridina serratirostris Ninja Shrimp

neocaridina-cf-zhangjiajiensis Neocaridina cf. zhangjiajiensis Blue Pearl Shrimp

caridina-cantonensis-sp Caridina cantonensis sp Crystal Red Shrimp

atyopsis-moluccensis Atyopsis moluccensis Wood shrimp

caridina-multidentata Caridina multidentata Amano Shrimp

Mai mult »

atya-gabonensis Atya gabonensis African Giant Filter Shrimp

loading
Utilizatori
Oferta acvarii
Contact

Telefon: 0765.262.525
Email: contact
Cere o oferta de pret »

Chestionar

Iti doresti schimbarea siteului cu o verisune mai noua?

Voteaza » Vezi toate poll-urile »
Stiati ca?

In America de Nord traieste o broasca testoasa de circa 100 Kg, care se remarca prin carapacea ei neregulata si printr-o limba prevazuta cu un apendice in forma de vierme pe care-l misca atat de convingator, incat atrage pestii drept in gura.