Acasa » Articole » Megalactis hemprichii

Megalactis hemprichii

Citit de: 1339 ori | Categorie: Apa sarata - Pesti si nevertebrate
megalactis-hemprichii

Megalactis hemprichii se intanleste in Oceanul Indian, Oceanul Pacific, Marea Bariera de Corali, Filipine si Papua Noua Guinee si face parte din familia Actinodendronidae. Sunt specii destul de adaptabile gasindu-se in diverse habitate, la adancimi cuprinse intre 3 pana la 31 m. Pot fi observate pe pante unde sunt prezenti corali si roci, cu substrat de pietris, in aceste zone sunt prezente valuri. Megalactis este prezenta si in apele putin adanci unde substratul este nisipos sau noroios, circulatia apei in aceasta zona este intensa.
Alte denumiri pentru aceasta specie sunt: Stinging Anemone, Tree Anemone, Hell’s Fire Anemone, Branching Tree Anemone, Branching Anemone si Branched Anemone.
Corpul acesteia este cilindric, tentaculele sunt dispersate pe intreg discul. De obicei, fiecare tentacula are mici ramificatii care sunt destul de mici, iar pe fiecare ramificatie se gasesc mici biltute albe pe varful acesteia ce seamana cu niste sfere globulare. Gura este situata in centrul discului, fiind utilizata si pentru expulzarea deseurilor.
Ele isi folosesc tentaculele lor care contin nematocyste pentru as captura prada, dar si pentru a se apara de posibile atacuri sau amenintari. Piciorul este lipicios si cu acesta se fixeaza pe diverse suprafete sau se ingroapa in nisip. Culoarea lor poate fi verde, maro, crem si bronz. Cand se simt amenintate isi ingroapa intreg corpul in substrat.
Megalactis hemprichii poate creste pana la dimensiuni de aproximativ 25 – 30 cm in diamentru.
Genul Megalactis reprezinta un grup unic de anemone, fiind asemanatoare mai degraba cu niste corali mici decat cu niste actinide. Ele sunt foarte otravitoare, iar intepatura lor este foarte dureroasa, de aceea este recomandat sa purtati manusi atunci cand mainpulati Megalactis hemprichii.
Tentaculele lor contin nematociste cu ajutorul se apara de posibile atacuri sau amenintari, precum si pentru capturarea prazii intepand orice vine in contact cu ea. Aceasta specie este destul de cunoscuta pentru urzicarea scafandrilor.
Configuratia acvariului pentru aceasta specie trebuie sa fie de tip recif si trebuie sa aibe o capacitate destul de mare. De asemenea acvariul trebuie sa fie stabilit cu cel putin 4 luni inainte de introducerea anemonei in el, nerespectarea acestei cerinte va duce automant la diminuarea ratei de supravietuire a anemonei in captivitate.
Fiind un animal carnivor in captivitatea aceasta trebuie hranita cu bucati de peste proaspat, scoici, creveti. Hranirea se face de 2 ori pe saptamana.
In acvariul trebuie sa fie prezenta piatra vie si un substrat destul de generos nisip unde sa isi ingroape piciorul. Pompe trebuie acoperite. Capacitatea acvariului ar trebui sa fie de 190 l sau mai mult. Intensitatea luminii trebuie sa fie moderata.

Alte articole din categoria apa sarata - pesti si nevertebrate
stichodactyla-helianthus Stichodactyla helianthus

Stichodactyla helianthus este o specie de anemona covor care se gaseste in apele de mica adancime , cuprinse intre 1 pana la 10 m adancime dar se mai intanleste si in zonele ...

Categorie: Apa sarata - Pesti si nevertebrate | Citit de: 2236 ori | Continuare articol »
stichodactyla-haddoni Stichodactyla haddoni

Stichodactyla sp. sunt cunoscute si sub numele de anemone covor, acestea sunt vietati uluitoare atat prin forma cat si prin comportament, cu toate acestea Stichodactyla sp. ...

Categorie: Apa sarata - Pesti si nevertebrate | Citit de: 2668 ori | Continuare articol »
loading
Categorii articole acvaristica
Utilizatori
Oferta acvarii
Contact

Telefon: 0765.262.525
Email: contact
Cere o oferta de pret »

Chestionar

Iti doresti schimbarea siteului cu o verisune mai noua?

Voteaza » Vezi toate poll-urile »
Stiati ca?

Stiati ca ce-a mai mica specie de broasca din lume traieste in Cuba? In faza adulta nu masoara mai mult de 11mm.